מה זה אוסטאופניה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

29/11/2001 | 09:04 | מאת: סיסי

שלום רב, על מה מורה המחלה אוסטאופניה קשה? האם זה חמור יותר מאוסטיאופורוזיס? ומה עושים נגד זה? תודה על תשובתכם.

ההבדל בין אוסטאופניה לאוסטאופורוזיס הוא כמותי בלבד. ההגדרות כיום מבוססות על תוצאות בדיקה של צפיפות עצם בשיטת DEXA והן כדלקמן: ירידה של צפיפות העצם ב עד 2.5 סטיות תקן של מבחן סטטיסטי הנקרא ציינון T (T SCORE ) נקראית אוסטאופניה. אם הירידה עולה על 2.5 סטיות תקן מדברים על אוסטאופורוזיס. אם יש גם שבר בחוליה או בעצם אחרת מדברים עלאוסטאופורוזיס חמורה. אין הגדרה פורמלית לאוסטאופניה קשה מול קלה אבל מותר להגיד שירידה בצפיפות עצם ב2.0 סטיות תקן היא יותר קשה מירידה ב0.5 סטיות תקן. אשר למה עושים זה עניין אישי אבל בגדול יש לדאוג לתזונה טוובה עם הויטמינים הנחוצים וכמות מספיקה של סידן, פעילות גופנית מתאימה, המנעות מהרגלים מזיקים ( אלכוהול עישון ) ותרופות המעקבות את ספיגת העצם במידת הצורך.

09/01/2019 | 13:36 | מאת: ריטה

איך מתפקדים ביום יום, ומאוד חשוב לי לגבי תזונה מה ההמלצה של תצרוכת הסידן היומית במצבי היום?

מנהל פורום אורתופדיה