פענוח תוצאות סיטי של גב

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

11/08/2019 | 13:08 | מאת: ענת

שלום אני סובלת מכאבי גב תקופה ארוכה.עשיתי בדיקת סיטי ואלה ממצאים: עמוד שדרה צווארי-בגובה c3-c4 בקע אחורי נושק לשק התקאלי גורם להיצרות תעלה ספינאלית עד 8 מ"מ הנייורופורמינות חופשיות .בגובה c5-c6 היצרות מירווח בין חולייתי.שינויים סקלרוטיים בלוחיות,זיז גרמי אחורי גורם ללחץ על שק התקאלי ולהיצרות תעלה ספינאלית עד 6 מ"מ,היצרות פורמינלית גרמית מצד שמאל, בגובה c6-c7 בקע אחורי נושק לשק התקאלי גורם להיצרות תעלה ספינאלית עד 8 מ"מ ,רושם להיצרות הפורמינה הנוירולית שמאלית. עמוד שדרה מותני- - . L1-L2- בלט היקפי משיק לשק התקאלי ללא היצרות תעלה ספינאלית, היצרות קלה של . הפורמינה הנוירולית הימנית - . L2-L3 היצרות מירווח בין חולייתי,שינויים סקלרוסים וזיזים גרמים גסים בלוחיות, בלט דיסק משיק לשק התקאלי ללא היצרות תעלה ספינאלית, היצרות פורמינלית דו"צ יותר משמאל יתכן לחץ על שורש עצב שמאלי L3-L4 בלט היקפי משיק לשק התקאלי ללא היצרות תעלה ספינאלית,היצרות פורמינלית דו"צ קלה משמאל משמעותית יותר מצד ימין יתכן לחץ על שורש עצב ימני. L4-L5 בלט דיסק משיק לשק התקאלי ללא היצרות תעלה ספינאלית,היצרות פורמינלית משמאל סימני לחץקלים על שורש עצב שמאלי. L5-S1בקע אחורי קטן משיק לשק התקאלי קוטר תקין של תעלה ספינאלית נוירופורמינות חופשיות. שינויים דגנרטיבים קלים במפרקים הסקרואיליאקליים עקמת מותניתגבית קעורה לשמאל הלורידוזיס המותני הפיזיולוגי שמור גופיחוליות שומרים על גובהם לא הודגם ממצא חשוד לשבר אשמח לקבל .הסבר בשפה פשוטה תודה

השינויים הן בעמוד השדרה הצווארי והן בעמד השדרה המתני הנם שינויים ניוונים. אי אפשר לקבוע את חומרתם על סמך הבדיקה בלבד בלי הרקע הקליני, אבל על פניו השינויים בצוואר הנם משמעותיים ביותר והכוונה בעיקר להיצרות תעלת השדרה שכן הם עלולים לגרום להפרעות בניקוז הנוזל השדרתי ולהתפתחות מה שנקרא מיאלופתיה שזה פגיעה בעצביםהמולכים לגפיים ולגוו עםהפרעות בשיווי משקל חולשת שרירים ועוד. עליך לקבל יעוץ. נוירולוגי/נורוכירורגי בהקדם.

מנהל פורום אורתופדיה