ניקוי מתכות כבדות מהגוף

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

15/07/2017 | 20:53 | מאת: ירון שני

אני בן 35, בריא לחלוטין. בשנים האחרונות אני מרגיש עייפות גופנית ומנטאלית. עייף כל הזמן ללא סיבה וגם המחשבה רגישה פחות חדה, מעורפלת משהו. בדיקות דם מקיפות נראות מעולה ויטמינים, בלטות וכו' ברמות טובות. לרופאת המשפחה אין הסבר. לאחרונה בבדיקה אצל מדקרת היא הבחינה שהתופעות החלו הבתקופה בה נחשפתי למתכות כבדות. כספית - שתי סתימות כסף סדוקות הוחלפו אצל רופא שיניים עופרת - באותה תקופה עסקתי רבות ביצוע הלחמות עם בדיל-עופרת בעבודה ללא הגנה. הבנתי שאין בדיקה שנותנת רמת מתכות בגוף. האם כלורלה+אבץ+מגנזיום+סידן+ויטמין C מנקים את הגוף לחלוטין ממתכות כבדות? במידה וכן כמה זמן לוקח התהליך? האם ניתן לצפות לשיקום מלא? תודה!

שלום ירון, עייפות גופנית ומנטאלית יכולה להיגרם מסיבות רבות..מימצאים תקינים בבדיקות הדם אינם מעידים בהכרח על איזון, כיוון שיש הרבה חסרים תזונתייים שלא ניתן לבדוק בבדיקות דם..כמו כן, יש לשלול מרכיבים בתפריט היומי שעלולים לגרום לעייפות וכבדות ושאינם מתאימים לך כמו למשל קפה.. יש לשלול הרגלים שונים בתחומי החיים כמו למשל, הרגלי שינה - מיעוט שעות שינה, שינה לא איכותית..הרגלי עבודה - שעות עבודה, מתח, חוסר סיפוק ושביעות רצון מהעבודה..קשרים חברתיים, מערכות יחסים, שגוזלות הרבה אנרגיה.. כל הנ"ל ועוד יכולים לגרום לעייפות פיזית ורגשית והייתי מתייחסת לכולם בצורה הוליסטית. מתכות רעילות יכולות להיות חלק מהתמונה..לא הייתי שמה את כל המשקל עליהם. אפשר להתייחס לזה עם התוספים שציינת, אבל זה רק חלק מהתמונה..ולא ניתן לדעת אם זה מנקה לחלוטין כפי שלא ניתן לדעת אם זאת אכן הסיבה.. אני בהחלט ממליצה להתייחס לכל הרבדים. בהצלחה ורק בריאות!

מנהלי פורום נטורופתיה