מחלת הנשיקה - Mononucleosis

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

05/11/2002 | 11:55 | מאת: עמית

אני חולה כבר 3 חודשים וסובל מתשישות ,סחרחורות וחולשה כללית. האם ישנו טיפול עליו תוכלי להמליץ לי שבעזרתו אוכל להתגבר על המחלה במהירות ? האם המחלה באה בגלים ? תודה

06/11/2002 | 22:54 | מאת: אהרוניBIOMAGNETICS

מאחר והמחלה תוקפת את מערכת החיסון והסימפטומים גם דומים קצת לתסמונת העיפות הכרונית . יש טיפול בעזרת ביומגנטים אשר תוכל לקבלו אצלי ע"י פניה בדוא"ל

07/11/2002 | 08:42 | מאת: לילך נהרי

עמית שלום מחלת הנשיקה הינה מחלה הנגרמת מוירוס ה EBV, ומכיוון שזוהי מחלה ויראלית אין ברפואה המערבית הרבה מה להציע. הסמפטומים של המחלה נעים מחוסר סמפטומים ועד מצב המצריך אשפוז. אני מבינה שאתה אפשהו באמצע. הגישה הנטורופתית למצב זה היא תמיכה במערכת החיסון על ידי תזונה, פעילות גופנית, תוספי מזון וצמחי מרפא. תזונה: רצוי לאכול אוכל טבעי, לא מעובד, ללא תוספות של חומרים משמרים או צבעי מאכל שמשפיעים לרעה על מערכת החיסון. כמו כן רצוי להפחית באכילת סוכרים, שמחלישים את מערכת החיסון. רצוי להרבות בפירות וירקות, בדגנים מלאים (אורז מלא, קינואה, דוחן, קמח מלא וכו') וקטניות. רצוי לא לאכול מוצרי חלב ובשר. אפשר לאכול דגי ים צפוני במקום (סלמון, מקרל, הליבוט, טונה, בקלה). פעילות גופנית: רצוי מאוד לעסוק בפעילות גופנית מתונה, לא קיצונית, כמו הליכה, שחייה בקצב מתון. אם מאוד קשה לעשות פעילות אירובית אפשר לעשות יוגה, פלדנקרייז או טאי צ'י. צמחי מרפא: אסטרגלוס הוא צמח שמחזק את מערכת החיסון, אפשר לקחת אותו לתקופות ארוכות והוא מתאים במצבים של חולשת מערכת החיסון לאורך זמן. תוספים: כול נוגדי החימצון חשובים פה: ויטמין C, E, סלניום ובטא-קרוטן. כמו כן אבץ. אפשר למצוא פורמולה שמכילה את כול נוגדי החימצון בכדור אחד. Q 10 הוא עוד תוסף שיכול לתת קצת אנרגיה. חשוב לי להבהיר שהמרכיבים החשובים ביותר זה התזונה ופעילות גופנית. תוספים בלבד יעשו עבודה חלקית. בהצלחה!

07/11/2002 | 09:30 | מאת: עמית

תודה!

מנהלי פורום נטורופתיה