פריצת דיסק מותני בבקשה חייבת עזרה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

27/03/2017 | 17:06 | מאת: הילה

שלום רב בת 31 בבקשה עזרה לפני חודשיים היה לי כאבים ברגל עשו לי צילום במיון אמרו שיש לי פריצת דיסק מותני ושהכאבים מזה נתנו לי ארקוקסיה ושלחו אותי הביתה השבוע התחילו לי כאבי תופת ב2 הרגליים כולל נימול ורדימות כאבי תופת גם בברכיים והרגשה כזו מוזרה של פירפור שרירים כמו רטט הלכתי לרופאת משפחה אמרה לי בטח זה מהפריצת דיסק תשתי רקוסט פלוס לכאבים אני מרגישה גם דקירות בגב תחתון וכאבים ייתכן מאוד שזה נובע מהפריצת דיסק אבל אני מפחדת שיהיה לי נזק בילתי הפיך, אני כבר חמישה ימים לא יוצאת מהבית אני בקושי הולכת ,בנוסף לפני שנה עשו לי סיטי עמוד שידרה והיה שם גם פריצת דיסק צווארי עם לחץ על העצבים, השבוע קראתי על תסמונת זנב הסוס ואני מפחדת שלא לוקחים אותי ברצינות עשיתי תור לאורטופד אבל זה המתנה של שלושה שבועות היום אמא שלי הביאה לי קביים מיד שרה בגלל הכאבי תופת יש לי בבית תינוק לכן אני לא פונה כל פעם למיון ,מה לעשות בבקשה תדריך אותי האם זה מצב חרום ?

כל מה שצריךז ה בדיקה גופנית טובה שתכלול בדיקת כח השרירים, בדיקת תחושה של מגע שטחי של כאב שטחי ושל כאב עמוק, בדיקת תחושה באזור הפרינאום( אזור אבר המין) ובדיקה רקטלית . אםה תחושה שמוה, והכח בסוגר פי הטבעת שמור ואין לך אצירת שתן אין לך תסמונת של "זנב הסוס" רופא משפחה ידע לעשות את הבדיקות הללו.

מנהל פורום אורתופדיה