נפיחות חמורה בצד הירך החמרה לאחר ניתוח מפרק ירף

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

15/07/2019 | 17:12 | מאת: שירן

היי, בת 22 לפני שנה התחילו לי כאבים במפשעה ובאיזור האגן שמאל ולאחר mri גילו תסמונת תפס מסוג קאם עם 2 קרעים בלברום. ב29 למאי עברתי ניתוח ארתרוסקופיה במפרק הירך שכשניכנסו גילו חלק מהלברום והסחוס מנותקים מהמפרק ואמרו שחיברו אותם חזרה עם עוגנים. לפני כחצי שנה הצד של הירך באותה הרגל התחילה להתנפח (באיזור שמעל הטרוכנטר) כשהלכתי לרופא אורטופד הרופא אמר שזה טרוכנטריק בורסיטיס ונתן לי ארקוקסיה ופאצ'ים ואמר לשים קרח ושזה יעבור לבד. עם הזמן האיזור רק מתנפח ומתנפח וכרגע אני מחלימה מהארתרוסקופיה, בבדיקה האחרונה אצל המנתח העלתי את הבעיה והוא לא ממש הראה עניין ואמר שהוא חושב שזה קשור לשכבת השומן ולא פירט מעבר. חשוב לציין שזה בליטה מרגישה מאוד קשה כמעט כמו אבן, יש כאב ולפני הניתוח עשיתי צילום רנטגן ולא ראו כלום מעבר לתסמונת תפס והמנתח אמר שהנפיחות לא מהניתוח. עושה פיזיותרפיה והידרותרפיה כל שבוע. אוסיף תמונה להמחשה. האם יכול להיות שזה באמת בורסיטיס? אם לא מה זה יכול להיות? לאיזה רופא צריך לגשת? אני מתגוררת בחול אבל מגיעה לארץ עוד שבועיים ורק עוד 3 שבועות יש לי תור לאורתופד. תודה על המענה!

אכן זה נראה נפוח. יש לברר אם לא מדובר בהצטברות של נוזל בבדיקת על שמע

15/07/2019 | 18:06 | מאת: שירן

האם יתכן הצטברות נוזל למרות שהאיזור קשה מאוד?

יתכן

מנהל פורום אורתופדיה