חיזוק האון...

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

04/11/2002 | 09:52 | מאת: רחל

האם באמת יש קשר בין אכילה להשבחת זרע הגבר? מה מומלץ לאכול על מנת לחזק את זרעו של הגבר?

05/11/2002 | 09:22 | מאת: לילך נהרי

אכן יש קשר בין תזונה לאיכות הזרע. כמו שתזונה משפיעה על כול מצב בגוף שלנו, היא משפיעה גם על הזרע הגברי. לפי מחקרים מדעיים חלה ירידה בספירת זרע אצל גברים בעשור האחרון. הסיבות לכך יכולות להיות בגלל זיהום של אורגניזם עקב קיום יחסי מין עם פרטנרים רבים ללא קונדום, אך יש לכך גם סיבות סביבתיות: 1. עליה בחשיפה לאסטרוגנים הנמצאים בתעשיית בע"ח למזון וחלב ובקוטלי חרקים וכימיקלים - לכן כדי להמעיט בצריכת מוצרי חלב ובשר 2. חוסר בחומצות שומן חיוניות עקב תזונה לא מאוזנת, כגון אומגה 3, ויותר מדי חומצות שומן רוויות 3. עישון תוספי מזון שחשובים להשבחת הזרע: אבץ - חוסרו יגרום לירידה ברמות טסטוסטרון ולכן ירידה בייצור תאי זרע ויטמין E - נוגד חימצון שמגן על ההורמונים וממברנת התאים ארגינין - חומצה אמינית שמהווה חומר מוצא לחומרים שחיוניים לתנועתיות הזרע קרניטין - סיפוק מצע אנרגטי לתאי הזרע, משפר מספר זרעים ותנועתיות ויטמין C - מפחית את נזקי העישון בזרע, הוכח מחקרית כיעיל באי פוריות בגברים ועוד - גלותתיון, סלניום, קו אנזים Q10, ויטמין B12, ג'נסינג וליקופן את כול המרכיבים הללו ניתן להשיג על ידי תזונה בריאה הכוללת מזון טבעי ולא מעובד - ירקות, פרות, דגנים מלאים, דגי ים צפוני (סלמון, סול, בקלה, טונה והליבוט), קטניות. רצוי מאוד לעסוק בפעילות גופנית ובשיטת הרפיה.

מנהלי פורום נטורופתיה