פורום תזונה קלינית
שלום רב מבקשת לדעת מהם כללי האיכסון הנכונים במקפיא-מהו הזמן המקסימלי לאיחסון עוף ודג מבושלים בתודה מראש, רות
רות שלום! תנאי אחסון נכונים הם לפי הוראות היצרן. טמפרטורת המקפיא אמורה להיות בסביבות מינוס 20 מעלות. השאלות הללו לא ממש תזונתיות ונוגעות יותר למיקרוביולוגיה של מזון ולכן איש המקצוע המתאים לענות הוא טכנולוג מזון. נועה
שלום! רציתי לדעת באיזה אזורים בגוף בודקים את אחוזי השומן ? האם יכול להיות מצב שבאזורים המסוימים שבהם בודקים את השומן אחוז השומן יהיה נמוך אך באזורים אחרים בגוף בהם לא בודקים יהיו מצבורים של שומן שלא ימדדו ועקב כך התוצאות לא יהיו אמינות ? תודהמראש מיה
היי, בחוברת המבצעים שמצורפת לבעלי כרטיס האשראי של לאומי קארד יש מד שומן אלקטרוני במחיר ממש מצחיק של כ-70 ש"ח כמדומני. אני ממליץ על המוצר.
אני לא מבין מי הסמיך אותך לתת תשובות בנושא תזונה, תתנדף...
מיה שלום! השיטות למדידת אחוזי שומן בגוף מתחלקות לשתיים עיקריות: מקומיות - מודדים הקפים במספר מקומות בגוף, בעזרת צבטן מודדים קפלי שומן במספר מקומות בגוף. כלליות - מכשירים המודדים את סך כל רקמת השומן בגוף כולו לעומת שאר הרקמות (מים ומסה חסרת שומן שהיא בעיקר שרירים ועצם). בשיטה הראשונה האי דיוקים יכולים לנבוע כפי שציינת ממבנה גוף לא פורופורציונלי או מחוסר מיומנות של המודד. בשיטה השניה אי הדיוקים נובעים בעיקר מאיכות המכשיר ומידת דיוקו. נועה
במסגרת עבודה במדעים על עודף משקל עליי להכין מערך בדיקות לנערה שסובלת מעודף משקל, מישהו יכול להמליץ לי על בדיקות ולהסביר על חשיבותם? תודה
היי, באיזה מסגרת העבודה? עדי
בית ספר, שיעור מדעים.
שלום רב, מה התזונה הממולצת ביותר למטופלת בת 34 שעוברת כימוטרפיה לגידול במח (מקבלת 3 סוגי תרופות כימיות + סטירואידים + תרופות נגד פירכוסים + זנטק) כדי להפחית את הסכנות ותופעות הלוואי שנוצרות. תודה
היי טליה, גם במחלקה האונקולוגיות יש דיאטנית. עדיף לשאול אותה. עדי
טליה שלום, קשה מאד ואף לא מומלץ לתת תפריט בלי לשוחח עם החולה. במצב שתיארת יש לקחת גורמים רבים בחשבון כאשר מתכננים תזונה- השפעת הסטרואידים, השפעת הכימוטרפיה, השפעת המחלה עצמה ועוד. עצתי לך היא להתייעץ עם דיאטנית המתמחה באונקולוגיה במרכז הרפואי בו מטופלת החולה. בהצלחה, נגה.
האם בסלטים המוכנים הנמכרים בשקיות בסופר (דוגמת הסלטים של אחלה) נשמרים הערכים התזונתיים של הירקות?
דורית שלום! ישנם מספר גורמים המשפיעים על יציבות הויטמינים. תוכלי לקרוא על זאת בתשובה שנתתי בעבר (באופצית חיפוש כתבי "יציבות ויטמינים"). אין ספק שאחוז מסויים מפעילות הויטמינים יאבד בסלטים החתוכים מראש. זאת שאלה של רווח והפסד (כמו עוד דילמות רבות בחיים...). נועה
היי אני סובלת מדלקת רצינית בקיבה ריפלוקס ובקע סרעפתי. כתוצאה מכך אני סובלת מבחילות צרבות וכ... בפסח האחרון שמתי לב שהמצות ממש טובות לי. הלכתי לפחות פעם ביום לשירותים, בזמן שבדרך כלל אני הולכת פעם ביומיים שלושה. הרגשתי תחושת קלות בקיבה שלא כמו כשאני אוכלת לחם או דבר מאפה רגיל. הייתכן? ובכלל מה יש בלחם שעושה לי את הכובד הזה ואין במצות? תודה טלי
טלי שלום! המרכיב העיקרי שניתן לחשוב עליו במקרה זה הם השמרים. לפי הפרטים שמסרת מצב מערכת העיכול שלך מורכב מכדי שאוכל לתת הסבר רציני ומשכנע לתופעה. יחד עם זאת, חשוב לזכור שכאשר סובלים מדלקת ורפלוקס ובקע, התגובה לסוגי מזון יכולה להיות מאוד אישית. מזון שטוב ומתאים לאחד, לא בהכרח טוב לאחר. לכן אנו מנחות את המטופלים בד"כ להיות מאוד קשובים לגופם ולנסות לאתר מזונות "בעייתיים". אז במידת האפשר הדיאטנית יכולה להציע תחליפים שווי ערך מבחינה תזונתית. ולעניין זה - מצות שוות ערך מבחינה תזונתית ללחם ודברי מאפה. נועה
האם ניתן להוריד רמת כולסטרול מ240 ל200 ופחות באמצעות תזונה נכונה וללא תרופות? מה ידוע לחברי הפורום בקשר למזון המכיל הרבה ניאצין ויטמין שקראתי שטוב להורדת הכולסטרול, האם ממולץ באמת לאכול הרבה בוטנים שכידוע מכילים הרבה ניאצין??
שלום לך! ברמות אלו של כולסטרול אכן מומלץ ומקובל לפנות לפתרונות תזונתיים אשר יכולים להיות אפקטיבים ביותר. זה כולל תפריט מדויק בו יש חישוב של כמויות הכולסטרול וכן התפלגות חומצות השומן. בנוסף - מדובר בתפריט עשיר בסיבים תזונתיים וכזה שמוביל לירידה במשקל (במידת הצורך). אספקט נוסף וחשוב להשגת המטרה, הוא פעילות גופנית. לגבי ניאצין, זה (ויטמין B3) ידוע כבעל אפקט בהפחתת ההווצרות של LDL. המינונים המומלצים הם 1000-500 מ"ג ליום אלו נחשבים מינונים פרמקולוגיים ולא תזונתיים ולכן עדיף לעשות זאת בהמלצת רופא הלוקח בחשבון תופעות לוואי ותגובה אפשרית עם תרופות אחרות. המלצות אלו הן פי כמה מההמלצות התזונתיות, קרי הכמות הדרושה ממזון לבריאות כללית היא פחותה בהרבה (16-14 מ"ג ליום). מנה של 30 גר' בוטנים מכילה רק כ - 4 מ"ג ניאצין כך שאתה יכול לתאר לך את הכמויות שצריך לאכול כדי להגיע למינונים המתאימים... נועה
תודה נועה1 עזרת לי להבין
האם לאדם שאיננו נחשף לשמש לחלוטין ולוקח וויטמין D אזי מספיק מבחינת הוויטמין? אני שואל זאת כי מישהו טען שראה בספר רפואה שכדי שזה יספג ויהיה זמין לגוף בכל זאת צריך להחשף לשמש ל10 דקות למרות שלוקחים אותו כתוסף. בתודה
שאול שלום! הדבר נכון לגבי ויט' D המצוי במזון במצבו הבלתי פעיל (D2). החשיפה לשמש משנה את הויטמין והופכת אותו לפעיל (D3). חשוב לבדוק כאשר נוטלים תוסף, באיזה מצב הויטמין. אם הוא D3, אז מצויין ואין שום מקום לדאגה. אם הוא D2, אז צריך להחליף את סוג התוסף לאחד מוצלח יותר... נועה
נועה שלום תודה רבה על התשובה. האם לויטמין D3 יש גם חסרונות או משהו שצריך להזהר בנטילתו? או לחילופין האם הוא קיים במזון כלשהוא בטבע? בתודה
היי איזה מאכלים מכילים ויטמין א'?? והאם אני יכולה לקנות טבליות של ויטמין א' ללא מירשם רופא? כי אני יודעת שויטמין א' מונע אקנה
מיטל שלום! ויטמין A הנו ויטמין מסיס בשומן, המצוי בעיקר בחלב, ביצים, כבד. בכמות גדולה מדי עלול להיות רעיל. בטא - קרוטן (המקביל הצמחי של ויטמין A ) מצוי בעיקר בפירות וירקות צהובים - כתומים - ירוקים. אינו רעיל כמו ויטמין A. הכמות המומלצת היומית (ממזון) היא 2000-2500 יחידות בינלאומיות (IU). הגבול העליון לשימוש נקבע על 10000 IU. חלק מהתוספים הקיימים הם במינון העליון ולכן מומלץ להתייעץ עם רופא לפני שנוטלים אותם. נועה
בנוגע לצימוקים השחורים..... וגם.. מה יכול להיות ,אם כן, תחליף ליין? מהו "הממתק" המומלץ?
צביה שלום, לא שכחנו את שאלתך, אנו כרגע מחפשים תשובה ומתייעצים עם מהנדס מזון. תודה על הסבלנות, דנה
הי צביה ענבים (בעיקר האדומים והשחורים אולם אל רק) מכילים בעיקר בקליפתם ביופלבנואידים המשמשים כאנטי-אוקסידנטים חזקים ומונעים את התחמצנות ה - LDL. קליפות ענבים מכילות RESERASTROL מרכיב העוזר להורדת כולסטרול וגם למניעה ולריפוי של סרטן (ראי THE GRAPE CURE). כמו ענבים גם צימוקים מכילים חומרים אלה ואכילתם עוזרת לירידת כולסטרול. דרך נהדרת (בתקופות בשנה שאין ענבים טריים) זה לשטוף היטב צימוקים ולהשרות אותם במים מינרלים למשך 7-10 שעות. הם סופגים לתוכם את המים ומתנפחים. אז ניתן להכין מהם מיץ ענבים טרי (במכונת מיץ גזר), ולהנות מהיתרונות שלהם. אפשר פשוט לאכול צימוקים, או להוסיף אותם לגרנולה, מיוזלי או דיסת קוואקר. מה שכן, גם ענבים וכמובן צימוקים הם מתוקים וגם די גלסימיים (גבוהים באינדקס של מזון המעלה את רמת הסוכר בדם), ולכן יש לצרוך אותם במתינות, ובמיוחד לא לצרוך הרבה על קיבה ריקה. ניתן לערבב מיץ ענבים עם מיץ של פירות פחות גלסימיים כמו אגסים או תפוחי גרנד. אגב פרי נוסף שנמצא לאחרונה כעוזר בנושא הורדת כולסטרול הוא אוכמניות ומיץ אוכמניות. כמדומני שניתן כיום להשיג בארץ מיץ אוכמניות תוצרת ארה"ב ברשתות השיווק.
הי צביה, המרכיב שנמצא בעיקר בענבים אדומים ושחורים הוא RESVERATROL כמובן לא RESVERASTROL כפי שבטעות הדפסתי בהודעתי הקודמת. אגב, למעט ענבים או צימוקים שחורים, המזון היחידי הנוסף שמכיל כמויות משמעותיות של RESVERATROL הם בוטנים. זה הצד הבריא של בוטנים, אולם יש בהם גם מספיק חומרים לא בריאים. מכל משפחת האגוזים (NUTS) הם אולי מהפחות בריאים שיש, אבל זו כבר אופרה אחרת. ההבדל בין ענבים או ינות אדומים ללבנים הוא בעיקר בפנולים מסוימים הקיימים באדומים וכמעט ואינם נמצאים בלבנים, בעיקר פלבנואידים כמו: QUERCETIN, RUTIN, CATECHIN ו - EPICATECHIN. אבל...אבל... אבל... מדענים בטכניון בראשות פרופ' אבירם הצליחו לא מזמן ליצר יין לבן עם כמות גדולה של פלבנואידים. פרופ' אבירם הוסיף אלכוהול המופק טבעית מיין לתוך הענבים הסחוטים במהלך תהליך היצור. זה גרם להגדלת רמות הפלבנואידים פי 5. בניסוי פרופ' אבירם טוען כימצא שענבים ישראליים מכילים יותר פלבנואידים "חזקים" מאשר ענבים צרפתיים. http://www.sciencedaily.com/releases/2001/04/010415223913.htm
שלום רב בחברת שטראוס כל כמה זמן לאחר שאני רוכש יוגורט דנונה ויטלינאה שלהם, שמתי לב אחר כך בבית שהערך הקלורי של היוגורט הישתנה פיתאום ללא כל שינוי באריזה או הודעה של שטראוס על כך, ואני רואה זאת רק במיקרה כי בעיקרון אני מכיר את המוצר ומניח שהדברים לא מישתנים סתם כך מרגע לרגע. תופעה זו קרתה כבר כמה פעמים בהפרש של כ0 חודש - חודשיים בין השינויים. אומנם מדובר בהבדלים של 10 - 20 קלוריות ל 100 גרם מוצר בשינויים אך איך יתכן שכל הזמן מישתנה הערך , ובימיוחד זה מעיד על חוסר אמינות מיצד חברה כזו כמו שטראוס. רציתי לדעת האם זה בסדר שהם יעשו זאת כל הזמן?? ובימיוחד ללא התרעה כאשר וללא כל שינוי שיעיד שמשהו הישתנה ?? לי אישית זה ניראה מאוד לא תקין ורציתי לדעת מה עושים, האם זה בסדר , האם אתם יכולים לעשות משהו ולברר מדוע השינויים הללו כל הזמן ממה הם נובעים ומה משמעותם בתודה משה
משה שלום! האם תוכל לפרט מעט יותר? האם תמיד מדובר באותו מוצר בדיוק? (כלומר, גם אותו טעם?) כדי לדעת ממה נובע השינוי, אתה יכול לבדוק איזה ערך נוסף השתנה (חלבון, פחמימה, שומן). לטעמי דווקא מדובר באמינות גבוהה יותר אם זה סימן שהם אכן בודקים את המוצרים שלהם ומעדכנים את הערכים לפי התוצאות המתקבלות. ננסה לברר העניין עם החברה. נועה
משה שלום! להלן תשובת חברת שטראוס בנושא: נועה שלום, בהמשך לפנייתך מצ"ב תשובה של דיאטנית ראשית של שטראוס: ,שלום רב בשטראוס אנחנו כל הזמן משתדלים לשפר את איכות וטעם המוצרים, לפעמים שינוי כזה גורר שינוי בערכים התזונתיים של המוצר. מכיוון שאנו מחויבים לשקיפות ואמינות מול לקוחותינו אנו מעדכנים את הכיתוב על האריזות בהתאם, גם כאשר השינוי הוא קטן. בויטלינאה, השיפור במתכון שבוצע לפני מספר חודשים גרר שינוי בערך הקלורי מ 48-49 קלוריות ל100 גרם ל 55. הכיתוב על האריזות השתנה בהתאם בכל הטעמים של ויטלינאה. בברכה, יעל אברבוך- דיאטנית. בתקווה שעזרנו... נועה
שלום רב, שאלתי היא האם נהוג להמליץ על תוספת ויטמין E+C לאנשים הנמצאים בסיכון למחלות לב וכלי דם? תודה מראש, ליטל.
ליטל שלום! ייתכן ותתקלי במי שממליץ על הויטמינים הללו בשל הפעילות האנטיאוקסידנטית שלהם. אף כי מחקרים הוכיחו את האפקט החיובי שלהם, מתן שלהם בצורת תוספים לא בהכרח יעיל ולעיתים אף מזיק. פוטנציאל הנזק אף עולה כאשר נוטלים מינונים גבוהים מאוד. ההמלצה הגורפת כיום, העולה מכל הכינוסים המקצועיים היא "לחזור לטבע", כלומר, לאכול מזוונות המכילים ויטמינים אלה וכן מזונות נוספים אשר בהם חומרים אנטיאוקסידנטים אחרים. האפקט החיובי של אכילת מזונות אלו עולה על נטילת תוספים וזאת בשל תופעה הנקראת סינרגיזם שמשמעותה - הגברת האפקט בשל שילוב חומרים. את זאת עדיין לא ניתן לטול בכדור... נועה
האם יש דיאטה או מאכלים שעוזרים לעצור ולחדש נסיגת סחוס בירך תודה אילנה
אילנה שלום! למיטב ידיעתי, רקמת הסחוס היא רקמת תאים אשר לצערנו אינה מסוגלת להתחדש. מכיוון ששחיקתה בד"כ קשורה בפעולה מכנית, אין התערבות תזונתית שתועיל באופן ישיר. באופן עקיף, יש כאלו אשר ירידה במשקל תסייע בהפחתת השחיקה ולהם מומלץ לפנות לדיאטנית קלינית על מנת לעשות זאת בדרך בתוחה, שלא תגרום נזק למערכות אחרות בגוף. נועה
שלום נועה ברצוני לדעת אם תוספי תזונה יכולים לעזור למצב הכללי של מחלה זו ואיזה תוספים
אני חולה קרוהן ורציתי לשתף אותך בתוספים המומלצים לקחת לחולי קרוהן וקוליטיס: מלבד הדיאטה אם קיימת כזאת שצריך וחשוב לשמור עליה (כמו למשל דיאטת דלת-שארית-במקרה שיש היצרויות במעיים), מומלץ (יותר בזמן שהמחלה פעילה כי כך יש יותר אפקטיביות) לקחת שמן דגים שמכילים אומגה 3 שלאחת החומצות האלה יש תכונות של חומר אנטי דלקתי (DHA)- אני הייתי מעדיף באכילת דג ולא בקפסולות כי הכמות שצריך היא גדולה מאוד. כמו כן, מומלץ לקחת חלב נאקות שכפי שטוענים יש לו יעילות גבוהה מאוד בקרב חולי קרוהן וקוליטיס. אם תרצי אני יוכל לתת לך את בטלפון שלהם להזמנות. רק בריאות!!!
עומר שלום אני רוצה את הטלפון להזמנות בתודה מ
שלום רב! אשמח אם תוכלו לענות לי על השאלה הבאה: הפשרתי בשר טחון טרי וקפוא . ערבבתי אותו לתערובת עם ביצים, קמח מצה וירקות. טיגנתי חלק מהעיסה לקציצות. שאלתי: האם אני יכולה להקפיא בשנית את שארית העיסה ולאחר מכן להפשירה ולהשתמש בה למאכל, ללא חשש?
נעמי שלום! ההנחיה היא תמיד, לא להקפיא שנית מזון שהופשר. במקרה שלך - בזמן שהעיסה ממתינה להקפאה, מתרבים בה החיידקים וההקפאה כמובן אינה הורגת אותם. הטיגון בחום רב כן הורג. במקרה שתארת, רצוי היה לטגן את כל העיסה לקציצות ולהקפיא אותן כך. נועה
שלום רב, לאחרונה התפרסם מחקר המראה כי לקיחת קואיזים Q10 במינון של 1200 מיליגרם ליום יכולה לעזור בסימפטומים של מחלת פרקינסון והאטת התקדמות המחלה האם יכולות להיות תופעות לוואי למינון זה של q10 בברכה
יוסי שלום! כפי שכבר ענינו בעבר, זהו אינו מרכיב תזונתי ואין לנו עמדה חד משמעית לגבי השימוש בו. נסה לפנות לפורום נטורופתיה. נועה
שלום רב שאלת,י האם מיץ לימון העשוי מחצי לימון וכוס מים על הבוקר בריא לאנשים מבוגרים,? אבי מישתמש עם אספירין (לפעמים קומדין) ולאימי יש בעיות בכבד ובלבלב. תודה מראש מ.
קישור שמצאתי לשאלה: http://www.shomreymishkal.co.il/faq_list.asp#16 בברכה וחג שמח עדי http://www.herbalife4us.com
הי מתי, לימון הוא פרי נהדר, ובניגוד למה שאנשים רבים חושבים לימון ( וגם ליים ) כשהוא במערכת העיכול שלנו( כבר בפה- רוק ) הוא בסיסי ולא חומצי. יש פרוטוקולים שונים לחיזוקים ולניקויים של כבד בהם משתמשים בלימון. Dr. Carey Reams למשל פיתח פרוטוקול המבוסס על מיץ מלימון אורגני מעורבב עם מים מזוקקים. תערובת זו נלקחת לסרוגין עם שתייה של רק מים מזוקקים (כל חצי שעה) מספר פעמים ביום. פרוטוקול נוסף לניקוי וחיזוק הדרגתי של הכבד, מורכב מערבוב של לימון אורגני שלם (קליפה, מיץ, גלעינים הכל) בבלנדר עם 2/3 כוס מים מינרלים ו- 1 כף שמן זית כתית. מערבבים מסננים ושותים על קיבה ריקה בבוקר כ45-60 דקות לפני ארוחת בוקר. א-ז-ה-ר-ה לפני שימוש בפרוטוקולים מהסוג הנ"ל במיוחד בפרוטוקול של Dr. Carey Reams חשוב מאוד להיבדק אצל רופא הוליסטי או נטורופט, כדי לוודא שהמצב הבריאותי מאפשר את ביצועם, (אסור למשל לחולי סוכרת או אפילו אנשים עם רמת סוכר יחסית גבוהה ) לקבל הנחיות מפורשות ולהיות במעקב צמוד. לעומת זאת השימוש המוגבל במיץ מחצי לימון וכוס מים פעם ביום בבוקר, הוא לדעתי בטוח וגם בריא.
האם סידן פחמתי וסידן קרבונט זה למעשה אותו סוג של סידן.? במידה ולא מה ההבדלים ביניהם והאם הספיגה זהה? בתודה
שאול שלום, סידן פחמתי או סידן קרבונט הם אותו הדבר. כדורי הסידן אינם מגיעים לבד, תמיד מצורף אליהם חומר נוסף על מנת להגביר ספיגה ומטעמים פרמקולוגיים. לספיגה אידיאלית של קלציום קרבונט יש לאוכלו בסוף הארוחה כאשר רמת החומציות יורדת, ולהמנע מנטילתו במקביל למוצרי חלב. בברכה, דנה
ברצוני לשאול האם לאדם בריא יש מנת מקסימום של פירות ליום ? האם יש מנת מקסימום ירקות ליום? בתודה
היי שאול, לפירות כן: 2-4 קטנים ליום. לירקות לא. כל זה מדובר בהנחה שהאדם הוא בריא. עדי
שאול שלום, במידה ומדובר באדם בריא ללא הגבלות פרט להגבלה קלורית, אין כל הגבלה בצריכת ירקות, בשל תכולה קלורית נמוכה למנה. פירות מכילים תכולה גבוהה של סוכר ועל כן יש להגבילם בהתאם להגבלה הקלורית, או במידה ויש סוכרת או טריגליצרידים גבוהים. ההמלצה לרוב היא למינימום ולא למקסימום, המקסימום תלוי בהגבלות רפואיות ובמשקל. בברכה, דנה
תודה מה לגבי כמות סיבים כתוצאה מכך? אולי מגיעים לכמות סיבים מוגזמת? בתודה
שלום רב, ידוע לי שויטמין E נמדד ביחידות בינ"ל IU. כמה מ"ג זה IU? תודה מראש, ליטל.
ליטל שלום, 1 מ"ג ויטמין E ( אלפא טוקופרול ) = 1 יחידה בינ"ל (IU) של ויטמין E. בברכה, דנה
שלום רציתי לדעת האם חלבון דנטורטיבי הוא בעל ערך תזונטי שונה מאשר חלבון שלא עבר דנטורציה והאם הוא פחות זמין לניצול תאי הגוף? לצורך המחשה,איך יותר כדאי לאכול את חלבון הביצה -כמו שהוא,או בתור חביתה או ביצה קשה תודה מראש
קרן שלום, תהליך הדנטורציה משנה את המבנה המרחבי של החלבון. החלבון מורכב מחומצות אמינו. המבנה שלהן אינו משתנה בתהליך החימום והן אף זמינות יותר לגוף כאשר יש פירוק חלקי של החלבון. כמו כן באכילת חלבון, כבר בקיבה מתבצע תהליך של פירוק חלקי של החלבון לאבני הבניין שלו על מנת שיהיו זמינים יותר לספיגה בהמשך מערכת העיכול. אין כל הבדל בערך התזונתי בין חלבון שעבר דנטורציה לבין זה שלא. באשר לשאלתך על הביצה, עדיף בכל מקרה לאכול ביצה מוכנה על פני ביצה "חיה" בשל הסכנה בזיהום בחיידק הסלמונלה. בברכה,דנה
אמינוגן - http://www.herbalife.com/us/shared/products/Prod/USA1009a_Aminogen.asp דף מוצר - herbalife.com/us/pdf/Fact_Sheets/Inner_Nutrition/39855US_Aminogen_FCT_page13.pdf
i am 1.82 m high and i weight 52kg how much weight do i need to gain ?? (please answer in hebrew)
לילך שלום! היחס בין משקל לגובה (body mass index=BMI) מחושב בנוסחא משקל בק"ג לחלק לגובה במטר בריבוע. במקרה שלך 52 חלקי 1.82X1.82. התוצאה היא 15.7. יחס תקין בין גובה למשקל אמור לתת תוצאה שבין 18.5 ל - 25. על מנת שהיחס שלך יהיה 18.5 ויותר עלייך לשקול לפחות 62 ק"ג. פחות מכך נחשב תת תזונה ובמקרה שלך קשה מאוד. עליך לטפל בעצמך בהקדם, לפני שגופך יסבול מנזקים בלתי הפיכים, כאלו שאף עלולים לאיים על חייך! נועה
שלום, בני בן 6.5 חודשים ויש לי מספר שאלות לגבי תזונתו: 1. הוא ניזון מלידתו מתחליף חלב רמדיה ובחודשים האחרונים אנו מעשירים את התמ"ל בדייסות: קורנפלור/אורז מאחר שמצוי באחוזונים די נמוכים במשקל. הילד מסרב בכל תוקף לאכול את התמ"ל כאשר הוא ער ואוכל זאת רק מתוך שינה. לעיתים אנו רואים שהוא רעב ורוצה לאכול ואז הוא ממש מרדים את עצמו למספר דקות, אוכל ומתעורר שוב. מה יכול להיות מקור הבעיה? האם לא טעים לו? ניסינו לגוון את סוג הדייסה והתגובה היתה דומה. 2. מתי ניתן לתת לו מזונות המכילים גלוטן (דייסת דגנים, ביסקוויט בפירות)? 3. מה דעתך על הדייסות המתוקות למיניהן - בטעם בננה, ושקולד וכד'? 4.לגבי פירות - אילו פירות אסורים בגיל זה? האם מותר להוסיף תמרים למחית הפירות? במה כדאי להעשיר את הפירות? 5. יש ביסקוויטים בטעם שוקו, שוקו-תפוז אותם אנו מוסיפים לפירות, האם כדאי להמנע ממוצרים המכילים קקאו? תודה.
איה שלום! לא כל שאלותייך מיועדות לדיאטנית. את שאלה 1. הייתי ממליצה לך להפנות ליועצת חינוכית או פסיכולוגית ילדים. עם זאת, אומר רק שאכילה מתוך שינה בלבד היא אכן בעיה שיש לפתור אותה בהקדם. בד"כ זו אינה בעיה תזונתית. לגבי שאר השאלות: 2. על פי הנחיות משרד הבריאות ניתן להתחיל לתת גלוטן מסוף החודש השישי. אני ממליצה מעט להחמיר ולהמתין עד תום החודש התשיעי. 3. רוב הדייסות האלו אמנם מכילות את כל היתרונות התזונתיים של הדייסות הרגילות, אבל ההתייחסות צריכה להיות עקרונית. האם תינוק באמת זקוק לגיוון? לאו דווקא. חוש הטעם שלו רק מתחיל להתפתח ואין צורך להעמיס, בטח לא עם מתוק. הטעם המתוק הוא דומיננטי ואין פלא שילדים אוהבים אותו אבל זה כמובן מכניס לבעיה בגיל בוגר יותר, של עודף קלוריות ושל בריאות השיניים (בטח עם שותים את הדייסה דרך בקבוק). לכן הייתי ממליצה זאת רק למי שבאמת לא מוכן לאכול וזקוק תזונתית לכך. 4. פירות להתחלה - תפוח, אגס, ובננה (בננה עדיף של חברה מסחרית ולא להכין בבית - הם הצליחו להתגבר על מרקם הדבק שלה). אלו פירות פשוטים, עדינים וכמעט לחלוטין לא גורמים לאלרגיה. לא לתת פירות טרופים. תמר לא נכנס באחת מקטגוריות אלו אבל מכיוון שאין לי נתונים עליו, עדיף לדחות לגיל מבוגר יותר. אין כל צורך להעשיר את הפירות, זו אמורה להיות "טעימה" ולמידה של טעם ומרקם חדש. אין לפירות כמעט תרומה תזונתית וגם לא צריכה להיות. את מירב הצרכים התזונתיים תינוקות ממשיכים לקבל מהתמ"ל ומארוחה יותר משמעותית תזונתית של עוף טחון. 5. שוב, אין צורך להעשיר פירות, אין צורך להמתיק אותם עוד יותר ממתיקותם הטבעית, והגלוטן כפי שציינתי, גם כן רצוי לדחות. אני מצרפת לך את ההנחיות של משרד הבריאות להזנת התינוק הבריא:http://www.health.gov.il/public/baby/feed/index.htm הערת אגב - בנך רק בן 6.5 ח', חשיפה של מזונות חדשים צריכה להתחיל מתום החודש השישי ובהדרגה. את כבר הספקת לחשוף אותו להרבה מזונות לפני הזמן המתאים. כל זה יכול להיות קצת עמוס בשבילו (לא רק מבחינת מערכת העיכול שאמורה להתרגל למזונות החדשים אלא גם מבחינת רצונות, טעמים והעדפות - זה תהליך למידה) הדרגה היא מילת המפתח, צריך לתת לו ללמוד להכיר את המזונות החדשים, לאט לאט! נועה
תודה על תשובתך המפורטת והיסודית. ודבר נוסף - האם מרק הירקות משמעותי יותר מבחינה תזונתית מאשר הפירות ומה כדאי שיכיל?
שלום! כמה מוצרי חלב צריכים לצרוך ביום ? אני אוכלת מוצר חלב אחד (מעדן חלב/יוגורט)ביום לכל היותר ושותה מעט חלב בקפה. האם זה מספיק ? (אני צמחונית כבר הרבה מאוד שנים) תודה
טלי שלום! ההמלצות היום מדברות על 1000-1200 מ"ג סידן ביום. מנת חלב סטנדרטית (כוס חלב, גביע יוגורט, 100 גר' גבינה לבנה מועשרת בסידן, פרוסת גבינה צהובה) מכילה כ - 200 מ"ג סידן. ההמלצה היא לאכול כ 4-3 מנות חלב וכן מזונות נוספים המכילים סידן כמו סרדינים, תאנים יבשות, משמשים יבשים, שקדים, טחינה, פולי סויה, וירקות כמו כרוב, שעועית ירוקה, ברוקולי ושומר. נועה
נועה שלום! תודה על תשובתך. מהמאכלים שציינת למעלה איני אוכלת דבר פרט לסויה (טבעול) כך שלא נראה לי שאני מגיעה ל-1000מ"ג סידן ביום. למרות זאת בבדיקת תפקודי כבד הערך סידן תקין. האם רמות סידן תקינות בדם מעידים על כך שאין מחסורים ? אם לא איך אפשר לדעת אם חסר לי סידן ? תודה מראש
בבדיקת דם שיגרתית התקבלו התוצאות הבאות: כולסטרול-273.3,טריגליצרידים-237,LDL-174 וסוכר-74. מדובר בבן 48 בריא בד"כ גובה 178 ס"מ במשקל 65-70ק"ג.תזונה לא מסודר אך לא נועזת. המלצת הרופא היא לתזונה ללא פחמימות וללא שומן מן החי. מה מותר ומה אסור במסגרת דיאטה למקה זה בו הנני מבקש לחזור לרמות ,הכולסטרול ושאר הפרמטרים , בגדר המקובל?
שמוליק שלום! תוצאות הבדיקה שלך מראות שעל אף משקל תקין גם הגיל (ואולי גנטיקה, איני יודעת), יכול לגרום לעליית השומנים בדם כי יעילות הגוף פוחתת. זה ניתן לתיקון מבחינה תזונתית וכמובן רצוי כפי שאנו תמיד אומרות לפנות לדיאטנית לבניית תוכנית אישית. עם זאת, ההמלצות הכלליות מופיעות בפורום דרך האתר של doctors, למעלה משמאל תחת הכותרת "שאלות נפוצות". אם ישארו דברים לא ברורים, אנא פנה אלינו שוב. נועה
ראיתי שנאמר בפורום (אחר) ע"י דיאטנית כי הסיבים התזונתיים מעכבים ספיגה של השומנים וכ"ו ולכן מומלצים רציתי לדעת למה הכוונה מעכבים ספיגה , למה זה טוב והאם בעיכוב הם גם מונעים את הספיגה כלומר האם ללא אכילה נוספת של סיבים השומנים יספגו בגוף ואילו אם נוסיף עוד סיבים אזי יתכן והשומנים לא יספגו בגוף???
דינה שלום! סיבים מסיסים הם בעלי תכונה של ספיחת נוזלים. בנוסף לכך הם סופחים מרכיבים נוספים כמו מלחי מרה (המכילים כולסטרול). המרכיבים שנספחו לסיבים אינם נספגים במעי ומופרשים מהגוף בצואה. בכך סיבים תזונתיים תורמים להפחתת הכולסטרול. סיבים אלו נמצאים בעיקר בשיבולת שועל, ירקות ופירות וקליפתם ובקטניות. האם תשובה זו עונה על שאלתך? נועה
שאלתי לגבי שומנים וסיבים תזונתיים - האם הם מונעים ספיגת חלק מהשומנים (או פחמימות או חלבונים) ובכך בעצם מקטינים סה"כ את כמות הקלוריות שניכנסת אם לא היינו מוסיפים אותם?
שלום אני מעוניינת לדעת איזה אוכל מומלץ (או לא מומלץ) לחולת מיאלומה נפוצה (סרטן מח העצם). כעת היא עוברת כימוטרפיות קשות והיא חלשה. האם יש משמעות לסוג האוכל שהיא אוכלת? האם יש תוספי מזון מומלצים במקרה זה? החולה בת 48 תודה.
ר שלום, ראשית, מתנצלת על העיכוב בתשובה. אין מזון מסוים שמומלץ בזמן התמודדות עם מחלת הסרטן והטיפולים, ישנה חשיבות רבה לסך הקלוריות והחלבון שצורך החולה, בנוסף, ישנם כלים תזונתיים להתמודדות עם חלק מתופעות הלוואי לטיפולים. לגבי תוספי מזון - ניתן לקחת העשרות מזון, לא כדאי לצרוך ויטמינים בכמויות גדולות, בכל מקרה, המלצתי היא להתייעץ בדיאטנית המתמחה באונקולוגיה במחלקה בה מטופלת החולה. בהצלחה ושיעבור בקלות, נגה.
שלום רב, אני סובלת מטחורים כשנה, כל פעם שיש יציאה קשה הטחור יוצא ובולט וזה כמובן מטריד. כמו כן אני סובלת מגזים אחרי ארוחות במיוחד ולא רק. איזה מזון כדאי לי לאכול וממה להמנע. תודה מראש.
שולמית שלום בנושא הטחורים ההמלצה היא להימנע ממצב של יציאות קשות או עצירות ולכן כדאי להקפיד על: 1. שתיה מרובה : לפחות ליטר וחצי עד שניים ליום 2. תזונה עשירה בסיבים : למשל דגנים מלאים, ברנפלקס במקום קורנפלקס רגיל, גרנולה או שיבולת שועל, קיטניות, פירות יבשים וכמובן פירות וירקות לרוב (עדיף עם הקליפה). 3. פעילות גופנית מזרזת ומפעילה טוב יותר את מערכת העיכול. 4. ישנה אפשרות לקנות תוסף של סיבים תזונתיים (דיסיבית או סיבי פסיליום). ממיסים כף של אבקת סיבים בכוס מים ושותים ואחר כך עוד כוס. יכול לעזור לרכך יציאות ולמנוע עצירות. כדאי לציין שתוספת סיבים תזונתיים, הגדלת הצריכה היומית בבת אחת, יכולה לגרום לגזים כך שאם אינך רגילה לסיבים או כבר סובלת מהם (כפי שציינת) כדאי להוסיפם בהדרגה. בנושא הגזים שכבר קיימים לעומת צריכת סיבים למניעת עצירות והקלה במצב של טחורים תצטרכי לעשות לעצמך סדר עדיפויות, מה מציק לך יותר ואיתו להתמודד. במידה וזה הגזים אל תוסיפי סיבים רבים, או תנסי לאתר מתוך מגוון האפשרויות את אלו שפחות משפיעים עלייך. בהצלחה נועה
היי! קראתי פה בפורום שיוגורט יכול להיווצר ע"י שימוש בחיידקים או ע"י שימוש בחומצות כלשהן. אילו מותגי יוגורט נוצרו ע"י שימוש בחיידקים?
דניאלה שלום! איני יודעת לאיזו שאלה/תשובה את מתכוונת. הסבר קצר לגבי יוגורט ולבן - אלו הם מוצרי חלב מותססים, כלומר חלב שעבר תסיסה ע"י חיידקים המפיקים אנרגיה מלקטוז (סוכר החלב). התוצר של תהליך זה ההיוגורט, הנוצר ע"י 2 סוגי חיידקים והלבן, הנוצר ע"י סוג אחר. ניתן כמובן לקבל הסבר מפורט יותר מטכנולוג מזון של חברת מוצרי חלב. נועה
שלום אני חולה קרוהן בן 17 ורציתי לדעת האם ידוע לכן שמומלץ לחולי קרוהן או קוליטיס לשתות חלב נאקות? והאם יש לזה יעילות? דבר שני הוא האם לחומצות שומן חד בלי רוויות יש את היכולת כמו לחומצות שומן רב בלתי רוויות לנקות את הכולסטרול הרע בגוף (ואולי גם טריגליצרידים ושומן רווי)?
עומר שלום! לגבי חלב נאקות, ידוע לנו על וטרינר מהפקולטה לרפואה באוניברסיטת בן גוריון שחוקר את תכונות חלב זה. הוא מדווח על מבנה תזונתי שדומה לחלב אם. ניתן לבקש ממנו פרטים נוספים ולדעתי הוא יוכל לתת לך תשובה מוסמכת לשאלתך. שמו פרופ' יגיל וזו כתובתו: [email protected] נועה
אני צמחונית ואני לא אוכלת דגים וביצים. אני בקושי אוכלת מוצרי חלב ואני לא אוכלת תחליפים לבשר כמו פירות וירקות. אני כל הזמן מרגישה חולשה והרבה פעמים אני לא מרגישה טוב. מה לעשות?
לצמחונית שלום העובדה שאת מרגישה חולשה כל הזמן מעידה כנראה כי, אינך מצליחה לאזן את צריכתך היומית ולספק לגוף את צרכיו. כפי שתארת אינך אוכלת בשר או דגים או ביצים וכן בקושי מוצרי חלב ואני תוהה מהיכן יקבל גופך חלבון שהוא אחד מאבות המזון החיונים.... פירות וירקות, שגם אותם ציינת כי אינך אוכלת לרוב אינם תחליף לבשר!. עייפות וחולשה יכולים להיות סימן לאנמיה שמקורותיה יכולים להיות רבים (חסר ברזל, חומצה פולית וויטמין B12 ). אני מציעה שתגשי לרופא המשפחה בקשי ממנו בדיקת דם מקיפה כולל ברזל, חומצה פולית וB12 וכן הפניה לדיאטנית בקופת חולים איתה תוכלי להתייעץ כיצד לאזן את תפריטך וללמוד מה יכול להחליף את מה. בהצלחה נועה.
ניתקלתי בעת שטיילתי ברחוב לוינסקי בכופתאות יבשות [דומות לבונזו}. המוכר אמר כי אלו הן כופתאות סויה. האם אכן יש כופתאות סויה כאלה ומה ערכן התזונתי? איפה אוכל למצוא מתכונים המתאימים לנ"ל? תודה.
רחלי שלום איני יודעת בדיוק במה נתקלת ,אך ישנם מוצרים שונים מסויה. התרומה של הסויה היא חלבון ולכן משייכים אותה בדרך כלל לקבוצת הבשר (כתחליף חלבון עבור צמחוניים). את הערך התזונתי המדוייק סביר להניח שתמצאי על גבי האריזה של המוצר. בקשר למתכונים ישנם סיפרי בישול המיחדים מתכונים שלמים לסויה וישנם ספרים שלמים רק על סויה. בהצלחה נועה
בתי בת 5 חודשים. לצערי מגיל צעיר ביותר איננה מוכנה לאכול מחוץ לבית (ניזונה מרמדיה בבקבוק). הדבר מאוד מתסכל אותי ומגביל אותי. כשאנו מחוץ לבית, היא בוכה מרעב אך לא מוכנה לאכול (לעיתים במשך כ-6 שעות). אני נאלצת לחזור הביתה ואז היא "בולעת" בקבוק. עוד שבוע וחצי אני חוזרת לעבודה ואני ממש חוששת. בבית התינוקות (בו כרגע אנו בתהליך הסתגלות), מנסה הגננת להאכילה אך ללא הצלחה. התינוקת בוכה ומסרבת (לעיתים אוכלת כמה שלוקים בודדים). בסופו של דבר אני חוזרת איתה הביתה, מוקדם מהמתוכנן, והיא אוכלת, אך מה יהיה שאעבוד?! כולם אומרים לי שיהיו כמה ימים קשים ושזה יעבור, ושאף ילד לא מת מרעב. אך אני לא רוצה "לשבור" את התינוקת שלי ובטח לא לתסכל אותה ולגרום לה לחוויות קשות ומתסכלות. ומצד שני... אני ממש מיואשת ובעיקר מודאגת. מה את מציעה לי לעשות?! (דרך אגב משקלה לגילה תקין בהחלט, אפילו מעל לממוצע והיא ילדה בריאה, טפו טפו טפו). המון תודה על התיחסותך. ו... חג שמח!!!
גלי שלום! אני לא ממש מרגישה מוסמכת לתת לך תשובה לשאלה כזו. נראה לי שזה קשור יותר לתחום של ייעוץ חינוכי. אם הבנתי נכון בתך נכנסת לבית תינוקות קיבוצי? אם כן (וגם אם לא...) שווה לברר אם אותו בית תינוקות עובד עם יועצת כזו ולקבל חוות דעת ממנה מה כדאי לעשות. לדעתי האישית אם בתך בריאה ושמחה, היא גם תתגבר על המשבר הזה. חשוב שאת תשדרי יותר אמון ובטחון במסגרת שאת מכניסה את בתך אליה. זה יעזור לבתך. נועה
שלום אני נשברת כל ערב כי אני רעבה על כן חשבתי שבערב אוכל פיתה עם ביצה וירקות וכף טחינה כולם אומרים שפיתה זה לא טוב אני צועדת כל יום חצי שעה ואני כל היום נמצאת בבית האם ארזה כך: בוקר דייסת שיבולת שועל במים 10 תפוח עץ צהריים סלט ירקות מרק ירקות מנת בשר חצי כוס אטריות 4 כריך לחם קל עם ריבה קלה 6 יוגורט ביו עם תפוח וקינמון במיקרו ערב סלט ירקות מרק ירקות פיתה ובתוכה ביצה כף טחינה וירקות חיים מה אתם אומרים?
היי טובה, נראה בסדר, אבל לדעתי פיתה לא תשביע. עדי
שלום לדיאטנית האם אפשר לקבל כמות מספקת של קו אנזים Q10 ממזון טבעי בלבד, במקום בכדורים? בכלל, בשביל מה הוא טוב הקו אנזים הזה? תודה ענר
ענר שלום! כפי שאני מבינה, זהו אינו מרכיב תזונתי. קו אנזים זה מיוצר באופן טבעי בגוף. לא ברור לי אם בליעתו בצורת כדור, מבטיחה הגעתו באופן פעיל לאתרי המטרה בגוף. אני ממליצה להפנות שאלתך לפורום אחר. אולי נטורופתיה. נועה
בתשובתה של דנה ווינר לגבי קורנפלקס, נאמר שבחימום פחמימות נוצר חומר בשם אקריל אימד אשר הינו מסרטן. רציתי לדעת אם מדובר רק בקורנפלקס או גם בבישול תפוחי אדמה או אורז?
אמיר שלום, במחקר שנעשה בשבדיה בנושא האקריל אמיד, החומר נמצא בכל פחמימה שעברה תהליך של חימום בטמפ' גבוהות, וזה כלל קורנפלקס וקרקרים למיניהם וצ'יפס, וחטיפי תפוח אדמה. אך כמו שציינתי בתשובה הקודמת, הדבר לא הוכח בבני אדם, ואין כיום כל הנחיה מצד ארגון הבריאות העולמי לא לצרוך ממזונות אלו. ההמלצה נשארת בעינה, לצרוך מכל קבוצות המזון ולהעדיף מזונות טריים ופחות אוכל מוכן. בברכה, דנה
רציתי לשאול כמה גר' חלבון יש ב 100 גר' גרגרי חומוס מבושלים והאם תוספת של טחינה, ביצירה של "סלט חומוס" ביתי תעלה את רמת החלבון או תוריד?
רונית שלום, ב - 100 גר' גרגירי חומוס לפני בישול יש כ - 20 גר' חלבון. תכולת החלבון בטחינה גבוהה ולכן היא תעלה את תכול החלבון בסלט. ב - 100 גר' טחינה יש כ - 17 גר' חלבון. בברכה, דנה
בעמוד השער היתה כתבה לגבי מיץ אוכמניות ותכונותיו הבריאות. האם מישהוא יודע היכן ניתן להשיג מיץ זה? בסופרים יש מיץ חמוציות (CRANBERRIESׂ) אבל נדמה לי שלא לזה הכוונה.
רון שלום, הכותבת התוכוונה למיץ חמוציות והבריאות שלהם כבר הוכחה בארה"ב. יש בסופרים וזה באמת CRANBERRIES. תשתה את המיץ לאט, כל חצי שעה חצי כוס. תסיים בקבוק ביום וזהו. מנקה דלקות, מנקה את הדם ועושה רק טוב. לא להגזים. פעם בחודש בקבוק בשתייה איטית כמו אינפוזיה. בהצלחה.
הייתי שמחה לקבל אינפורמציה ממומחה בנוגע לתזונהמתאימה להשמנה. אני בת 30 גובי 1.67 ומשקלי 47. ילדתי לפני 9 חודשים. כל חיי הייתי מאוד רזה וקיוויתי שדווקא לאחר הלידה אוכל לשמור על כמה ק"ג עודפים. היום כ- 9 חודשים לאחר הלידה אני שוב בחזרהבנשקל המקורי. אני עובדת קשה וקצרת זמן ולא מצליחה לאכול כמויות המביאות אותי להעלות 3-5 ק"ג המיוחלים. אשמח קבל טיפים לנושא.
תקני סקנדישייק. יש בכל בית מרקחת ובטעמים שוקו, וניל, תות. דווקא מאוד טעים. מהכנה של שקית אחת יש 470 קלוריות. אפשר להכין עם חלב (אם את לא רגישה) או עם מים. כוס או שתיים ביום מזה בטוח תעלה אצלך כמה ק"ג. אצלי זה עבד.
דנה שלום! כפי שכבר ענינו רבות לפונים בנושא זה בפורום (את יכולה לעשות חיפוש), הדבר החשוב ביותר לפני פנייה לטיפול אצל דיאטנית, הוא להבדק ע"י רופא ולשלול סיבות רפואיות שעלולות לגרום לרזון. זה חשוב על מנת לאפשר לדיאטנית להציע טיפול יעיל. קרוב לוודאי שבמסגרת טיפול כזה יוצע לך להשתמש בתכשירי מזון רפואי לשם העשרה, כמו סקנדישייק אותו הציעה רונית בתשובתה, או תכשירים אחרים. עם זאת, אני ממליצה לך לפנות לפתרון זה אחרי ייעוץ דיאטנית ולא לפני. נועה
רציתי לדעת לגבי ירקות האם בירקות ללא הגבלה ניכללים גם בצל לבן , בצל ירוק ושום ?? והאם יש הבדל בין פלפל חריף (צילי) לפלפל רגיל - כלומר האם כל סוגי הפלפלים ניכללים בירקות ללא הגבלה??
דינה שלום, ברוב ההמלצות לתזונה נכונה אין מגבלה על כמות או סוג הירקות כולל אלו שציינת בשאלה. לעיתים ישנה הגבלה בירקות מסויימים במצבי חולי שונים. ישנם ירקות בעלי תכולה קלורית מעט יותר גבוהה מהשאר, כגון גזר ובצל, אך ההבדל אינו משמעותי. יש לציין כי ברשימת הירקות איננו מכלילים - תפוח אדמה, בטאטה, ארטישוק ירושלמי, אבוקדו, תירס וכל הקטניות למיניהן ( חומוס, שעועית יבשה, אפונה, עדשים ופול ). אין הבדל קלורי בין סוגי הפלפלים, הכל תלוי בגודל המנה. בברכה, דנה
שלום רציתי לדעת כמה ויטמין e צריך לצרוך ביום ? תודה מראש
מצאתי כבר לבד את הכמות : 8-10 מ"ג ליום. תודה בכל מקרה וחג שמח.
שלום, אני משתמשת כל בוקר בדייסיבית, 2 כפות בתוך נוזל בכדי להקל על העיכול ובכדי להוריד את רמת הכולסטרול. מה תוכלו להציע לי כתחליף לחג הפסח, מטעמי כשרות, חוץ משזיפים שחורים? בתודה מראש.
סילביה שלום! לצערי מירב הסיבים נחשבים חמץ וגם אלו שלא, מופיעים במוצר המוגדר חמץ. אי לכך, את בבעיה. אם את לא יכולה להסתדר בצורה אחרת, לדעתי (שהיא אינה רבנית!), יש מקום להקל בחומרת המצווה. אם פירות יבשים וקטניות כן עוזרים, לבריאות! נועה
http://www.doctors.co.il/forums/read.php?f=284&i=33944&t=33609
נטע שלום! על אף שאני יודעת שהרשימה היא כמעט אין סופית... אני לא מצליחה למצוא מאגר מידע שכולל את הכל. בכל זאת משהו שמצאתי: http://dwp.bigplanet.com/tonyhere/antioxidantatoz/ http://www.firstratemall.com/antioxidant/ נועה
שלום רב, במאמר המצ"ב כתוב שפלסטיק יכול לחלחל למזון, בייחוד בתנאי חום. אני נוהגת לשתות כמויות גדולות של מים מינרליים בבקבוקי פלסטיק, שמיוצרים בחו"ל (לייף-כי יותר זולים וכי יש בהם פחות חנקות). חשבתי שאולי הדרך הארוכה שהם עושים על ספינה בשמש, גורמת שהם נמצאים זמן רב בחום, ולכן זה מסוכן מבחינת הפלסטיק. שאלותיי הן: 1. האם כדאי לעבור למים המיוצרים בארץ מיכוון שזמן ההובלה שלהם לסופר הוא יותר קצר? 2. הםא בין חברות המים המינרליים בארץ, יש הבדל מבחינת טיב בקבוק הפלסטיק? 3. האם כדאי לעשות את הטרחה האיומה של לקנות מנסן מים אלקטרוני, ולמלא כל פעם בקבוקי זכוכית? תודה מראש נטע http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=282674&contrassID=2&subContrassID=2&sbSubContrassID=0
אני רואה שהקישור לא עבר, אז הנה קישור מאתר אחר http://news.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=item&path=18&id=374082
נטע שלום! אני חייבת לומר שהכתבה ןממצאי המחקר שהציגה מעניינים ודורשים את התייחסות חברות המשקאות. עם זאת, המשפטים האחרונים בכתבה הם "תשובתי" לך: "העכברים בניסוי היו חשופים לביספנול A בריכוזים גבוהים יחסית. האם גם בריכוזים נמוכים הוא עלול לגרום לנזקים בכרומוזומים? האם מדובר באפקט מצטבר? והאם הממצאים האלה תקפים גם בבני אדם? כדי לענות על שאלות אלה דרושים מחקרים נוספים". נועה
שלום אני בן 18 וקצת. גובהי 175 ומשקלי 53.4 ק"ג האם אני תת משקל ? אני אכן נראה רזה מאוד אבל אני לא מצליח להשמין. מומחה/ית יכולים לתת לי עצה וגם להגיד לי מה מצבי תודה
יוסי שלום, לפי הטבלאות והחישובים הינך נמצא מחוץ לטווח הרצוי, כלומר משקלך נמוך מהרצוי. באם הינך מעוניין לעלות במשקל, עליך להתייעץ עם דיאטנית בקופת החולים אליה אתה שייך. במידה ואין כל בעיה הגורמת למשקלך הנמוך, תזונה נכונה תוכל לעזור לך. בברכה, דנה
יוסי שלום אתה יכול לבדוק את מישקלך באופן עצמאי, יש נוסחה מאד פשוטה לחישוב האם אתה בתווח העקומת הפעמון הנוסחה היא המשקל \ (מחולק) בגובה 2 (בריבוע) במידה ואתה נמצאה בתחום של 22- 25 אתה נמצאה בתחום הנורמלי בהצלחה יואל
שלום ! אני סטודנטית לסיעוד ואני כותבת עבודה סמינריונית על מניעה של אירוע מוחי . תזונה בעלת תפקיד משמעותי במניעה של מחלה זו. מצאתי ספרות שמדברת על כל מיני מרכיבים בתזונה והייתי רוצה למצוא איזשהו מקור ספרותי שמאגד בתוכו את כל הנושא של תזונה מונעת שבץ. אשמח מאוד אם תוכלי להפנות אותי למקור כזה. תודה.
סבטה שלום! אני חייבת לומר שאני מכירה דרכים יותר טובות למציאת חומר לעבודה אוניברסיטאית. בוודאי שספרניות הפקולטה בה את לומדת יוכלו לסייע לך. גם אנו עובדות עם מספר מקורות רב (שמתחדש כל הזמן) כך שקשה לי מאוד לתת לך משהו שיהיה כללי אך יקלע בול למה שאת צריכה. צר לי. נועה
שלום משקלי 75 גובהי 165 שומנים 30 כמה קילו אני צריכה לרדת ומה זה שומנים 30? תודה
היי גולי, אם את רוצה ייעוץ מקצועי, את צריכה דיאטנית. לדעתי שומנים 30, זה 30% שומן בגוף. עדי
גולי שלום! המטרה הראשונית שלך צריכה לרדת כ - 5 ק"ג. על מנת לעשות זאת בצורה בריאה ושפויה, כדאי לפנות לדיאטנית. אני מסכימה עם עדי לגבי השומנים (30). זהו כנראה % השומן בגופך. אצל נשים יכול להגיע עד 25% ונחשב תקין. האם עשית בדיקה כזו? נועה
נועה שלום, בתשובתך לגיא בקשר לפירות, הזכרת את נושא רמות גבוהות של אינסולין כהתחלה של סכרת. יש לי בעיה שאחרי ארוחה מופרש (לדעתי בלבד זה עדיין לא מוכח) יותר מדי אינסולין שגורם לי להרגיש לא טוב. אני מניח שזוהי REACTIVE HYPOGLYCEMYA. אחרי ארוחה אני חייב לאכול מתוק, כי אחרת אני לא מסוגל לתפקד. אחרי ארוחה אני אוכל לדוגמא 150 גרם של עוגיות לפסח או וופלים. האם מצב זה מוביל לסכרת ומה לדעתך ניתן לעשות למנוע זאת? לא לאכול מתוק אחרי האוכל זה לא פתרון טוב, כי זה אומר לסבול. יש לציין שלאורך השנים אכלתי הרבה מאוד מתוק. אני מניח שהבעיה העיקרית היא פחמימות, אך ללא פחמימות הארוחה לא נראית לי מספקת. בתודה מראש, רון.
רון שלום! אם זו אכן הבעיה (וניתן לבדוק זאת בבדיקות דם לא מאוד מסובכות), הרי שנידרשת הקפדה על תפריט מסויים (המכיל דווקא פחמימות מורכבות ולא "מתוק" כפי שהאינסטינקטים מורים) שיש לבנות בעזרת דיאטנית. לגבי הסיכון/סיכוי לסכרת, מומלץ להתייעץ באופן אישי עם רופא לאחר אבחנה מסודרת. נועה
נועה שלום, אם כוונתך ל- GLUCOSE TOLERANCE TEST אז עשיתי זאת כבר פעמיים. יש חריגה מהנורמה אבל לטענת הרופאים זה בסדר. הבעיה היא אחרי אוכל ולא אחרי שתיית סוכר. אנסה לכן לבדוק את הסוכר לאחר ארוחה. האם יש טעם לבדוק גם את רמת האינסולין לאחר ארוחה? רון.
מדוע יש תזונאים הממליצים להשרות שקדים למספר שעות במים, לקלף את הקליפה, ולאכול אותם ללא הקליפה?
שלום לך! איני יודעת מה הסיבה להנחייה זו אך אני מעריכה שאין זו הנחייה סוחפת לכל האוכלוסיה. בקליפה הדקה של השקד יש סיבים. לרוב האנשים (בריאים וחולים) ההמלצה היא להרבות בסיבים. עם זאת, יש אנשים הסובלים מהפרעות במערכת העיכול העלולות לגרום לחסימות מעיים. לאלו מומלץ דווקא להפחית ככל שנותן בצריכת הסיבים. ייתכן וההנחיות אליהן שמעת כוונו לאנשים אלה? נועה
שלום! יש לי שתי שאלות: אחת היא בקשר לשמן סויה שיש בו את חומצת השומן אומגה 3 ו-DHA(תקנו אותי אם אני טועה)והוא בעצם חומצת שומן רב בלתי רוויה. רציתי לדעת האם בטיגון היעילות של חומצות השומן נפגמת או נשארת כמו שהיא? ושאלה שניה היא בקשר לכולסטרול ושומן רווי: בכול סוג מזון הערכים התזונתיים מופיעים לרוב ליחידות של 100 גרם ורציתי לשאול מהי הכמות המקסימלית הסבירה של כולסטרול ושומן רווי בתחום הנתון.
עומר שלום, ישנם שני סוגי חומצות שומן עיקריות שומן רווי ובלתי רווי. בתוך קבוצת השומן הבלתי רווי ישנם שני סוגים נוספים. חומצת שומן חד בלתי רוויה ורב בלתי רוויה. אומגה 3 זה שם כללי לקבוצת חומצות שומן רב בלתי רוויות כאשר החשובה מביניהם מבחינה המדע הרפואי היא ה - DHA. חומצת שומן זו נמצאת בעיקר בשמן דגים או בדגים אשר מקורם בים הצפוני כמו סרדינים, סלמון, מקרל והרינג. בשמן סויה אין כמעט בכלל מחומצות שומן אלו. ההמלצה לגבי שמנים מהצומח היא לפי תכולת השומן החד בלתי רווי שנמצא בעיקר בשמן זית וקנולה, וכן באבוקדו, שקדים ואגוזים טבעיים. בטיגון מעבר לנקודת העישון ישנה פגיעה בחומצת השומן והנ"ל עוברת חמצון, לכן עדיף לצרוך את השומן או השמן במצבו הטבעי. אין המלצה כללית במזון לכולסטרול או לשומן רווי, כי תלוי מהו גודל המנה. ישנה המלצה לצריכה יומית במקרה של יתר שומנים בדם: כולסטרול בין 200-30 מ"ג ליממה. שומן רווי אמור להוות בין 7-10% מסה"כ הצריכה היומית של הקלוריות. בברכה, דנה