פורום ראומטולוגיה

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות.
ראומטולוגיה הוא ענף ברפואה פנימית העוסק במצבים בהם קיימת מעורבות של מפרקים, שלד, שרירים או באופן כללי רקמות חיבור. קיים מגוון רחב של מחלות ראומטיות. חלקן מקומיות, במפרק או במערכת הגידים, חלקן כלליות יותר (לדוגמה, דלקת מפרקים ניוונית) וחלקן מחלות הפועלות באופן רב מערכתי עם מעורבות של מערכות שונות בגוף (למשל, זאבת, דלקת מפרקים שיגרונית, דלקת מפרקים פסוריאטית או דלקות כלליות של כלי הדם). מטרת הפורום היא לחשוף את הסובלים ממחלות מפרקים למידע עדכני לגבי אפשרויות רפואיות מקצועיות לטיפול במחלות אלה.
4913 הודעות
4744 תשובות מומחה

מנהלי פורום ראומטולוגיה

אני נמצא בחו״ל כרגע ולכן אשמח לקבל עצה כאן בהיעדר יכולת להתייעץ עם רופא ישראלי באופן אחר. מזה כשנה ויותר אני סובל מתסמינים רבים שמזכירים מאוד, מבחינה קלינית, ספונדילוארתריטיס. בדיקות הדמיה שונות ובדיקות דם, שאת כולן עשיתי לפני כחצי שנה בפעם האחרונה, היו, לכאורה, תקינות. עם זאת, מבחינה קלינית, ישנם כאבי גב תחנון באיזור מפרק העצה והכסל שנראים דלקתיים לגמרי, כאבי מפרקים שמזכירים באופיים אנטזיטיס וכן חריקות ורעשים במפרקים שונים בגוף שלא היו בעבר. הכאבים וההפרעות אינם ברמה של ליטול כדורים, אבל מורגשים היטב. למדתי המון את הנושא ולא פעם נתקלתי בהדגשת חשיבות האבחון המוקדם. עם זאת, למישהו שאמנם סובל מתסמינים שונים, אבל לא ברמה של ליטול כדורים (אנטי-דלקתיים או סולפסלזין) שיכולות להיות להם תופעות לוואי, מה חשיבות האבחון המוקדם? אם, נניח, הייתי עושה עכשיו mri מחודש והיו מוצאים שם דלקת במפרק העצה והכסל, אך הכאבים עדיין לא ברמה של ליטול כדורים, יש משהו שהייתי מונחה לעשות כחלק מהאבחון המוקדם כדי לעכב את התפתחות המחלה? האם מקובל לקחת כדורים בכל מקרה אם ישנה אבחנה של SpA ללא כאב ברמה גבוהה מספיק?

שלום, נתאמת הטיפול היא אינדבידואלית. האם MRI הדגים דלקת במפרקים? האם יש עדות לבניית עצם בצילומים? האם יש כאבים במפרקים פריפריים? האם יש קשיון בוקר? עלייה במדדי דלקת? בדיקה חיובית ל HLA B-27? כמה זמן נמשכות התלונות? יש גורמים רבים שיש להתחשב בהם טרם החלטה על התחלת הטיפול....

תודה על התשובה) כאמור, כל הבדיקות היו תקינות, בהן כל בדיקות הדם, לרבות ללא ממצא דלקתי בmri מפרק העצה והכסל (היה סקלרוזיס לא משמעותי בשני צדדים) והגב התחתון. אז ועכשיו היו כאבים מסוימים מסביב לקרסוליים, מעט בכתפיים, מסביב לירכיים ובמשפעה ובברכיים, אם כי לא גדולים (משהו כמו 3-4 מ-10 ביום הכי גרוע), לרבות, בעיקר, כאבים באיזור מפרק העצה והכסל שמקרינים גם לעכוז. ואמנם, הבדיקה האחרונה היתה לפני יותר מ-6 חודשים ומאז, לכאורה, המצב לא השתנה באופן ניכר, מלבד הכאבים באיזור הSIJ. אין קישיון בוקר, אין כאבים מיוחדים בלילה. לאחר הקימה התחושה היא ממש בסדר. הכאב בגב התחתון מתגבר אחרי ישיבה או עמידה ממושכות וככלל, יותר גרוע בערב מאשר בבוקר. עם זאת, הוא משתפר עם פעילות גופנית לזמן מה. כאמור, התלונות נמשכות מעל שנה, וכאבי הגב התחתון הצטברו ליתר התופעות לפני 9 חודשים ומאז לא עוברים.

08/09/2018 | 16:34 | מאת: יעל

שלום, אני סובלת מכאבי גרון שבאים והולכים מזה חצי שנה. בתחילה ישנו כאב קל ונסבל במשך שבועות שמתפרץ למספר ימים של כאבי גרון חזקים שעוברים וכך המצב הולך וחוזר. בחלק מהמקרים טופלתי באנטיביוטיקה כמו מוקסיפן שהועילה לאותו מחזור כאב אך לאחר מכן הכאב חזר. הופניתי על ידי רופאת המשפחה להתייעצות עם ראומטולוג לאחר שסיפרתי כי יש לי גם כאבים בשני פרקי הידיים. מאחר וההמתנה לתור אורכת חודשים אודה לייעוץ זמני. מה ניתן לעשות?

אנא נסי לזרז את התור לראומטולוג. אין תחליף לבדיקת רופא.

08/09/2018 | 03:11 | מאת: יואב

שלום, כבן 30, סובל תקופה ממושכת כמעט כשנה מתופעות עוריות שונות בהן פריחות, פוליקוליטיס, עור יבש מאד בכפות הידיים, שפתיים יבשות. כמו כן בעיות ראומטיות ואורתופדיות כגון כאבים בפרקים בכפות הידיים ובאצבעות, אובחנתי באמצעות EMG עם תסמונת התעלה הקרפלית ב2 הידיים, התנפחות ספונטנית בקרסול ימין. נוסף על כך הלשון שלי לבנה מאד ואין לי רוק בכלל בפה אי לכך תחושת יובש כרוני בפה. בדיקות שבוצעו, ANA, dsDNA, CRP, ESR, ,C3, C4, C1, RF, Anti La/Ro, ANCA. אשר לא העלו ממצאים חריגים-הכל שלילי ובטווחי הנורמה. מיפוי בלוטות רוק- המפוי מראה קליטה ירודה מאוד בבלוטות הרוק פרוטיס ותת ליסתיות (Submandibulr & Parotis ( דו צדדי. לאחר נטילת לימון נצפה פנוי טוב מהבלוטות הרוק. לסיכום: ירידה משמעותית בתפקוד של בלוטות רוק פרוטיס וסובמנדיבולריות דו"צ, ללא הפרעה בנקוז. מיפוי עצמות: ממצאים: הודגם מוקד קליטת יתר באזור trapezium של כף יד שמאל. מוקדים קטנים של קליטת יתר באספקט אחורי של עקב שמאל, קרסול ימין. הדגשה קלה בברך ימין בהשוואה לשמאל. שאר המיפוי ללא ממצא פתולוגי משמעותי. סיכום: הממצא בכף היד בלתי ספציפי, טראומה? enthesopathy? הממצאים קלים בכפות רגליים הודגמו בחתכי ה SPECT בלבד ויכולים להיות על רקע טנדיניטיס, בברך עקב שימוש יתר. ברצוני לקבל הכוונה מסוימת, האם נראה לך כי מדובר בסיוגרן? האם באמת הדרך לקבוע אם זה זה היא באמצעות ביופסיה מבלוטות הרוק? מה הם הסיכונים בביופסיה מסוג זה? תודה על העזרה

