לימאדמה ואולטרסאונד קרסול

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

19/11/2020 | 06:18 | מאת: מיכל

שלום בת60 מעל שנה יש לי נפיחות בקרסוליים לא ברמה קשה . כר מעל שבוע שיש לי כאבים ברגל באזור הקרסול עם בעיית הליכה שריפה באצבעות זרמים וכאבים קשים בכך הרגל החיצונית. האם אולטרסאונד של הקרסול יכולה לאבחן לימפאדמה? האם זה לימפאדמה אני בעלת משקל תקין

שלום מיכל, אולטרסאונד אבחנתי יראה אמנם נפיחות-הצטברות נוזלים, אבל אולטרסאונד אבחנתי חשיבותו הוא בגילוי בעיה בגידים בקרסול. לא סביר שהכאבים והשריפה נגרמים מהנפיחות ועלייך לפנות לרופא לבירור וטיפול. הייתי מציעה שלאחר הטיפול בבעיה החריפה תטפלי בנפיחות. (רופא משפחה, רופא כלי דם,והפניה לטיפול לניקוז לימפטי לפי המלצת רופאים). בברכה, ניצה

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)