תוצאות MRI- כאבי גב כרוניים בלתי פוסקים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

10/07/2017 | 17:28 | מאת: אופירה

שלום רב, מודה מראש על תשובתך, אני בת 41, מזה חמש שני שאני סובלת מכאבי גב לאחר נפילה על הגב, שרירי גב תפוסים כרוניים, כאבים עזים כרוניים ומגבלה בתנועה. לרוב מטופלת עי כדורים להרגעת הכאב מהדלקות החוזרות ונשנות בגב ומקבלת לעיתים קרובות זריקות וולטרן. עברתי טיפולי פיזיותרפיה רבים, כירופרקטיקה, דיקור, עיסויים רפואיים ועוד. ללא שיפור במצבי, לרשותי תוצאות CT מלפני כ 4 שנים, בדיקת EMG מלפני כשנתיים ותוצאות MRI מעודכנות מהימים האחרונים, אשמח לפענוח והסבר למינוחים המקצועיים הללו. (התור שלי לאורטופד נקבע רק לעוד שבועיים) להלן תוצאות סריקה בתהודה מגנטית של עמוד השדרה המותני: הבדיקה בוצעה בשקלול PD, T2, T1 במישורים אקסיאלים וסגיטאלים. במסגרת בירור כאבי גב תחתון עם הקרנה לרגל שמאל. העמדה הלורדוטית שמורה. אות וסיומת תקינים של החוט המותני. רוחב התעלה המותנית נראה שמור. יש לציין החלקה קדמית של גוף L5 על גוף S1 ,ראה סריקות סגיטליות שונות. ללא הדגמת ממצאים תוך תעלתיים חריגים. בסריקות האקסיאליות: L1-D12 :ב.מ.פ. L2-L1 :בלט אנולוס דיפוזי מתון משיק לקדמת השק, שורשים חופשיים פסטות שמורות. L3-L2 :ב.מ.פ. L4-L3 :ב.מ.פ. L5-L4 :קרע אנולרי מרכזי אחורי. בקע דיסק מרכזי עם לחץ על קדמת השק התקאלי וכן לחץ על השורש בגובה הנקב השמאלי. סריקה 7 והסריקות השכנות במשקולים האקסיאלים. השורש הימני חופשי יותר. הפסטות שמורות. S1-L5 :ללא פריצת דיסק משמעותית. שורשים חופשיים. שינויים ניווניים מתונים בפסטות. רקמות רכות שכנות הכלולות באזור הבדיקה - ב.מ.פ. לסיכום: כמפורט לעיל. לקורלציה של הממצאים כולל האפקט הרדיקולרי המוזכר עם התלונות הקליניות של הנבדקת. אציין שב CT מלפני מס' שנים היה לי בלט ב L4-5 וכיום רשום לי קרע אנולרי מרכזי אחורי, בקע דיסק מרכזי. האם מדובר בפריצת דיסק? תודה מראש, אופירה.

אכן פריצת דיסקה בגובה בין חוליה מתנית 4 וחוליה 5 עם לחץ על השרש השמאלי.

מנהל פורום אורתופדיה