פרוסטטיטיס

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

21/01/2011 | 13:03 | מאת: דוד

שלום ד"ר בן 31 חולה בפרוסטטיטיס מזה 10 חודשיים. טופלתי ברוצפין ודוקסילין, אולטרה סאונד דרכי שתן הראה ערמונית מוגדלת מעט. בתרבית זרע חידקים קוקים גרם חיובים. תרבית שתן תקינה. אולטרה סאונד אשכיים מעט נוזל באשכיים. נרשם אופלודקס שבועיים, רספרים פוטה 3 ימיים עם החמרה. חודשיים 1000 מג ציפרופלוקסצין ביחד עם פרוקטוגליבנול בנרות. עם שיפור משמעותי בסימפטומים. אורולוג משש את הערמונית והרגיש מעט דלקת בצד שמאל ודלקת נעלמה בצד ימין. בתרבית זרע צמחיה מעורבת. כדוריות דם לבנות בודדות בזרע. לאחר נרשם טיפול ל 3 חודשיים של ציפרופלוקסצין של 500 מג יחד עם פרוקטוגליבנול. לאחר חודש החמרה של הפרוסטטיטיס ותופעות לוואי של שימוש ממושך באנטיביוטיקה טיפול בפרמיקסון של 4 חודשיים. סדרה של 10 עיסוי לערמונית עם הקלה מסוימת בסימפטומים. אולטרא סאונד דרכי שתן תקין אולטרא סאונד אשכיים הידרוצלה קלה. כיום הסימפטומים כוללים כאבי אשכיים חזקים. כאב בשפיכה. כאב בירך לחץ בין הרגליים שמתחזק לאחר יחסי מין. זרם שתן חלש ומפוזר לא מצליח להגיע לשפיכה. שלחו אותי לאולטרא סואנד רקטלי TUS על מנת לראות אם יש גושים בערמונית טרם הלכתי כרגע מטופל הפרמיקסון כבר 4 חודשיים האם אוכל להמשיך בטיפול בפרמיקסון לתקופה ממושכת? האם יש תופעות לוואי או נזק מצטבר בשימוש ממושך בפרמיקסון? האם ממולץ לבקש מהאורולוג מרשם נוסף? בנוסף אישתי לא מצליחה להיכנס להריון כבר חצי שנה. האם יש קשר בין פרוסטטיטיס לבין פריון הגבר?

אפשר להמשיך עם פרמיקסון. כדאי לבצע ספרמטוגרם . יש כנראה קשר בין דלקת בערמונית לטיב הזרע.

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת