US אשכים

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

09/01/2013 | 20:49 | מאת: יוסי

שלום בן 38, לפני כ 5-6 שנים הייתי אצל אורולוג בגלל כאבים באיזור האשכים עם הקרנה לבטן תחתונה. נשלחתי ל US כליות ודרכי שתן, ואשכים. US כליות ודרכי שתן היה תקין. US אשכים : הודגם וריקוצלה במידה קלה משמאל, עם הרחבה של הורידים עד ל 2.2. מ"מ רוחבם, ללא אי ספיקת מסתמי הורידים בבדיקת דופלר משמאל. לא הומלץ לי לעשות דבר בנדון. לפני כשנתיים עשיתי בדיקה חוזרת : האשך הימני במימדים 4.6X2.5X3.5 ס"מ, מרקם האשך תקין ואחיד, בראש האפידידמיס הודגמה ציסטה בקוטר 0.43 ס"מ, הודגם וריקוצלה, קוטר וריד עד 0.35 ס"מ. ללא סימני רפלוקס בזמן הווסלבה. האשך השמאלי במימדים 5.2X2.1X3.0 ס"מ, מרקם האשך תקין ואחיד, אפידידימיס תקין. הודגם וריקוצלה, קוטר וריד עד 0.25 ס"מ, עם סימני רפלוקס בזמן הוולסלבה. זרימת דם תקינה, לא הודגם גוש או תהליך תופס מקום. גם לאחר זה לא הומלץ לי לעשות משהו. (ומאז לא עשיתי הדמיה נוספת) יש לציין שאני סובל מדי פעם מכאבים באיזור, אך בעיקר מההקרנה מעל. ברצוני לשאול : 1. ב US השני, מופיע שאשך ימני ללא סימני רפלוקס, ובשמאל עם סימני רפלוקס, מה המשמעות של זה ? והאם זה דורש התייחסות? 2. האם יש סכנה כלשהי בוריקוצלה ? האם יכול להתפתח מזה משהו חמור יותר ? והאם נדרש מעקב כלשהו (הדמייתי או אחר) במצב כזה ? 3. לגבי הציסטה שהודגמה, מה משמעותה ? ומה נדרש מבחינת טיפול/מעקב ? רב תודות

לוריקוצלה יש משמעות לגבי פיריון. ידוע כאשר יש וריקוצלה יש באחוז מסויים פגיעה בפוריות. לכן כל הדברים המתוארים כנראה אינם נוגעים לך . גם הציסטה באפידידימיס אינה משמעותית .רצוי מעקב.

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת