נגע ליטי סקלרוטי בגוף חוליה D12

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

26/03/2010 | 10:45 | מאת: מירי

שלום רב דוקטור! רציתי בבקשה עזרתך, בהסבר תוצאות בדיקת PET CT שבוצעה לי עקב כאבי גב,( וקליטה מוגברת בD12בבדיקת מיפוי עצמות.) "ממצא ליטי סקלרוטי בגוף חוליה D12 ,כשני נגעים ליטיים ומלאות במח עצם בפמור פרוקסימלי מימין". ברצוני לציין שמעברי לפני 7 שנים כריתת שד מלאה עקב סרטן. כמו כן אני סובלת מאוסטאופורזיס, על רקע טיפול בארימידקס, שמתבטאת בעיקר בעמוד השדרה.כמו כן בוצעה כריתת שחלות. ברור לי שעם ההיסטוריה שלי, ייתכן ואלה גרורות. לציין שאינני מקבלת טיפול לבריחת סידן, מסיבות של תופעות לוואי, שאינן מתאימות למצבי הרפואי הכללי, וליתר הטיפול התרופתי שאני מקבלת. ברקע יש לי גם DISH ,סכרת, יתר לחץ דם, חלבון וסידן באיסופי שתן. שאלתי אליך: האם בהכרח אלה גרורות? או שקיימות סיבות נוספות לנגע ליטי? אודה לתשובתך המקצועית והכנה. בברכת חג שמח! מירי

יש בהחלט מספר סיבות לנגע ליטי בעצמות, אבל אצל אשה מעל גיל 50 עם סיפור של סרטן השד החשד שמדובר בגרורות הנו חייב לעמוד בראש הראשונה ולכוון אתצעדנובהתאם. ברמה האקדמאית אומר שהמינוח נגע "ליטי סקלרוטי" קצת מפריע לי שכן נהוג לאפיין נגעים ליטיים עלפי מספר פרמטרים ובינהם המראה של התוכן של הנגע וצורת השוליים . תוכן הנגע יכול להיות מה שנקרא אוסטאובלסטי כלומר יוצר עצם (שכיח בגידולי שד) או "צלול" או מכילהסתיידויות, והשוליים יכולים להיות מטושטשי אוחדים וסקלרוטיים כלומר בצע חזק וברור מסביבתם מה שמצביע על תהליך איטי ולא אלים .

29/03/2010 | 02:01 | מאת: מירי

שלום רב! ברצוני להודות לך על תשובתך המקצועית והמהירה, כי לצערי אף רופא לא ידע להסביר לי את פירוש המונח "נגע ליטי", וחבל שכך.. אני סבורה שיש לפורום שלך, חשיבות ממדרגה ראשונה, עובדה שנותנת מענה לשאלות רבות של המטופלים, הנך עוזר לנו, להעמיק את הידע שלנו, בתחום שהינו די זר לנו. תודה לאל, ותודה לך, שיש לנו נכס כמוך. יישר כוח, וחג שמח וכשר!! רב תודות מירי

מנהל פורום אורתופדיה