גלוקופאג'

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

19/12/2015 | 21:15 | מאת: יעל

שלום, אני בת 34. 1.63 ושוקלת 66, עם השמנה ביטנית מאוד רצינית(מבנה תפוח). ירדתי מאוד לאט בכחמש שנים ממשקל של 99 למצב של היום. אבל הבעיה היא שכבר שנה שאני עולה יורדת עולה יורדת בטווח של 66 כי מאוד קשה לי מבחינת החשקים למתוק. יש לי תנגודת לאינסולין ושחלות פוליציסטיות, ואני לוקחת כדור אחד של גלוקופאג' ביום, אבל למרות זאת החשק למתוק הוא מאוד גדול, ויש לי גם מידי פעם התקפי היפוגליקמיה אם לא אכלתי כל שעתיים ממש. אני חייבת לרדת עוד די הרבה במשקל, ולא מספיק שאהיה במשקל תקין מאחר שאני סובלת מבקע בסרעפת ורפלוקס חמור. אני לוקחת גם נקסיום במינון גבוה, ומנסה להמנע מניתוח לרפלוקס. רציתי בבקשה לברר: אני כבר כ- 6 שנים לוקחת כדור אחד של גלוקופאג ביום. האם כדאי רק לתקופת הדיאטה להעלות את המינון ל 3 כדורים ביום וזה יוכל לעזור לי להתמיד בדיאטה ופחות יהיו לי חשקים למתוק, ושבירות בדיאטה? ובמידה וכן, האם הגוף לא מפתח תלות בגלוקופאג' ובמידה ואהיה ממש רזה(אני עושה בנוסף גם ספורט הרבה) והתנגודת לאינסולין תפתר, האם יהיה פשוט להפסיק עם הכדורים לגמרי או שזה עלול לשגע את הגוף? תודה מראש

שלום יעל, קודם כל, נהדר לשמוע שירדת לאט שליש ממשקלך ואת מצליחה לשמור על כך. פעמים רבות אנחנו "נתקעים" במשקל אך ייתכן וזהו המשקל בו הגוף מגיע לאיזון וזהו בעצם המשקל המתאים לך. אבל, בגלל שיש בעיות נוספות ברקע שירידה נוספת במשקל יכולה להקל עליהן, ובגלל שהמקרה שלך מורכב (שחלות פוליציסטיות, נתון שמקשה את הירידה במשקל ולכן הצלחתך כל כך משמעותית בעיני), אני חושבת שאת חייבת להפגש עם איש מקצוע- גם דיאטן/ית המתמחה בשחלות פוליציסטיות (ויש כאלה) וגם אנדוקרינולוג, בטח ובטח לפני שאת מעלה מינון תרופתי-מה שאני לחלוטין לא יכולה להמליץ לך דרך האינטרנט. את זקוקה לליווי אנשי מקצוע בעניין, ליווי אישי ומתאים, אנא אל תעשי זאת לבדך. בהצלחה רבה!

מנהלי פורום תזונה קלינית