שמיניה ביד שהוצאו לימפות עקב סרטן שד

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

17/03/2017 | 13:16 | מאת: דבי

ב-2011 עברתי ארוע מוחי CVA משותקת יד ורגל ימין לצערי ב-2014 הוצאו לימפות נגועות ובריאות כ-26 עקב סרטן שד ובבית השחי. אני נאלצת מידי פעם ,שמרגישה שהיד המשותקת ימין מכאיבה ומתנתקת לי לשים שמיניה להרגיע. האם השמיניה עוררה הסרטן בבית השחי???ושמאל ...מה קורה עכשיו ביד שמאל כשהשמיניה לוחצת לי באיזור ,שנותח וכואב לי כרונית לכיוון האחורי של בית השחי וחוץ משרוול לחץ אין פיתרון נוירולוג ואונקולוגית אמרו אין מה לעשות ...האם לבישת השמיניה לחץ באיזור בית השחי על הלימפות לא יכול לעוור גידולים נוספים?? מה דעתכן תודה

שלום דבי אין שום קשר בין הגידול והשמיניה, הסירי דאגה מלבך. אני מציעה שתתייעצי עם פיזיותרפיסט/ית לימפטי/ת לגבי הכאב שאת מרגישה באזור בית שחי שמאל. יתכן וניתן להפחית את אי הנוחות ואולי לרפד את השמיניה בצד שמאל שפחות תפריע. כדאי גם לבדוק את כתף ימין, אולי ניתן לחשוב על רעיון אחר מלבד השמיניה. בברכה, ניצה

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)