תוצאות US

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

17/12/2010 | 12:17 | מאת: יאיר

שלום בן 36, בריא בדרך כלל. נשלחתי ע"י אורולוג לבדיקת US כליות ודרכי שתן (לאחר שתיית 6 כוסות מים במשך שעה)עקב תכיפות במתן שתן, וכן ל - US אשכים למעקב בגלל ממצא ב- US לפני כשלוש שנים שהראה על וריקוצלה קלה בצד שמאל. התוצאות כלדלהלן : US כליות - הכליות בגדר הנורמה בגודל ובמבנה, אין לראות גוש מוצק, אבן או הידרונפרוזיס. שלפוחית תקינה עם דפנות חלקים, לאחר התרוקנות ראשונה הודגמה שארית שתן של 70 סמ"ק, לאחר התרוקנות שניה הודגמה שארית של 40 סמ"ק. ערמונית בנפח 33 סמ"ק. US אשכים - האשך הימני במימדים 4.6X2.5X3.5 סמ, מרקם האשך תקין ואחיד. בראש האפידידמיס הודגמה ציסטה בקוטר 0.43 סמ, הודגם וריקוצילה, קוטר וריד עד 0.35 סמ, ללא סימני ריפלוקס בזמן הוולסלבה. האשך השמאלי במימדים 5.2X2.1X3.0 סמ, מרקם האשך תקין ואחיד. אפידידימיס תקין. הודגם וריקוצילה, קוטר וריד עד 0.25 סמ, עם סימני ריפלוקס בזמן הוולסלבה אין הידרוצילה דוצ. הודגמה זרימת דם תקינה באשך דוצ לא הודגם גוש או תהליך תופס מקום. יש לציין שבדיקת שתן רגילה וכן בדיקת תרבית שתן ובדיקת PSA יצאו תקינים. ברצוני לשאול בבקשה : 1. מה משמעות התוצאות לגבי עניין תכיפות במתן שתן ? 2. האם גודל הערמונית תקין ? (בבדיקה קודמת היה 18 גרם). 3. האם בדיקת ה - US אשכים תקינה ? והאם יש משמעות לציסטה שהודגמה ? ולכך שבבדיקה הנוכחית יש וריקוצלה גם בצד ימין ? ומה המשמעות שבצד אחד יש סימני ריפלוקס ובצד השני לא ? רב תודות על הסבלנות ועל התשובה יאיר

נראה שהבדיקות תקינות .

26/12/2010 | 14:59 | מאת: צחי דיקור סיני

שלום יאיר, תכיפות במתן שתן היא בעיה שכיחה מאוד, אך גם לא מדווחת מספיק, כנראה בגלל אי נעימות של המטופלים. עם זאת, ברפואה המערבית לא תמיד יש ממצא פתולוגי וטיפול הולם. ברפואה הסינית ניתן למצוא פתרון יעיל לבעיה. אני ממליץ לך לפנות לייעוץ אצל מטפל ברפואה סינית. בהצלחה ורפואה שלמה, צחי שגב

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת