שקדים עם קליפה ותוספי ברזל

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

01/10/2020 | 18:27 | מאת: סוזן

שלום רב, האם אכילת שקדים לא קלויים עם קליפה יכולים להזיק בגלל הקליפה? ועוד שאלה בעניין תוספים שמכילים ברזל לקחתי מספר חודשים ספאטון וגם ברזל של אלטמן קומפורט בשקיות לתקופה של כמה חודשים והתוצאה בבדיקות דם לא היו ממש טובות האם ישנה המלצה אחרת וטובה יותר? ועוד שאלה האם תוסף בשם רטבוליקס מוריד סכרת? אשמח לתשובה תודה סוזן

שלום סוזן, שקדים רכילים ( לא ירוקים) ניתן לאכול בשלמותם עם הקליפה אלא אם כן את סובלת מבעיות עיכול כלשהן.. ואז הקליפה עלולה ליצור גירוי. במקרה של בעיות עיכול כדאי להשרות את השקדים ולאכול אותם קלופים. לגבי הברזל - השאלה מה זה נקרא בדיקות לא ממש טובות.. יש שם כמה ערכים שצריך להתייחס.. ולא ברור למה כוונתך. להמוגלבין, לפריטין (מחסני הברזל ) ל- IRON ? צריך לברר. צריך גם לברר אם כל המדדים הנ"ל נמוכים יש לשלול בעיות ספיגה או בעיות ממקור אחר. כמו כן, במידת הצורך אפשר לנסות לטול תוסף ברזל אחר. אבל קודם יש לערוך בירור. אני לא מכירה את התוסף שציינת..רטבוליקס. בסכרת חשוב לקבל תפריט מותאם לבעיה ולעשות פעילות גופנית. בהצלחה והרבה בריאות!

מנהלי פורום נטורופתיה