חום גוף נמוך

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

28/04/2006 | 18:01 | מאת: ע

שלום, מזה כחודש אני לא מרגיש טוב. זה התחיל מיומיים של חום גבוה (קצת מעל 38), נמשך בחולשה, שיעול עם ליחה וכאבי גב ותחושה של כאב בריאות בזמן נשימות עמוקות. עשו לי צילום חזה וגב והכל נמצא תקין, לא אובחנה דלקת ריאות. בשבועיים האחרונים נותרה חולשה, נותרו כאבי גב (ללא כאבים בריאות) והחלו סחרחורות קלות ומתמשכות כשאני הולך מחוץ לבית. כמו כן, שמתי לב שלאורך השבוע האחרון חום הגוף שלי הינו נמוך יחסית ואינו יציב לאורך שעות היום- לעיתים מגיע אפילו לחום של 35.6 או 35.7- בעיקר בשעות הבוקר והיום, ולעיתים הוא מגיע ל36.7- בעיקר בשעות אחר הצהריים והערב. אני מבקש לדעת מה גורם לחום נמוך? על מה הדבר עשוי להצביע? והאם חום גוף נמוך (ברמות האלה) הוא בעייתי כמו חום גוף גבוה? וכיצד ניתן לטפל בזה? האם אצל האדם הממוצע חום הגוף משתנה לאורך היום? ובאופן כללי- מהם טווחי הנורמה של חום הגוף? אציין גם שאני אחרי דיאטה ארוכה- האם זה דבר שגם כן עשוי להשפיע על התחושות אותן תיארתי ועל חום הגוף? בדיקות דם שערכו לי נמצאו תקינות לחלוטין תודה

28/04/2006 | 23:51 | מאת: ד"ר יעל הס

חום הגוף שלך אינו נמוך אלא תקין לחלוטין. מה שאתה עובר כרגע זו מחלה ויראלית. במהלך מחלה כזו, המלווה גם בחום יש שינוי ב"טרמוסטט" הפנימי של החום ולכן יש עליה בחום בתגובה לתהליך הזיהומי ובהמשך ירידה, לפעמים מתחת לנורמה הרגילה ולכן חווים הזעות תקופה מסויימת אחרי סיום מחלת החום. בסופו של דבר החום מתאזן על הנורמה הרגילה. חום גוף נורמלי נע "בגדול" בין 36.1 ל 37.8 מעלות צלזיוס, אבל גם הערכים שאתה מודד הם תקינים ולא מעידים על שום דבר. מה גם שחום גוף נמדד באופן המדויק ביותר לא בפה, שם ייתכנו "זיופים" אלא בפי הטבעת. אני מציעה שבשלב זה תוריד את סף החרדה שלך ותפסיק למדוד חום. תמשיך לעשות פעילות גופנית סדירה ותמשיך לעשות דיאטה, כל עוד מדובר במשהו מאוזן ותקין.

מנהל פורום רפואת משפחה