חולשה מאסיבית וחוסר ויטמינים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

25/10/2015 | 16:26 | מאת: אדווה

שלום רב, בת 33 צמחונית מזה 8 שנים, ללא תוספי מזון. בשנה האחרונה תחושת חולשה כללית מדיי פעם לפעם, לפני כשלושה חודשים בעקבות מחלה ויראלית חולשה חזקה ביותר שנמשכה גם אחרי המחלה, זה הגיע עד כדיי חוסר תפקוד. תחושה של כבדות, ערפול, סהרוריות, נקודות שחורות בשדה הראיה, אותיות נמרחות בזמן קריאה, חוסר ריכוז, נשירת שיער מאסיבית, בחילות, ותחושת סמרטוטיות. בדיקות תקינות למעט בדיקות דם- נמצא המוגלובין 12 ברזל 19 פריטין 7 בי12 360. התחלתי ליטול ברזל סולגאר באופן קבוע לפני חודש וחצי פעמיים ביום סה"כ 50 מ"ג, חל שיפור כלשהו אך התחושות למרות שפחתו עדיין נשארו. בהמלצת חברה התחלתי ליטול קומפלקס בי 1 ביום וביוטין 1 ביום. האם תסמינים אלו נפוצים במחסור בויטמינים? מה היית ממליצה לבדוק/ליטול כדיי להחזיר את האנרגיות הכח והויטאליות. אודה לתשובה נרחבת אם אפשר תודה רבה אדווה

שלום אדווה, בתזונה צמחונית מאוזנת ובריאה ניתן לקבל את כל המרכיבים להם אנו זקוקים גם ללא תוספי מזון, אך ייתכן וזהו לא המצב אצלך. התחושות שאת מתארת בהחלט יכולות לנבוע מחסר ברזל וB12, ואולי גם דברים נוספים. כיוון שדרושה פה אנמנזה מקיפה והעניין חשוב ביותר, מפנה אותך לדיאטן/ית ע"מ לקבל את כל העזרה והתמיכה התזונתית הדרושה כעת. בהצלחה ורק בריאות

מנהלי פורום תזונה קלינית