דחוף, מצב הרגל החמיר לאחר חבישה

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

14/08/2010 | 11:40 | מאת: אלי

שלום אתמול התחלתי טיפולים בלמפאדמה ברגל ימין. עד אתמול הייתי קם כל בוקר ללא כל סימן של נפיחות. הבצקת הייתה מתפתחת רק במהלך היום ובאזור הקרסול ומעל בלבד ולעולם לא היו לי אצבעות רגליים או כף רגל נפוחה. לאחר שנשארתי עם חבישה של המטפלת למשך לילה שלם קמתי בבוקר עם נפיחות ובצקת חמורה כולל באצבעות הרגל. נראה שהחבישה דחסה את הנוזל כלפי מטה במקום מעלה. בנוסף יצא לי בליטה כמו ווריד בכרסול שמאד כואב לי. התקשרתי למטפלת והיא אמרה לי להשאר ללא חבישה עם רגל מורמת. האם התופעה הזו נפוצה? האם יתכן שנגרם נזק בלתי הפיך? (נראה שהתופעה בה הפעלת לחץ על הנפיחות גורמת להופעת שקע,נעמה כעט שזה חדשות לא ממש טובות כי זה אומר שהבצקת עברה לשלב 2). אני מאד מקווה שלא נגרם נזק בגלל החבישה. ההיתכן שבמקרים מסויימים חבישה אינה הטיפול המתאים? תודה

אלי שלום, קודם כל - אני לא חושבת שנגרם נזק בלתי הפיך. מצד שני - חשוב לדעת שהטיפול הרצוי כולל כמה תורים כל יום. הפיזיותרפיסטית חובשת את הרגל ולמחרת גם היא מורידה את החבישה ובודקת את תוצאות החבישה. אם מופיעה תופעות כמו שתיארת יש לתקן את צורת החבישה. לדוגמה - אני מבינה ש האצבעות לא היו חבושות? אם הבנתי נכון, אז בהמשך יש לחבוש גם את האצבעות ואת הרגל בצורה שיהיה מפל לחצים הולך ויורד מכף הרגל עד לחלק העליון של החבישה. חשוב לדעת שאם מופיעה הרגשת דופק בחלק החבוש, כחלון באצבעות או כל אי נוחת - יש להוריד את החבישה ללא היסוס ולדווח למטפל. המטפלת שלך צריכה גם ללמד אותך לחבוש לבד את הרגל, כך ש אם מופיעה אי נוחות אתה יכול להוריד את החבישה ולחבוש מחדש. בברכה, ג'יל

14/08/2010 | 17:38 | מאת: אלי

עוד באותו היום לאחר החבישה הרגשתי דופק ברגל והודעתי על כך למטפלת אך היא הראתה לי כי אין בעיה היות והיא מצליחה להכניס שתי אצבעות מתחת לחבישה. נכון החבישה הייתה על מכף הרגל עד הברך AD ללא האצבעות. כעט לאחר הסרת החבישה מהבוקר מקלחת עם מים קרים ומנוחה עם רגל מורמת הנפיחות באצבעות וווירד הבולט הכאבים והאמת גם הבצקת הרגילה נעלמו כמעט לחלוטין. הרגל קצת חמה יותר השנייה, אך בכללי אני מרגיש טוב. המטפלת אמרה שהיא תשנה את צורת החבישה עי הוספת חבישת גזה לאצבעות. היא אמרה שיש כאלו שמפתחים נפיחות באצבעות וזקוקים לשיטת חבישה שונה. לגבי הטיפול, האמת שאני קצת סקפטי היות ורוב העיסוי היה יותר כמו ליטוף עם האצבעות על העור ללא הפעלת לחץ להורדת הנפיחות. אבל קטונתי מלחלוק על המטפלת. הטיפול הראשון היה בשעות הבוקר בו כמעט ואין לי כל נפיחות. ממחר הטיפול יהיה בשעות הערב כאשר הרגל הספיקה להתנפח. מעניין שהמטפלת אמרה שהיות ומדובר בלימפדמה בדרגה מאד קלה, היא הייתה שוקלת לוותר על הטיפול ולהסתפק ולבישג גרב לחץ לפי מידה אישית למספר שבועות או חודשים.. היא חוששת שמה האיבחון של המטפלת מכללית יקבע שאין צורך בטיפול ולכן לא יאשרו לי את ההחזרים, זאת בניגוד גמור להמלצתה של דר האן שמתעקשת שיש לטפל באופן אינטנסיבי עם לפחות 4 טיפולים בשבוע למשך חודש עם חבישות של 22 שעות לפחות ביום.. לכי תביני למי להאמין.. בשבוע הבא יש לי תור לעוד מומחה לכלי דם פרופ לנצברג.. יהיה מעניין לשמוע דעה נוספת... מוזר שלכל רופא יש דעה שונה.. רופא המשפחה בכלל חושב שאין צורך לעשות כלום ושהבעיה תפתר מאליה.. תודה

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)