שאלה לגב' ברכה ג'יל

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

01/10/2011 | 09:16 | מאת: ע.ב חיפה

שלום רב, ושנה טובה, עברתי ניתוח למפקטומי וRE למקטומי להוצאת גידול ממאיר בשד שמאל וכן קריטה של 20 בלוטות לימפה שלא היו נגועות כעת נמצאת בשלב של הכימו בטיפול התשיעי של טקסול + הרצפטין ולאחר מכן הקרנות, שאלתי אלייך היות ונוצרה לי בצקת בשד וביד שמאל כבדות ואף כאב באזור הכתף והזרוע, הוצע לי לקבל עיסוי לימפטי, ואכן פניתי למטפלת באזור חיפה שעשתה לי טיפול אחד וציינה שבהתחלה הטיפול יימשך 5 דקות ואכן זאת עשתה לא הרגשתי שום שינוי ולא אף תופעת לוואי מאלה שציינה הדבר תמוה בעיני, 5 דקות טיפול לי כמטופלת נראה מאוד מוזר, מה גם ששאלתי במחלקה ברמב"ם וספרו לי שהטיפול הראשוני נמשך שעה, ג'יל, מאחר ושמך הולך לפנייך, הייתי מאוד מבקשת ממך לייעץ לי בקשר לבעיה, כי בעוד זמן קצר אני אתחיל גם הקרנות ואז הבעיה עלולה להחמיר, התוכלי להמליץ לי למי לפנות האם אפשר לקבל את הטיפול במסגרת קופ"ח כללית ואם לא מה הדרךל שאת ממליצה. אודה לך מאוד על הענותך, בברכת שנה טובה ומבורכת שנת בריאות לכולם ע.ב חיפה

שלום, אני מציעה לך לבקש מהרופא האונקולוג או הכירורג שלך לפנות אותך לטיפול פיזיותרפיה לימפטית. עם הפנייתו את צריכה להגיע למכון הפיזיותרפיה במרפאת לין לפיזיותרפיסטית ציפי שרל אשר אחראית על הטיפולים הלימפטיים. היא תבדוק אותך ותפנה אותך לטיפול לימפטי אצל פיזיותרפיסט מוסמך לטיפול בלימפאדמה. הטיפול נמשך כשעה וכולל עיסוי לימפטי, חבישות לחץ והדרכה לתרגילים. בתקופה שמקבלים הקרנות ו כימותרפיה יתכן שלא מתאים לעשות את כל מרכיבי הטיפול בלימפאדמה. הפגישה הראשונה כוללת בדיקה והסבר ונמשכת כשעה ואת הטיפול מתחילים בפגישה השנייה. בצד שמאל של הדף מתחת "קישורים בנושא" יש רשימה של פיזיותרפיסטים עם הסמכה לטיפול בלימפאדמה. שיהיה בהצלחה, שנה טובה וגמר חתימה טובה, ג'יל

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)