בדיקות הדמייה.

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

22/04/2020 | 16:42 | מאת: שולי

שלום, אני אחרי סיום טיפול כימותרפי, מקבלת עדיין אווסטין.לפני כחודש וחצי,החלה עלייה בסמן. במקביל, ומכיוון שאני בעלת גורמי סיכון משמעותיים לקריש דם, ויש לי כאב מסויים בזמן נשימה עמוקה שהיה לי ועדיין יש לי, הוחלט כי בשלב הראשון אעבור סיטי אנגיו, לשלילת קריש דם בריאות. תוצאות הבדיקה שנערכה לפני מס' ימים, הראו כי אין לי קריש דם בריאות. מכיוון שהכאבים באזור הבטן המשיכו, ואפילו התגברו מייד לאחר האנגיו סיטי, והסמן כאמור בעלייה, הוחלט כי כעת אעבור פט סי טי כדי לבדוק אם יש חזרה או גרורות. השאלה שלי היא: למרות שאני ממילא חולה אונקולגית - האם כמות כה גדולה של קרינה ובזמן כל כך קצר עלולה להזיק לי ? לפני בדיקת האנגיו סי טי עשו לי בנוסף גם תצלום ריאות. אני בחרדה מכל הכיוונים. ובנוסף - מאז בדיקת האנגיו סי טי שעברתי לפני מספר ימים - התגברו אצלי הכאבים בבטן באופן משמעותי. האם יכול להיות איזשהו קשר לבדיקה? תודה לך על תשובתך.

אין משמעות אמיתית לכמות הקרינה שקיבלת בבדיקות ההדמיה וגם לא הגיוני שכאבי הבטן קשורים לבדיקה שעברת

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית