כף רגל רדומה - חשש מנזק בלתי הפיך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

12/01/2004 | 08:40 | מאת: אורי

אני בן 37 וסובל מכאבי גב כמה שנים. בעבר אובחן אצלי בבדיקת סי.טי., ב- L4-5 וב- L5-S1 בלטי דיסק אחורי מרכזי. ההתקף האחרון שהחל לפני כשבועיים שונה מקודמיו ומלווה בהקרנות לרגל ימין. עיקר הפחד שלי הוא מכך שמזה כשבוע וחצי איזור הבוהן בכף הרגל רדום ואני מרגיש שהאיזור גדל בקצב איטי. מאתמול אני מרגיש התחלת התופעה גם בחלק החיצון של הקרסול הימני. היות ואני חובב ספורט מושבע ביקרתי לפני כשבוע אצל אורטופד בוינגייט שהמליץ לי לבצע בדיקת MRI וכן אמר לי בחטף שנושא התרדמה עלול להישאר לכל החיים. לא לקחתי זאת ברצינות עד אתמול ששמעתי על כך מרופא נוסף. טרם ביצעתי את הבדיקה. שאלתי היא האם יש פרק זמן שהוא בבחינת נקודת אל חזור והתופעה לא נרפאת ? מחר יש לי תור אצל ד"ר לכירופרטיקה. האם מעבר לכך יש אפשרות להורדת הלחץ על העצב ע"י טיפול עצמי כלשהו ? האם עלי להעדיף להישאר בבית ולשכב ? אציין כי חזרתי לעבודתי הכרוכה בעיקר בישיבה מזה כשבוע ואין לי כאבים בתנוחת ישיבה אלא רק בתחילת היום בבוקר מיד לאחר קימה מהמיטה. כמו כן רופא (לא אורטופד) ידיד שלי שסבל בעצמו מבעיות גב המליץ לי לישון על הגב על איזור קשיח (שטיח לדוגמא) כאשר מגבת מגולגלת לצורת נקניק מונחת בחלק הגב התחתון על מנת ליצור בגב את תנוחתו הטבעית. האם זה יכול לעזור בשחרור הלחץ מהעצב ? אציין כי רק בעת עמידה או הליכה אני מהר מאד מרגיש הקרנות וכאבים בעיקר בחלק השוק החיצוני ברגל ימין. בתודה מראש אורי

הסיבה לרדימות שאתה חש בבהן היא לחץ על שרש עצב. לחץ זה מתגבר בעת עמידה מחמת השינוי שקורה ביחס בין החוליות בשל המשקל המועמס עליהן בעת העמידה. בהליכה עוד גובר הלחץ שכן מסביב לחוט השדרה יש רשת של ורידים המתמלאים בעת ההליכה וזה מגדיל עוד את הלחץ על חוט הבשדרה. כירופרקט לא יעזור. כן יש סיכוי שהרדימות לא תחלוף ובלי ספק גורם הזמן כאן הוא חשוב אך אי אפשר לכמתו. שכיבה על מצע קשה זה קשקוש . למעשה בעבודת מחקר שבדקה את העניין הסתבר שהמזרון הטוב הוא מזרון בקשיות בינונית . שכיבה עם ברכיים מקופלות מרחיבה את החורים הבין חולייתיים דרכם עובר שרש העצב ועשויה להקל על הלחץ יש מכשיר בשם BACKLIFE שמנצל עובדה זאת ועושה מתיחה חוזרת על עצמה באופן פסיבי ומוריד עוד את הלחץ

12/01/2004 | 17:52 | מאת: אורי

תודה על התשובה העניינית.

מנהל פורום אורתופדיה