האם ניתן לקחת ויטמינים פעם בשבוע?

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

28/10/2018 | 13:16 | מאת: מיכל

שלום, אני בת 35 ועקב רלפוקס חומצי חמור ובקע סרעפתי (לוקחת תרופות נוגדות חומצה) לא יכולה לקחת מולטי ויטמין כי הכל עם ויטמין סי חומצי. בנוסף אני לא אוכלת בכלל פרות וירקות למעט אגס ביום. קניתי את כל הויטמינים והמינרלים בנפרד. הבנתי שמגנזיום ויטמין סי ואומגה 3 אין בעיה לקחת כל יום וזה לא מצטבר בגוף ואני לוקחת כל יום.גם ויטמין די לוקחת כל יום 4000 כי יש לי מחסור. וברזל לוקחת 4 פעמים בשבוע כי קצת גבולי. האם לגבי הויטמינים ומינרלים שהם במינונים מאוד גבוהים ניתן לקחת רק פעם בשבוע? חשבתי לקחת פעם בשבוע ויטמין a שהוא 200 אחוז מהצריכה המומלת. ויטמין E שהוא 700 אחוז מהצריכה המומלצת בי קומפלקס זה צריכה בכמה אלפים מעל לצריכה המומלצת ליום. אבץ 25 מ"ג פעם בשבוע עם נחושת... האם זה יכול לעבור כך במקרה של מי שלא יכול לצרוך מולטי ויטמין? תודה רבה

שלום מיכל, ממש לא .. לא מומלץ לקחת את כל הויטמינים והמינרלים לחוד וכל זאת בגלל שאינך יכולה ליטול ויטמין C חומצי. קודם כל, יש לטפל בריפלוקס באמצעות תזונה מתאימה, שנית, לבדוק את נושא אכיל הירקות והפירות אצלך ולראות מה חסר, יכול להיות שניתן להשלים באמצעות מזונות אחרים או למשל אצות, בתזונה או בתוף. למשל, ספירולינה היא כמו מולטי ויטמין. בכל אופן, לא כדאי לקחת כל דבר לחוד, זה עלול ליצור חוזר איזון ואין צורך. ממליצה לפנות לייעוץ מקצועי. בהצלחה ורק בריאות!

מנהלי פורום נטורופתיה