ויטמינים בדיאטה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

24/02/2002 | 11:43 | מאת: חנה

שלום. רציתי לברר אם כדאי בדיאטת רזון מאוזנת להוסיף מולטי ויטמין? האם יש נזק בנטילת הויטמינים כשלא ממש צריכים או נזק מאי נטילתם כשצריכים? (אני מקבלת זריקת B12 אחת לחודש ויש לי נטיה מסויימת לאנמיה). בתודה מראש, חנה

25/02/2002 | 13:25 | מאת: מירי חינגה

חנה שלום, חסרים מספר פרטים בשאלתך: מה זו דיאטת רזון מאוזנת? האם ניתנה ע"י איש מקצוע? כמה קלוריות מכילה? מחסור בויטמינים בדיאטה עלול להיות: כאשר התפריט חדגוני ולא מגוון, כאשר נמנעים לאורך זמן מקבוצות מזון מסוימות (דיאטה ללא פחמימות וכד'), כאשר הדיאטה חריפה מאוד- בתפריט עם פחות מ-1000 קק"ל יש קושי לעמוד בדרישות הויטמינים והמינרלים. כמובן שבמקרים אלו יש תחילה לתקן את חוסר האיזון בתפריט. לשאלתך- ויטמינים טוב או רע? השאלה היא כמה? ישנם מספר ויטמינים ומינרלים שכמות עודפת שלהם יכולה לגרום נזקים ואף להיות רעילה. ויטמינים אמנם נמכרים ללא מרשם רופא אך חשוב לזכור שנטילתם מינונים פרמקולוגיים עלולה להיות מסוכנת! לצורך המלצה אישית עבורך אנא פני לרופא או לדיאטן מוסמך.

מנהלי פורום תזונה קלינית