תחושה כללית לא טובה

דיון מתוך פורום  התנהגות בריאותית

08/12/2013 | 13:47 | מאת: שירה

שלום, אני בת31 ובריאה בדר"כ, לפני כשנתיים היתה לי תקופה של חצי שנה בערך שבה כמעט ולא תפקדתי בשל הרגשה רעה מאוד בגוף, חולשות, עיפוף מוזר, נימול ועוד. חשוב לציין כי בתקופה הזו גם הייתי באופן כללי בדיכאון והתקפי חרדה. אחרי כחצי שנה זה עבר מעצמו. ומאז רוב הזמן אני מתפקדת רגיל אבל מידי פעם חוזרות תופעות מוזרות וכל פעם משהו אחר, זה נמשך בערך שבוע, שבועיים ועובר. מספר פעמים גם גיליתי שהלחץ דם שלי גם קצת גבוהה בתקופות האלו. התופעות משתנות וכוללות: לחץ והרגשה מוזרה בחזה והנשימה, חולשה קשה, עיפוף, תחושת נתק, לחץ בראש,זרמים בגוף ואפילו הרגשה כאילו בלעתי איזה סם, ועוד תחושות מאוד מלחיצות. עשיתי כבר המון בדיקות במשך השנים וכל פעם אותה תשובה שאין לי כלום. מה זה יכול להיות? אני ממש משתגעת שזה קורא לי. חשוב לי לציין שנראה לי שחלק מהזמן שזה מחריף אני חווה איזשהוא התקף חרדה אבל כתוצאה מהרגשה פיזית לא טובה שנמשכת מס' ימים ואז זה מחריף לחרדה, כך נראה לי לפחות? האם יכול להיות חרדות תמידיות ושלא באות כהתקף אלא כהרגשה לא טובה מתמשכת אפילו שבוע???? בבקשה אשמח לשמוע את דעתך. בתודה מראש שירה

חוסר בויטמינים. פניה לנטורופת תניב הפניה לבדיקות אלה, למשל של ויטמין D או ויטמין B12. לחץ דם גבוה בהתקף חרדה אולי הולך יד ביד, אבל כל אלה מיותרים. התזונה מאוזנת? לא חסרים שומנים? המנעות משומנים אינה מומלצת ובניגוד לסברה, ההשמנה האמתית באה מפחמימות וחוסר בשומנים גורם לגוף להיות במצב לא מאוזן.

מנהל פורום התנהגות בריאותית