שלום, התמונה שאתה מתאר יכולה להחשיד לשיוגרן, אולם יש גם הרבה דברים שאינם תומכים בכך - ובעיקר האימונולוגיה השלילית. באם החשד הקליני גבוה לשיוגרן והבדיקה האימונולוגיה שלילית - מומלצת בדיקת ביופסיה מבלוטת רוק לאישוש האבחנה. יש גם מחלות אחרות שיכולות להתאפיין בצורה דומה ועל כן דבר ראשון, ממליצה לפנות להערכה של ראומטולוג. בכל מקרה, ממליצה לך לבוא עם כל הבדיקות שעברת עד כה וכן להביא צילומים של הפריחות אם ישנם. בהצלחה

07/09/2018 | 16:11 | מאת: מה מנטלר השפעה של פלקוניל

איך מנטרלים את ההשפעה של פלקוניל אם בטעות לקחתי לפני ארבע שעות וחצי ועכשיו לקחתי שוב מה אני יכולה לעשות ?? מה מנטרל את ההשפעה של פלקוניל דחוףף בבקשה!. כדי שאני לא אקבל הרעלה ..

שלום, רצוי ליטול לפי ההמלצות כמובן. איני יודעת מהו המינון הקבוע שאת נוטלת. נטילה חד פעמית של 400 מ"ג (2 כדורים) תוך מס' שעות - לא צפויה שתגרום לנזקים, אולם כמובן כל מקרה לגופו. באם הינך מרגישה במשהו חריג - אנא פני בדחיפות לבדיקת רופא. בכל מקרה, נא להקפיד על נטילה לפי ההוראות.

06/09/2018 | 23:49 | מאת: מאלי

עשיתי בדיקת דם לשלילת דלקת מפרקים כיוון שאני זובלת מחולשה ברגליים וידיים וכאבים במפרקים בנוסף לכך כאב גב חזק ואני מצרפץ את התוצאות .

שלום, אין ביכולתי לראות קבצים מצורפים

06/09/2018 | 22:25 | מאת: דנה

מאז תאונת דרכים שעברתי מלפני שנתיים, אני סובלת מכאבים בגב וברגליים ומן תחושה של חולשה ברגליים במהלך היום. בבוקר כל הגוף קשוח וקשה לי התנועה . הכאבים שמלווים בחולשה ברגליים פוגעים לי באיכות חיים. סיטי תקין ובדיקות דם תקינות. אורתופד לא עוזר לי מלבד כדורים לכאב. למי פונים ?

שלום דנה, ממליצה לך בתחילה לפנות לרופא המשפחה ולבצע בדיקות דם כלליות כולל ספירת דם, כימיה מלאה, מדדי דלקת, תפקודי תריס ופאנל אנמיה, CPK. ניתן לבצע גם בדיקת EMG והולכה עצבית ובהמשך, בהתאם להתרשמות רופא המשפחה, פונה לאורטופד/ראומטולוג או נוירולוג. בהצלחה ושנה טובה.

04/09/2018 | 05:31 | מאת: Primrose

אני בת 35 ומזה כחודש אני מרגישה כאילו השרירים שלי תפוסים בכל הגוף ללא סיבה מיוחדת. בהתחלה חשבתי שזה קשור אולי לפעילות גופנית/האופן בו ישנתי/שפעת. אבל ככל שהזמן עובר וזה נמשך אני חוששת שזה לא קשור לכל הסיבות הנ"ל. מ תודה

שלום לך, סיבות רבות להרגשה של שרירים תפוסים. יש לבצע הערכה ראשונית אצל רופא המשפחה, בדיקות מעבדה והמשך בירור בהתאם להערכתו הראשונית.

31/08/2018 | 15:29 | מאת: מור

כתבתי לפני כמה ימים, אני בת 29 עוד לא אובחנתי סופית בדלקת פרקים כרונית כי כל המדדים שלילים חוץ מ crp 0.52 ויש שקיעת דם 21, אני סובלת מדלקת פרקים בכל המפרקים, קשיון בוקר, הגעתי למצב של כאבים בלתי נסבלים, טופלתי בפרדניזון 10 מג ל10 ימים ולהפסיק לחלוטין ולהתחיל פלקוניל 200 מג ליום, חזרו כל הכאבים , קישיון בוקר, כאבים וגם סוג של שרירים תפוסים, בצוואר, שחמות, בישבן, וסוג של עייפות בגלל כל הכאבים כמו כן כל המפרקים חזרו לכאב כולל לסת ואגן, הרופא שלי בחופש עד ראשום, דיברתי עם הרופאת משפחה היא נתנה לי מרשם לפרדניזון אותו מינון, לקחת במקביל לפלקוויניל, השאלות שלי הם כאלה: 1. האם אני יכולה לקחת את 2 התרופות ביחד? 2. האם הפסקה של 4 ימים עם הפרדניזון זה מותר? כלומר האם מעל 10 ימים בשימוש עם פרדניזון ידרוש לאחר מכן הפסקה הדרגתית? כי הבנתי שעד 10 ימים במינון כזה אפשר להפסיק מיידית ולא הדרגתי, מאייזה זמן צריך להפסיק הדרגתית? 3. האם הפלקוניל גורם לשרירים התפוסים? ההאם זה תקין?

לום, ניתן ליטול פרדניזון שזמן תחילת ההשפעה שלו מהיר, ביחד עם פלקוויניל שדורש מס' שבועות עד להשפעתו. את הפרדניזון ניתן ליטול מעל ל 10 ימים והתאמת המינון מתבצעת בהתאם להמלצות הרופא המטפל ובהתאם לקליניקה. תופעת לוואי של כאבי שרירים/תפוסים תוארה בעבר, אולם אינה שכיחה. באם עדיין מופיע, יש לפנות לרופא המטפל להערכה ובדיקה גופנית בשאלה של המשך הטיפול. בהצלחה

ד"ר שלום, התחלתי לקחת לפני שבוע פרדניזון 10 מ"ג ופלקווניל על רקע כאבי פרקים דלקתיים (כאבים ונפיחות במפרקים מסוימים בנוכחות בדיקות ראומטלוגיות תקינות לחלוטין). ישנה הרגעה כללית מסויימת אך הכאבים והנפיחות במפרקי אצבעות הידיים (במפרק שמתחת לציפורן) חזקים מאד- ללא שום שיפור. מתקשה בכל הפעולות היומיות הכרוכות באצבעות. סובלת!!!!! מה עושים אם הטיפול התרופתי לא מסייע? לבקש העלאת מינון של פרדניזון? לבקש משהו אחר? אנא עזרתך, בבקשה ממך. תודה

שלום, יש מספר רב של דלקות מפרקים, הטיפול בהתאם. פרדניזון משתדלים לתת לזמן קצר ובמינון נמוך. התאמת המינון, תוספת טיפול ומשככי כאב מתבצעים בהתאם לתגובה. אין אפשרות להתאים טיפול ללא בדיקה חוזרת שלך. אנא פני לרופא להמלצות המשך טיפול

28/08/2018 | 23:10 | מאת: סי

שלום. קיבלתי שתי זריקות דיפרוספן ולמוחרת עשיתי בדיקות דם. ותוצאות ספירת דם בחלקם לא יצאו תקינות בהשואה לבדיקות קודמות היו תקינות. האם יש קשר לזריקה שקיבלתי? זה שגרם לשינוי בתוצאות. מצרפת קובץ תודה.

שלום, לרוב, לאחר טיפול בסטרואידים, תתכן עלייה בספירת כדוריות הדם הלבנות, בעיקר מסוג נויטרופילים. יתכנו שינויים נוספים - איני יכולה לראות קבצים מצורפים לצערי.

28/08/2018 | 06:26 | מאת: מלי

שלום רב רציתי להיוועץ ואולי לקבל כיוון לסיוע. בת38מאובחנת בפיברו.לא מטופלת בתרופות. סבל נע בין בינוני לגבוה. חליתי לפני 3 ימים בשפעת חום שיעןל כאבים בגוף ולצערי הרב גם חטפתי דלקתבשלפוחית השתן,לוקחת זינט. כלהמחלה סבלתיממש ובאופן חסר פרופורציה מהתחלת לקיחתהאנטיביוטיקה אתמול אני לא ישנה,כאובה.כל נקודה שבפיברו מציקה לי תוקפת אותי וכולן תוקפות ביחד.ארובתהעין. הלסת.בית החזה.המותן .הגב הגרון מתייבש ולזה מתלווים כאבים משתי המחלות. האם הפיברו אכן יכולה להעצים את תחושת הכאב? מה אני יכולה לעשות לעזור לעצמי? איזה הסבר יש לתגןבה הגופנית ללקיחת הזינט? פשוט בא לי לבכות.נא עזרתכם בבקשה.

שלום, פיברומיאלגיה בהחלט עלולה להעצים תחושת כאב. אולם יש להיבדק על מנת לשלול גם תלונות שמקורן מהמחלה הזיהומית או אחרת.

27/08/2018 | 19:44 | מאת: מור

שלום, אני בת 29 וסובלת כ-3 חודשים מדלקת מפרקים בכל מפרקי הגוף, ידיים, כפות רגליים, ברכיים, מרפקים ואפילו לסת, יש לי קישיון בוקר שמשתחרר מהר תוך כדי תנועה, עשיתי את כל הבדיקוצ האפשריות , הלכתי כמובן לרמאטולוג, הבדיקות יוצאות שליליות, הרופא קןרא לזה דלקת פרקים סרונגטיבי, אך הכאבים ממשיכים, התחלתי טיפול של סטרואידים ל10 ימים 10 מג , ולאחרמכן אעבור לפלקווניל 200 מג , הסטראודים עוזרים ומקלים אך לא לגמרי, היום זה היום ה11 ואני מרגישה שכל הכאבים חוזרים, האם הטיפול בפלקווניל יעזור מייד? או שישלבו לי אותו עם סטרואידים כדי להקל בכאבים? אני ממש מיואשת מכיוון שהכאבים האלה נורא מתסכלים, וקשה לי לתפקד, עוד שכל הבדיקות יוצאות שליליות, יש רק 3 סימנים שאולי כן, באולטרסאןנד שנעשה לי הרופאה ראתה מעט התחלה של שינויים, והנתונים של esr 20 mm/hr , crp 0.52 אבל קראתי במחקרים שזה אםשרי עד 1 , והומוגלובין נמוך אבל כל חיי ההמוגליבין היה נמוך, אנטי ccp היה תקין וגם RF, מזה יכול להיות???

שלום, הסטרואידים מומלצים לרוב כגשר עד להתחלת השפעת הטיפול הקבוע, לרוב לוקח מספר שבועות.

25/08/2018 | 23:59 | מאת: ליאת

שלום, לאמי בת ה- 69 יש דלקת מפרקים באצבעות הידיים כבר שנים רבות. לאחרונה הכאבים החמירו (האצבעות גם התעקמו בשנים האחרונות). אשמח לקבל המלצה על כדורים למניעת או החלשת הכאבים. (היא כבר לוקחת כדורים, אך הם לא עוזרים. אני לא זוכרת כרגע את שמם). תודה רבה !!!

שלום ליאת, יש מספר רב של דלקות מפרקים והטיפול מותאם לכל מטופל בהתאם לסוג דלקת המפרקים וגורמים נוספים. יש לפנות לראומטולוג המטפל לצורך התאמת הטיפול המתאים.

שלום רב, ניסיתי לקבוע תור לראומטולוג אבל זה כנראה יקח איזו חצי שנה(!!). בנתיים חשבתי לנסות מזלי כאן. תסמינים להלן: 1. לפני כחצי שנה התחילו לי כאבים, שנעלמים לאחר כשבוע ולאחר כמה שבועות חוזרים שוב, באזור המחבר שלפני 3 הבהונות האמצעיות; החלפתי נעליים וחשבתי שאולי זאת הסיבה. 2. כמו-כן, כל פעם שאני קם מהכיסא לאחר ישיבה ממושכת (כאשר הרגליים שלי למטה, לא יושב עליהן) אני מרגיש מעין חולשה ברגליים וכאב קל בבירכיים, אני יכול לרוץ בקלות אבל ללכת רגיל כמו פעם קשה - הרגל לא מצייתת טוב כ"כ לפקודה, השריר כאילו לא מתפקד כשורה. 3. לפני חודש הופיעה לי פריחה שמכסה את שתי הרגליים שלי, מכף הרגל עד לברך, ועוד כמה פיציות בירכיים, ושתי כתמים ליד התבור (שעכשיו כשאני מסתכל נעלמו לגמריי). מדובר בכמו מלא עקיצות כשל יתוש, אבל הן לא מגרדות, וכמה מהן כמו כתמים שמרגישים שיש איזו בליטה, חומר נוקשה מאחורה. הכתמים נעלמים בלחיצה (וחוזרים בשחרור), שאר הפטכיות לא. 4. בשבועיים האחרונים התחלתי להרגיש בכאבי מפרקים שנודדים ממפרק למפרק. בהתחלה נתפס לי השריר הגדול מאחורה ברגל שמאל מתחת לברך. אח"כ כאבה לי העצם בצד של ברך שמאל ובקושי יכולתי להזיז את הרגל כתוצאה, לחיצה עם האצבע על העצם באזור המסויים גרמה לכאב. כיום-יומיים וזה נעלם, ואז הופיע בברך ימין. בנתיים זה הספיק לקפוץ לי לשרירי/עצמות הבריח, מרפקי הידיים, שורש כף היד, אמצע היד, שריר הירך האחורי, שריר המפשעה, מפרק הזרת, הבוהן, ובלוטות הלימפה בצוואר; הכאבים מתחילים בעוצמה ממש נמוכה עם תחילת היום ומתעצמים לקראת הלילה ואז מתפוגגים למחרת. לרוב באזור שסובל מורגשת חמימות והוא כואב אם לוחצים עליו, אבל אין שום בליטות. 6. בחלק מהלילות האחרונים, בייחוד כאשר היה כאב חזק, הזעתי הרבה. 7. יש לי חום מאוד קל מדי פעם. 8. אני לפעמים משתעל הרבה בחודש האחרון, אבל אין דם. 9. יציאה באופן קבוע, לפעמים שילשול, כ-10 עד 30 דקות מסיום האכילה (אני אדם שמן, מטר שישים על 90 קילוגרם), יש כרוהן במשפחה אבל בבדיקה לפני כשנתיים-שלוש שללו ולא מצאו דבר. 10. ביומיים האחרונים (מאז שהבלוטות בצוואר החליטו להיות הקורבן האחרון) אני מייצר המון רוק בפה. בבדיקות דם נשלל הפטיטיס, טרפנומה שלילית, סי ריאקטיב 3.61, פאקטור ראומטי קטן מ-12.5, אנטינוקליאר שלילי, DNA (DS) AB של 1. נשללו מחלות מין לבד ממיקופלזמה הומין, פארוום, ואוריאליטיקום. אודה מאוד לקבלת הכוונה או ספקולציה קצת יותר ממוקדת משלל האפשרויות האינסופיות.

שלום אורי, בהחלט יתכן כי מדובר באוסף תסמינים הנוטה לכיוון ראומטולוגי אך יתכן גם, כפי שהתחלת בירור, שמדובר במשהו זיהומי, המטולוגי או אחר. קשה לסייע בהגעה לאבחנה על ידי הפורום בלי לבדוק אותך וקבל מידע נוסף. מציעה לך לזרז את התור בעזרת רופא המשפחה ובמקביל להמשיך בירור של תלונותיך.

