ניתוח בדיקת CT ע.ש.צ + ע.ש.מ

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

17/02/2018 | 00:42 | מאת: תומר

שלום ד"ר, עברתי ת.ד. לפני כחצי שנה ומאז אני בכאבים עזים כמעט ללא שינוי. הפגיעה התרחשה כשרכב מאחורי לא הספיק לבלום ומכאן תופעות" צליפת שוט". אך זה הרבה יותר מכך.. בבדיקת ct שעברתי, התגלו הממצאים הבאים: בחלק התחתון; סטייה קלה שמאלה מגובה L1-D12 ו- s1-L5. שינויים ניווניים קלים של רוב המפרקים הפאצטלים והסקרו איליאקים. פורומינות חופשיות. L1-L2 לחץ מינימלי על השק עקב בלט דיסק וליגמנטום פלבום. L2-L3, L3-L4, L4-L5 לחץ קל על השק עקב בלט דיסק וליגמנטום פלבום. S1-L5 לחץ על שורש S1 מימין באזור פרא צנטרלי עקב פריצת דיסק. בסיכום נרשם: סטיה קלה ושינויים ניווניים מינימליים ולחץ מינימלי עד קל על השק ועל השורש. בחלק העליון; סטייה קלה שמאלה מגובה c2-c3 עד c5-c6 וימינה בגובה c6-c7. קיפוזיס קלה ב- c5-c6. ארטרודיזיס חלקית של גופי החוליות c2-c3 שינויים ניווניים במידה בינונית של המפרקים הפאצטלים ב- d1-c7 משמאל וקלה ברוב יתר הגבהים. תעלה ספינלית ופורמינות: בגובה c3-c4 לחץ בולט על השק עקב פריצת דיסק. בגובה c4-c5 לחץ בינוני על השק עקב פריצת דיסק. בגובה c5-c6 מודגמת פריצת דיסק ימינה שגורמת להיצרות קל עד בינוני של הפורמינה ולחץ קל עד בינוני על אספקט ימני של החוט. בגובה c6-c7 לחץ בולט על השק עקב בלט דיסק וזיזים וליגמנטום פלבום. לסיכום נרשם: סטייה קלה ושינויים ניווניים קלים עד בינוניים ולחץ בינוני עד בולט על השק ולחץ קל עד בינוני על החוט והיצרות של הפורמינה. עכשיו, עבורי מדובר בג'יבריש.. עברתי 18 טיפולי פיזיותרפיה לעמוד שידרה צווארי, 12 מתוכם בבית החולים אסה"ר. מצבי ללא שינוי. הכאבים נוראיים, אי אפשר לישון, להסתובב במיטה ואפילו להחזיק שקית - יד שמאל, הצוואר והכתף כואבים. זה נע בין 3-4 אצרי טרמדקס ל- 7-8 חלא כדורים. כעת, הפסיקו לי את טיפולי הפיזיותרפיה עקב אי הטבה. אני סובל מהירדמות אצבעות קמיצה וזרת יד שמאל ובנוסף, היד אינה נסגרת עד הסוף. עוד אציין, טרם התחלתי בפיזיותרפיה גב תחתון (לא ניתן לעשות במקביל לעמוד שידרה צווארי) ואין לי את היכולת לעמוד יותר מ- 5 דק', להתכופף כמעט תמיד לוקח 40 שנ' לערך עד שאני מצליח להתיישר ועוד... :( אני כבר חצי שנה בבית, מיואש מאוד ולא רואה את הסוף. האם תוכל לעזור לי בפיענוח" כתב החידה"? ומה היית ממליץ לי לעשות? תודה מראש על הכל.

אין לממצאי הבדיקה שום משמעות בלי קורלציה עם מה שנקרא " קליניקה" שזה אוסף פריטי המידע שמקבלים בעת הראיון ( אנמנזה) ובדיקה גופנית של המטופל. לצורך זה יש לעבור בדיקה של ממש על ידי אורתופד- שיטרח ויעשה בדיקה כמו שצריך.

19/02/2018 | 19:45 | מאת: תומר

התשובה לא ברורה לי מלבד ללכת לאורתופד. קורולציה? קליניקה? יצאתי יותר מבולבל משנכנסתי.

מנהל פורום אורתופדיה