תכיפות במתן שתן

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

10/09/2001 | 18:56 | מאת: דוד

לד"ר אריאלי יוסף שלום, קיימות שתי תרופות לטיפול ב"שלפוחית רגיזה" הגורמת לתכיפות במתן שתן, המדובר בתרופות - נוויטריפון ו- דטרוסיטול, השאלות שלי הן כלהלן - 1. השמות שציינתי הם השמות המסחריים של התרופות והייתי רוצה לדעת את השמות הגנריים של התרופות. 2. האם מדובר בתרופות "חוסמות אלפא" או בתרופות המשפיעות על מערכת העצבים, אני מעוניין לקבל קצת מידע על מה בדיוק משפיעות התרופות האלה, ואיך הן פועלות בגוף. בכבוד רב ובברכה, דוד

15/09/2001 | 16:52 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לדויד שלום אלו אינם חוסמי אלפא, אם הבעיה קשורה עם הגדלת הערמונית לרוב זה לא הפתרון. אתה מתייחס לקבוצת תרופות שאנו משתמשים בעקר בשלפוחית נוירוגנית או מצבים של אבוד שתן . לגבי התכיפות צריך לבדוק היטב ממה זה נובע. כעקרון בתחום בזה יש מספר תרופות כמו פרימוניל ששייך לקבוצת תרופות אנטי-דכאוניות, או תרופות כמו נוויטרופן או דטרוזיטול השייכות לקבוצת אנטי-כולינרגיות. שבוע טוב ד"ר אריאלי

15/09/2001 | 17:22 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לדויד בהמשך לתשובתי הקודמת: NOVITROPAN -OXYBUTININE PRIMONIL-IMIPRAMINE DETRUSITOL-TOLTERODINE (תרופה נחשבת בעלת פעילות ANTI-MUSCARINIC ) כעקרון התרופות הללו מונעות התכווצויות בלתי רצוניות של כיס השתן ע"י פעילות על מע' העצבים המרכזית או ישירות על העצבים של כיס השתן או על שריר כיס השתן עמצו. יש לכן להזהר בשימוש בהן כאשר יש ברקע חסימה עקב ערמונית מוגדלת. לפעמים אפשר לשקול שילוב עם אלפא בלקרס. לתרופות ת. לוואי כמו יובש בפה , הפרעות המע' העכול כמו עצירות , טישטוש בראיה, כאבי ראש, יובש בריריות או לחמית העייניים ואפילו עצירת שתן. תמיד להתייעץ עם רופא אורולוג לפני נטילת תרופות אלו ד"ר אריאלי

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת