אופטומטריסט או רופא עיניים?

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה

19/01/2016 | 17:00 | מאת: יפעת

שלום, יש לי קוצר ראייה מילדות. המספר שלי הוא מינוס 11 והוא יציב כבר מספר שנים. מגיל 13 ועד 28 הרכבתי עדשות מגע ללא בעיה. אולם, אז החלה רגישות ונאמר לי שעלי לחזור ולהרכיב משקפיים בלבד מאחר והתפתחה לי אלרגיה לעדשות. לכן אני כבר עם משקפיים בלבד כארבע שנים ופעם בכשבועיים שלושה שמה עדשות יומיות לכמה שעות. כיון שמאוד מפריע לי להרכיב משקפיים, בדקתי על ניתוח לייזר ונאמר לי שאיני יכולה לעשותו כיון שהקרנית שלי דקה מידי. לכן הוצע לי ניתוח של השתלת עדשות, אך זה יקר ואני חוששת מניתוח זה. לאור זאת, אני רוצה לבדוק חוו"ד נוספת להאם אכן אני לא יכולה יותר להרכיב עדשות מגע בשימוש תדיר וגם לבדוק אם יש סוגי עדשות מיוחדות שמותאמות באופן אישי שכן ניתן לשים באופן תדיר במקרה שלי. האם לשם כך עלי לפנות לרופא עיניים מומחה בתחום מסוים או לאופטומטריסט? והאם הפורום מספק המלצות לאנשי מקצוע ספציפיים? (אני מאזור מרכז). תודה רבה, יפעת

שלום רב, אני ממליץ על אופטומטריסט שמתמחה בתחום העדשות לעתים להם יש ניסיון רב יותר מרופאים. תודה, ד"ר אליה לוינגר

מנהלי פורום הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה