מה זהmilroy's syndrome ?

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

16/06/2009 | 21:21 | מאת: ליאת

שלום, האם אפשר לדעת מה היא תסמונת זו ומה הקשר ללימפדמה ראשונית, כפי שקראתי בתשובה בפורום. תודה מראש ליאת

שלום ליאת, תסמונת Milroy הוא מונח המתאר ללימפאדמה תורשתית מלידה. קבוצה זו של לימפאדמה ( בצקת לימפטית) שייכת לprimary lymphedema. הגן האחראי למחלה זוהה כ .VEGFR3 המחלה בדרך כלל מוצגת בלידה עם נפיחות של רגל אחד או שניהם אך יכולה להופיע גם בגפה עליונה, בבטן, פנים או איברים פנימיים. היא נובעת מהתפתחות לקויה של מערכת הלימפטית. האבחנה הבסיסית יכולה להתבצע ע"י העובדה שהנפיחות של הרגל או רגליים מתבטאת כבר בלידה ויש סיפור משפחתי של נפיחות ברגליים. אבחנה מדויקת יותר היא ע"י בדיקת לימפוסינטיגרפי. בבדיקה זו מזריקים חומר רדיואקטיבי לעור בין אצבעות הרגליים וניתן לעקוב אחריו על מסך המחשב. בשיטה זו ניתן לזהות את החסימה במערכת הלימפטית. מקווה שיכולתי לעזור לך מאחלת רק ברואות לך ולמשפחתך בברכה רותי

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)