עכירות בקרנית

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה

02/05/2006 | 11:40 | מאת: גלית

מהי "עכירות בקרנית" והאם היא יכולה להיגרם בגלל ניתוח בשיטת PRK במס' גבוהים ? ואם כן איך נוקטים באמצעים להימנע מכך ? וכיצד מטפלים אם הנזק כבר נגרם ? אודה לתשובותיך.

לקריאה נוספת והעמקה
06/05/2006 | 14:02 | מאת: ד"ר תואם כ"ץ

גלית שלום, לאחר ניתוח PRK במספרים גבוהים או באנשים בעלי נטיה לצלקות עלולה להתפתח צלקת בקרנית שגורמת לזינוור ושינוי תכוף במספר. ניתן לצמצם את התופעה עי שימוש בחמרים מונעי צלקת במהלך הניתוח, והרכבת משקפי שמש אח"כ. אם בכל זאת נותרה צלקת יש להסיר אותה בטיפול לייזר נוסף. בברכה דר' כ"ץ

18/04/2007 | 12:43 | מאת: אריאל

ד" כץ שלום אני עומדת לעבור ניתוח אינטראלסיק ואני מספר 3.75+ עם פזילה האם יש סיכוי שלאחר כמה שנים הפזילה תחזור?

07/01/2008 | 21:33 | מאת: חן

בני עבר ניתוח לייזר להסרת משקפיים - ע"י שיוף. לאחר כחודשיים חלה ירידה משמעותית בראייה, אין הוא מסוגל לנהוג בלילה - בשל הילות האור המפריעות לו. בבדיקת עיניים לאחר כ- 4 חודשיים מצא הרופא כי נוצרה עכירות בעין. הוא המליץ על לקיחת ויטמין סי 1000 מ"ג כדי לשפר מעט את מצב הראיה. האם יש בכך כדי לשפר? הוא מסר לנו כי ניתן יהיה לבצע את התיקון בעוד כחודשיים - וכי ניתן לשייף את העיניים רק פעם אחת נוספת בגלל עובי הקרנית. האם התיקון (ניתוח) ישפר את מצב העכירות? הראייה של בני כרגע היא: בעין אחת מספר 0 עם צילינדר 1.5 עין שניה - מספר 3.25 עם צילינדר 2.25. מה לעשות? האם ניתן לתקן הפגיעה בקרנית?

מנהלי פורום הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה