זעזוע מוח

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

09/10/2003 | 21:47 | מאת: שבי

אם לאחר מכה קשה מאוד בראש(בחלק של המצח) לא איבדתי הכרה אך הרגשה כללית היתה ירודה מאוד...בחילות כובד בראש וקצת חוסר שיווי משקל.הלכתי לרופא משפחה,הוא עשה לי כמה בדיקות (כמו לחץ דם אחרי זה שכבתי והוא סובב לי את הראש ,לאחר מכן ביקש לעמוד לסגור עיניים ולשים את האצבע על האף שלי בעיניים סגורות)את הכל עברתי בהצלחה.הוא אמר שלא רואה שיש לי זעזוע מוח . שאלתי היא האם תסמינים של זעזוע מוח מופים רק ב24 שעות לאחר המכה בראש ואם לא יופיע אז אין לי זעזוע מוח??? או שזה יכול להופיע יותר מאוחר גם?? האם התסמינים שיש לי (כגון,בחילות כובד בראש וקצת חוסר שיווי משקל בעמידה)לאחר מכה קשה במח של הראש מעידים על זעזוע מוח??

09/10/2003 | 22:21 | מאת: ד"ר יעל הס

זעזוע מוח הוא כל מצב בו המוח נע בתנועה מופרזת בתוך קופסת הגולגולת. מצב שכזה עלול לגרום לתחושה של סחרחורת, בחילה, כאבי ראש וכו'. התופעות יכולות להופיע גם זמן מה לאחר החבלה. בנוסף - אם חס וחלילה נגרם נזק לכלי דם בתוך המוח בגלל החבטה, או שיש סדק קטן בגולגולת ויש דימום קטן - ההשפעה של דימום כזה יכולה להופיע יום ויותר אחרי החבלה - ולכן צריך להיות עם "יד על הדופק". הבדיקה שהרופא עשה הינה בדיקה נוירולוגית בסיסית ובה הוכח שלא קיים חסר נוירולוגי באותו רגע של הבדיקה. אם עדיין יש בחילות וקצת חוסר שיווי משקל בהחלט ייתכן שיש זעזוע מוח קל וכדאי לנוח עד שיחלוף. מצד שני - הכאב של החבטה עלול גם הוא לגרום לכאבים, סחרחורות ובחילות (מה לעשות, רפואה זה לא ממש מדע מדוייק...)

מנהל פורום רפואת משפחה