שינויים דיסקוגניים ולחץ על עצבים - מה עושים?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

16/12/2004 | 00:37 | מאת: אורנה

אני בת 45, חולת סכרת (סוג 1) מזה כ-20 שנה, בלתי מאוזנת , מטופלת במשאבה, ללא פגיעה באיברי מטרה. מאז 2002 סובלת מפריצת דיסק C5-C6 עם לחץ על העצב שגורם לכאבים בכתף ולאורך הזרוע השמאלית, וכן להרגשת נימול. הכאבים והנימול אינם רציפים אלא מופיעים בתקופות שנמשכות חצי שנה ואז נחלשות בהדרגה. מאז שהתופעה החלה היו 3 "התקפות" כאלו שנמשכו כל אחת חצי שנה. טיפול תרופתי, פיזיוטרפיה (US) לא עזרו. הנעה (פיזיוטרפיה), פלדנקרייז ולחיצות גרמו להחרפת הכאבים ולמוגבלות (זמנית) בתנועה. דיקור עזר בהחלשת הכאבים אבל רק באופן זמני ביותר. מזה מספר חודשים סובלת גם מכאבי ראש חזקים ומסחרחורות שמקורם כנראה צווארי. בבדיקת MRI של המוח נצפו שינויים דיסקוגניים עם לחץ על עצבים בחוליות C5-C6 וכן C3-C4. הומלץ על עריכת MRI ממוקד לאזור הצוואר. טיפול פיזיוטרפי (הנעה + גלים קצרים) גרם להחמרה בכאבים. כרגע אני סובלת מכאבי ראש קשים (שמוחרפים ע"י תנועות של הצוואר - גם אופקיות וגם אנכיות) מגבלה מסויימת בתנועת הצוואר (לא תמיד), סחרחורות, כאבים בכתף שמאל (עדיין ללא זרמים ונימול) אורטופד מומחה לעמוד שדרה שהופנתי אליו המליץ על ניתוח להוצאת הדיסקים הפגומים. לטענתו יש טעם בהמשך הבירור רק אם אחליט לקבל אופציה זו. שאלותי הן: מה האופציות העומדות בפני מלבד האופציה הניתוחית? האם יש טעם בהמשך הבירור רק אם אני מחליטה ללכת בכיוון זה? אם אכן שוקלים אופציה ניתוחית- מה סיכויי ההצלחה? מה הסיכונים? הסיבוכים האפשריים? האם הם מושפעים מהיותי חולת סכרת? מה התהליך הניתוחי? כמה זמן אורך? איך מתבצע? כמה זמן אשפוז? מה תקופת ההתאוששות ומה המגבלות בתקופה זו? בתודה ובברכה אורנה

האופציות הטיפוליות העומדות בפניך הן כל מגוון הטפולים שקיים החל מאלושכבר ניסית וכלה בטיפולם כמו זרקות אפידורליות וחסמים ברירניים של שרשי עצב ולבסוף כמובן ניתוח. גם כשמדברים על ניתוח מדברים על כמה אפשרויות וטכניקותשוונות ולכן השאלותשלך בדבר שיות הניוח או הסיבוכי האפשריים וכו' צריך להפנותן למנתח לאחר שיחליט מה ברצונו לעשות. אשר להמשךהברור איני מקבל את האמירה שאין טעם להמשיך אלא אם כן הולכים לניתוח שכן ההחלטה הסופית על מהות הניתוח וגם על הצורך בו תקבל את הביסוס הסופי שלה רק לאחר ביצוע מ.ר.י. למעשה בדיקת המ.ר.י חשובה הרבה יותר מבדיקת הCT .

16/08/2007 | 21:47 | מאת: יפה דניאל

שלום רב! ברצוני לש4אול מזה כעשרה ימים אני סובלת מכאבים עזים בכתף ימין,היום התבצע צילום רגיל שהראה שינויים ניווניים עם זיזים קידמיים ואחוריים בחוליות, צ3, צ4,צ5,צ6 כמו כן שינויים דיסקוגניים עם היצרות מרוחים בן החוליות צ4, צ5,צ6,צ7 מזה שנה כאבים בגב תחתון הקורנים לרגל שמאל (אני לא יכולה לדרוך על הרגל והולכת רק על קצות האצבעות) ממצאי הסי טי מראים L4-5 בלט אנולוס לוחץ על השק התקאלי משיק לשורש , העצב משמאל לאחר צאתו מהפורמן. אבקש את עזרתכם ביעוץ (כל רופא אומר משהו אחר אני בבלבול עצום. . דניאל עזראן

16/08/2007 | 21:58 | מאת: יפה דניאל

03/06/2008 | 15:17 | מאת: חיה

אני בת 74 סובלת מכאבים בגב ממצאים ע"ש מותני שני צילומים עקמת קמורה לימין.שינויים נווניים בחוליות היצרות מרווחים בין החוליות ושינויים דיסקוגניים בלוחיות הקצה בולטים יותר בגובה L5-S1 מה אפשרויות להקלת הכאבים וטיפולם תודה למפרעה

מנהל פורום אורתופדיה