ניתוח לא ממש שגרתי

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה

03/01/2004 | 02:16 | מאת: המיואש

שלום, אני בן 23 ומרכיב עדשות מגע רכות במשך 7 שנים רציתי לדעת האם ניתוח לייזר אפשרי למספרים כמו +8 וצילנדר +3 לערך? תודה (מקווה שהתשובה הינה חיובית...)

03/01/2004 | 21:59 | מאת: ד"ר תואם כ"ץ

למיואש שלום, תיקון של רוחק ראיה (היפראופיה) במספרים גדולים כמו שלך הוא מעבר לתחום הדיוק של מכשירי הלייזר. למרות שבמכשירים החדישים ביותר קיימת הטכניקה לתיקון בזה, עדיין ישנו אחוז גבוה של אי יציבות וחזרה של רוחק ראיה חלקי. הפתרון היעיל ביותר הוא השתלת עדשה מיוחדת לתיקון רוחק ראיה. קימים מספר מודלים ובוודאי יש כזה שיתאים לך. העדשות מושתלות בשתי העיניים בהרדמה מקומית, ותתקנות את רוב רוחק הראיה , ולאחר מספר שבועות ניתן לבצע טיפול לייזר לתיקונים קלים. זהו טיפול יחודי ולא כל מנתח בקי בהשתלות אלו. יש להתיעץ עם מנתח הבקי בתחום. אשמח ליעץ לך אישית אם תיצור קשר . בברכה , דר' כץ.

03/01/2004 | 21:59 | מאת: ד"ר תואם כ"ץ

למיואש שלום, תיקון של רוחק ראיה (היפראופיה) במספרים גדולים כמו שלך הוא מעבר לתחום הדיוק של מכשירי הלייזר. למרות שבמכשירים החדישים ביותר קיימת הטכניקה לתיקון בזה, עדיין ישנו אחוז גבוה של אי יציבות וחזרה של רוחק ראיה חלקי. הפתרון היעיל ביותר הוא השתלת עדשה מיוחדת לתיקון רוחק ראיה. קימים מספר מודלים ובוודאי יש כזה שיתאים לך. העדשות מושתלות בשתי העיניים בהרדמה מקומית, ותתקנות את רוב רוחק הראיה , ולאחר מספר שבועות ניתן לבצע טיפול לייזר לתיקונים קלים. זהו טיפול יחודי ולא כל מנתח בקי בהשתלות אלו. יש להתיעץ עם מנתח הבקי בתחום. אשמח ליעץ לך אישית אם תיצור קשר . בברכה , דר' כץ.

15/01/2004 | 05:38 | מאת: המיואש

במשך כמה זמן כבר מנתחים בשיטה זו ומהם הסיכונים הכרוכים בכך? האם כדאי להמתין עוד כמה שנים עד שהמדע יתפתי דיו ואז אוכל לעשות ניתוח LASIK רגיל, או שמא יתפתחו שיטות טובות יותר עד אז? בשורה כללית - האם בטוח? תודה...

מנהלי פורום הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה