רודיולה לטיפול בפוסט טראומה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

22/05/2018 | 11:40 | מאת: ליאל

היי ד"ר אורן, שאלתי לא מזמן על כמוסות פסיפלורה לטיפול בפוסט טראומה וזו הייתה חלק מתשובתך: "בנוסף הפסיפלורה אינה מטפלת בחרדות ופוסט טראומה. היא יכולה להיות רק כחלק מהטיפול אך ישנם תוספים הרבה יותר יעילים כמו רודיולה, היפריקום. וכמובן כדאי טיפול ע"י מטפל בתחום גוף נפש". (היא באמת לא עוזרת לי כרגע אגב). התחלתי לברר לגבי ההיפריקום- רואה שהוא נוגד גלולות למניעת הריון...אז פחות רוצה...אבל לא בטוחה שזה באמת נכון?. אם לא נוגד אין לי בעיה לקחת אותו. מצד שני, הרודיולה לא מומלצת למצבי חרדה אלא יותר לדכאון. ואני בפוסט טראומה שלי סובלת בעיקר מתסמיני חרדה פיזיים קשים ובהם אני רוצה לטפל. (אבל גם הרבה דכאון, עליות וירידות במצב הרוח. לאחרונה בעיקר ירידה). בנוסף, בעבר ניסיתי ציפרלקס- הגוף הגיב ממש ממש ממש לא טוב. יום אחד כמעט הגעתי למיון בעקבות הקאות שעשה לי כשהעליתי מינון ל-15 ומאז אני לא מוכנה לשמוע על טיפול תרופתי כימי. כמו כן אני נוטלת תרופה בטאהיסטין ( סוג של אנטיהיסטמין) באופן קבוע לטיפול במחלת מנייר באוזן הפנימית (ורטיגו, צפצופים באוזניים, בחילות, חוסר יציבות). שאלתי- לאור מה שתיארתי, מה לדעתך מומלץ יותר מבחינת טיפול טבעי לחרדה ודכאון? אולי תוסף אחר מאלו שציינת? האם ההיפריקום באמת נוגד פעילות גלולות? (וגם חוששת שיוסיף לי לסחרחורות שממילא אני סובלת מהן כחלק ממחלת מנייר). תודה רבה!

היי, היפריקום יכול לפגוע ביעילות של הגלולות עפ"י מחקר שנעשה. בגלל מורכבות הבעיה צריך לבצע אבחנה כדי לדעת מה נכון ומתאים. אם כבר ניסית ציפרלקס אז אמליץ שוב ללכת לטיפול מקצועי ולא לעשות ניסיונות עם הבריאות

מנהלי פורום נטורופתיה