תרופות

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

30/08/2001 | 22:46 | מאת: דוד

לד"ר אריאלי יוסף שלום, תודה על תשובתך בענין שארית שתן לאחר התרוקנות, אולם לא ציינת בתשובתך על איזה תרופות טובות אתה ממליץ לטיפול בבעיית "שתן שאריתי". שאלה נוספת - אני מתחת לגיל 40, וסובל מתכיפות בהשתנה כתוצאה מ"שתן שאריתי" והאורולוג שמטפל בי אמר לי שהתרופה CADEX שהיא מקבוצת "חוסמי אלפא" פוגעת בייצור הזרע ולא נותנים אותה בדרך כלל לאנשים צעירים, אני מעוניין לדעת האם גם התרופה DOXALOC שהיא מ"חוסמי אלפא" פוגעת בייצור הזרע. בתודה מראש ובברכה, דוד

02/09/2001 | 22:59 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לדויד שלום התרופות מסוג אלפא -בלוקרס אינם מפסיקים את יצירת הזרע. הן גורמות לתופעה שנקראת שפיכה לאחור, כלו' בזמן השפיכה חלק מהזרע יכול לחדור לכיס השתן ולהפלט בהשתנה הבאה. אין בזה שום נזק. גם אצל אנשים צעירים כמוך אנו נאלצים להמליץ לעתים על חוסמי אלפא. גם מטופל כזה אם הוא מעוניין בהריון של בת הזוג, מספיק שלא יטול את התרופה ומייד הזרע יפלט קדימה כרגיל ללא שום פגיעה ביכולת ההפרייה. לילה טוב ד"ר אריאלי

02/09/2001 | 23:04 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לדויד איני יכול להמליץ באינטרנט על תרופה מסוימת מול תרופה אחרת. אני מוכן לשוחח אתך על הנושא באופן אישי בטל' 570-250-1800 . דרך אגב האם מישהו שקל אצלך ביצויע צילום שופכה (אורטרו-ציסטוגרפיה ), כדי לשלול היצרות בשופכה ? האם סבלת אי פעם ממחלת מין (זיוה) או הפרשה מוגלתית מהשופכה ?? לילה טוב ד"ר אריאלי

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת