חוסר אלבומין

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

15/03/2006 | 21:21 | מאת: מימי

שלום! אמי בת 87 . בבדיקת דם אלבומים( חלבון ) נמוך 2.5 יש לה פצע לחץ בכף הרגל. נאמר לי שתוספת אלבומין אולי יכולה לשפר את המצב. היכן במזון יש כמות גדולה של אלבומין שגם תאכל ויתעכל בגוף במהרה ( בתקוה ) או לקחת תוסף מזון ממקור אחר אולי אבקת חלבון ממי גבינה לספורטאים שקונים בבתי מרקחת? מחכה לתשובה ותודה מראש מימי

16/03/2006 | 11:18 | מאת:

שלום מימי, רמות האלבומין בדם משקפות מצב תזונתי. ירידה באלבומין יכולה לנבוע ממספר מחלות, ביניהן תת תזונה, מחלות במערכת העיכול, זיהומים, איבודים דרך הכליה ומחולת כבד, ועוד. במקרה של אימך, נראה כי הירידה ברמות האלבומין בדם נובעות הן מירידה בצריכת החלבון והן בשל מקור לזיהום, ייתכן מפצע הלחץ ברגלה. על מנת להעלות את רמת האלבומין יש להוסיף חלבון וקלוריות בדיאטה. מקורות עשירים בחלבון: בשר על סוגיו, ביצים, דגים, מוצרי חלב. לעיתים, כאשר המטופל אינו מסוגל לצרוך מזונות אלו נותנים תוספות מזון עשירות בחלבון וקלוריות ולעיתים מוסיפים גם אבקות חלבון ( הן ממקור ביצה והן ממקור מי גבינה ). השיקול כמה להוסיף ומה להוסיף צריך להעשות בייעוץ עם דיאטנית קלינית המכירה את המחלות הרקע של המטופל. בברכה, דנה

16/03/2006 | 15:20 | מאת: מימי

לדנה יקרה!! תודה מקרב לב אין לי מילים על תשובתך המהירה. ישר כוח והמשיכי כך בפורם. שוב תודה מימי