מסג' לימפטי

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

01/10/2011 | 08:32 | מאת: ע.ב

שלום רב, כתוצאה מניתוח למפקטומי ו RE למפקטומי להחרבת השוליים כולל הוצאת 20 קישוריות לימפה שלא היו נגועות, (כעת נמצאת בטיפול כימו' בשלב כמעט סיום עוד ארבעה טיפולי טקסול והרצפטין ולאחר מכן הקרנות, עק זאת נוצרה לי בצקת בשד השמאלי וקושי רב בתנועה ביד וגם כאבים, באולטרה סאונד אין סימן לסרומה, המליצו לי על עיסוי לימפטי, ואכן פניתי למטפלת ועשיתי טיפול אחד, הטיפול נמשך5 דקות בלבד, לדבריה צריך להתחיל מחמש דקות הדבר נראה לי קצת תמוה מאחר ולא הרגשתי שום שינוי לאחר הטיפול, הייתי אצל המטפל באופן פרטי,אבקשכם באם תוכלו לעזור לי על מנת לקבל את הטיפול המתאים לפני ההקרנות כי אני יודעת שההקרנות עלולות להחמיר את המצב. ובעיקר חשוב לי לדעת אם אכן זו דרך פעולת העיסוי 5 דקות.. וכן באם ניתן לקבל את הטיפולים במסגרת קופ"ח כללית,.. בתודה ובברכת שנה טובה ובריאות טובה לכולם. ע.ב חיפה

שלום לע.ב. לאחר שני ניתוחי למפקטומי וכן הוצאת קשריות לימפה צפוי כאב,קושי בתנועה ואף נפיחות בשד.לא ציינת מתי עברת את הניתוחים. יש ב"כללית" טיפול לימפטי משולב,עליך לפנות ל"כללית" עם הפניה מרופא לטיפול הלימפטי. הטיפול נעשה או במכון לפיזיותרפיה או שיפנו אותך לפיזיותרפיסט/ית מומחה/ית לטיפול לימפטי אשר עובדת עם הכללית. בהצלחה ושנה טובה! ניצה

01/10/2011 | 15:21 | מאת: ע.ב חיפה

תודה על התשובה המהירה תבורכי, את הניתוח עברתי בתחילת חודש מרץ ולאחר שבועיים את הניתוח השני, תודה על ההסבר לגבי הנפיחות הבצקת וקושי התפקוד ביד, שאלה קטנה נוספת האם מקובל להתחיל טיפול ב5 דקות? כמובן אפנה מחר לקופה ואברר היכן ניתן לבצע טיפולים כאלה, הפניה לעיסוי לימפטי יש לי. שוב תודות וברכות ע.ב חיפה

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)