צמחים למתח וחרדות ... אבל ...

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

03/10/2002 | 15:14 | מאת: ליאור

באתר הבא: http://gamnon.tripod.com/ ישנה רשימה של צמחי מרפא עם הסברים מפורטים על כל צמח שהסתכלתי על הצמחים שטובים נגד חרדה ומתחים כמו : פסיפלורה (דווקא את זה לא מצאתי שם), קמומיל, מליסה, ולריאן , גינסנג ראיתי כמעט בכולם שרשום בסוף - תופעות לוואי כמו ישנוניות, לפעמים כאבי ראש ועוד (מי שרוצה שיקרא) אז איך איפשר למצוא צמח מרפא טוב או מוצר מתחום אחר שמוריד מתח וחרדות קיימים + מונע כמה שיותר יצור שלהם מחדש כלומר נותן הרגשת רוגע. אני כבר רוצה כמה שבועות להתחיל לקחת מוצר ואני לא יודע איזה.... רק משהו שיעזור עם המתחים והחרדות (בעיקר מתחים שגורמים לחרדות). אבל משהו שלא יפגע בי ואין לו תופעות לוואי מסוכנות

03/10/2002 | 21:17 | מאת: יואל שניאור - נטורופת

שלום! ישנו מוצר של חב' הום גליל על בסיס הומאופטי הנקרא דולי רילקס, טבליות מציצה מתחת ללשון, אין בעיה של כמות נצרכת ואינו מרדים. רק בריאות!

03/10/2002 | 21:29 | מאת: ליאור

ובכן הבעיה שלי עם הומפתאיה היא שאני לא ממש תופס מזה... בצמחי מרפא לא מתחום זה רשום לך את הרכיבים הפעלים בצמח והחשובים בצמח וגם אתה יודע שאותם רכיבים נבדקו ונמצאו טובים לדברים שונים ולעומת זאת בהומופתאיה אני לא כל כך בטוח מה הולך....

09/10/2002 | 00:01 | מאת: רויטל ברמן

הי ליאור, הגישה הנטורופתית (טבעית, שלמה, הוליסטית) יוצאת כנגד הרפואה הסימפטומטית, זו שנותנת תרופה לכל כאב ולכל סימפטום. יש סיבה בגינה אתה סובל מחרדות ונמצא במתח עצום, ושום צמח או תוסף לא ישנה זאת אלא אולי יצליח להקל. בכל זאת כתבתי לך בקישור המצ"ב כמה תוספים וצמחים. ע"מ לקבל צמחים עליך לגשת ליעוץ בכל מקרה. לגבי החרדה: ראשית, תזונה יכולה לעזור דרך איזון רמות הסוכר בדם לאורך היום, מה שמנרמל את רמות הסרטונין במוח (אלא אם כן ישנה פתולוגיה פסיכיאטרית או הורמונלית אורגנית) ויכול למנוע או להפחית את עוצמת התקפי החרדה (ובעיות אחרות בתחום הנפש). כדאי להתייעץ עם נטורופת או תזונאי איך לעשות זאת אך בגדול הרעיון הוא המנעות מצריכת סוכרים פשוטים ואכילת ארוחות קטנות ורבות לאורך כל היום המכילות פחמימות מורכבות - מעט בכל ארוחה. שנית, פעילות גופנית יכולה להוות מקור פורקן נהדר למתחים ולשפר את ההרגשה והביטחון העצמי. בנוסף, פעילות ארובית משחררת חומרים אשר גורמים ל"היי" ולכן אם למשל יש זמנים מסויימים בהם אתה נוטה להיכנס להתקפי חרדה אולי תוכל לנסות לצאת להליכה מהירה, ריצה, שחייה, קפיצה על חבל וכו' ולראות איך זה משפיע עליך. אני בכל מקרה ממליצה שתשלב את התוסף עם יעוץ או תמיכה כלשהו (פסיכולוג, הילר/מטפל, קב' תמיכה, פרחי באך - כולל שיחה, דמיון מודרך להגברת המודעות העצמית וכו'), מאחר ולטיפול יעיל למצב חרדה לא עוזר בר"כ רק לקחת משהו, צריכה להיות עבודה פנימית ומה שבולעים יכול רק לתמוך בתהליך זה - שהוא טומן בחובו את הריפוי האמיתי והשלם. למידע נוסף ראה תשובתי: http://doctors.msn.co.il/forums/read.php?f=113&i=25041&t=24949 שיהיה לך כל טוב.

מנהלי פורום נטורופתיה