שלום ד"ר אבקש עזרה בפענוח וקצת הסברים אם אפשר (-:

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

24/03/2014 | 13:46 | מאת: מודה-אני

שלום ד"ר לב-אל היקר, אודה מאוד על קבלה של הסברים לגבי תוצאות בדיקתי שלהלן: במיוחד מעניין אותי לדעת מה זה מיאלופתיה. וגם לגבי המשפט "התעלה מודדת רק 6 מ"מ במדידה מהקדמית לאחורית ברמה של c5-c6": אודה אם תכתוב לי כמה מ"מ זה מצב תקני (לעומת מדידה של "רק 6 מילימטר" כפי שצויין במשפט). מעבר ל-2 שאלות ששאלתי, כל מידע שתוסיף תתקבל בתודה ובברכה ותבורך על כל מילה שתוסיף כדי להחכים אותי לגבי מצבי. תודה והרבה בריאות לך ד"ר לב-אל ולכולם ממצאים : התיישרות של ע"ש הצווארי עם איבוד של הלורדוזיס התקין . גובה תקין של החוליות . ירידה בגובה של מספר דיסקים, בעיקר דיסק C5-C6 . C2-C3 - ללא בליטה של הדיסק וללא היצרות של התעלה. קיים רושם של היצרות קלה של הפורמינה הימנית . C3-C4 - בלט דיסק דיפוזי קל. ללא היצרות של התעלה. הודגמה היצרות בינונית של הפורמינה הימנית . C4-C5 - ללא בליטה של הדיסק. היפרטרופיה במפרק האונקו-ורטברלי מימין, עם היצרות קלה של הפורמינה הימנית . DISC RIDGE COMPLEX - C5-C6 גדול ומרכזי. היצרות קשה מאוד של התעלה. דפורמציה של חוט השדרה . התעלה מודדת רק 6 מ"מ במדידה מהקדמית לאחורית ברמה זו . ההיצרות הקשה והדיפורמציה של החוט דומה לבדיקה הקודמת . איכות הרצפים של T2 מעט ירודה וקשה להעריך את האות של החוט, אך עדיין יש רושם של עלייה באות ב T2- אשר רומזת על מיאלופתיה . ברמה זו קיימת גם היצרות קשה של הפורמינות באופן דו"צ . C7-D1 - שינוים ניוונים קלים בפסטים, עם היצרות קלה של התעלה וללא היצרות של הפורמינות . התרשמות 1. היצרות קשה מאוד של התעלה הספינלית ב-C5-C6 עם דפורמציה של חוט השדרה ועם רושם של מיאלופתיה. ההיצרות יציבה מאז הבדיקה הקודמת. המדידה הקדמית-אחורית של התעלה הספינלית ברמה זו היא כ 6- מ"מ . 2. שינוים ניוונים קלים יותר ברמות האחרות עם הצרויות של הפורמינות כפי שמתואר מעלה .

הקוטר הסגיטלי ( מלפנים אחורה ) הנורמלי של תעלת השדרה צריך להיות מעל 12 מ"מ. קוטר של 6 מ"מ הנו אמנם היצרות קשה שמשמעותה לחץ מכני על חוט השדרה ( מיאלון) . לחלץ עשוי לגרום נזק לחוט השדרה ( מיאלופתיה) שיכול לגרום לפגיעה עצבית שתתבטא בכל הגפיים תחילה בדרך כלל בגפיים תחתונים עם הפרעות בהליכה ושינויים נוספים( ספסטיות ערות יתר של החזרים גידיים עמוקים, החזרים פתולוגיים וקלונוס). שאר הממצאים הנם בעצם "נורמליים "אצל בני העשור החמישי ואילך והם מעידים על"הזדקנות" של הדיקים שבין החוליות והמפרקים האחורויים שבין החוליות

26/03/2014 | 13:05 | מאת: מודה-אני

1. האם יש דרך שמרנית שאוכל להסתייע בה (לפני פיתרון ניתוח)? 2. מה לגבי המשפט שמתייחס לרמה C5-C6 : DISC RIDGE COMPLEX גדול ומרכזי. מה המשמעות המילולית של התופעה הזו והאם יש לה השלכות? 3. האם דפורמציה של חוט השדרה בפני עצמה מסוכנת (מבינה שזה אחת מההשלכות של הלחץ על חוט השדרה ולכן זה מצב לא רצוי), אבל האם גם לדפורמציה הזו יש משמעות משלה. תודה מראש על התשובה ותודה על התשובה הקודמת שעזרה לי מאוד. הרבה בריאות

מנהל פורום אורתופדיה