24/08/2018 | 17:27 | מאת: נועה

שלום, בת 21. בעקבות כאבי גב תחתון לאחר שינה כמעט שנה הופניתי על ידי אורטופד לראומטולוג (הרופא היה פנימאי זה משנה?) ששלח ל MRI אגן מכוון למפרקים הסקרואיליאקים. הרופא הסתכל על הפענוח ולא על הדיסק וסיכם בכך שמדובר בכאבי גב לא דלקתיים והפנה שוב לאורתופד. האורתופד אמר שזה כן כאבי גב דלקתיים ואין שום בעיה אורתופדית וללכת שוב לראומטולוג לחוות דעת שנייה. מצרפת חלק מהסיכום FABER חיובי משמאל, SCHOBER - 3 ס"מ, התפשטות בית חזה 2 ס"מ. מדדי דלקת תקינים, HLA - B27 תקין. מציינת שיפור ניכר תחת שימוש בארקוקסיה ונורופן לסירוגין. MRI פוענח ללא סימני דלקת בסקרואיליאק. האם יתכן שיש דלקת ללא ממצא כלשהו? מה יכולה להיות הבעיה? אם זה משנה עשיתי את הבדיקה לאחר שימוש בארקוקסיה ולכן הייתה הפוגה בכאב בזמן הבדיקה, הרופא אמר שלא קשור. זה ממש מוזר שאני סובלת ככה מהגב בגיל צעיר ואין שום דבר.. לא קיבלתי מכה או ביצעתי פעילות חריגה כלשהי לפני התחלת הכאבים. לא סובלת מכאבים במקומות אחרים. הכאב לא מקרין לרגליים. מרגיש כמו כאב עמום. יש ימים שהכאב מעיר אותי בלילה, שמתי לב שזה קורה בדר"כ כאשר הלכתי לישון בשעה מוקדמת. הכאב עובר כ20 דק - חצי שעה בהדרגה לאחר שאני קמה מהמיטה, אם ממשיכה לשכב הכאב לא עובר ולכן גם לא יכולה לחזור לישון. הכאב לא מופיע בשינה בצהריים של כשעה-שעה וחצי. משתדלת לבצע הליכות אבל ללא שיפור, פיזיותרפיה במשך 3 חודשים לא עזרה. היו תקופות קצרות של הפוגה בכאבים. מה דעתכם? לפנות שוב לראומטולוג?אני ממש מיואשת ולא יודעת כבר מה לעשות.. מפנים אותי מרופא לרופא ואף אחד לא יודע מה הבעיה ואני ממש סובלת. סליחה על האורך ותודה מראש.

שלום, לפי תיאורך פה, רושם שאכן מדובר בכאב דלקתי. אולם, הפורום כמובן אינו מחליף בדיקת רופא והתרשמות שלו. יתכן שהבדיקה אצל הראומטולוג הראתה דברים שונים ולכן ממליצה לחזור לבדיקת ראומטולוג עם דיסק ה MRI לצורך הערכה מחודשת. בהצלחה

23/08/2018 | 22:00 | מאת: מאיר

ערב טוב מה הכוונה בהיחלשות המערכת החיסונית? האם בבדיקות דם שגרתיות (ספירת דם ומדדי דלקת וכדו') יש רמזים לכך שמערכת החיסון נחלשה, או שזה יכול לקרות גם ללא כל ביטוי בתמונת הדם? (בדיקות הדם אצלי תקינות). ושאלה ספציפית. אחת הסיבות להתפרצות הנגיף שגורם לשלבקת חוגרת, זה מערכת חיסון חלשה. מה זה אומר לגבי בחור בן 43 שמקבל פתאום שלבקת חוגרת? שמשהו במערכת החיסון שלו לא תקין? תודה על המענה

שלום, גם בחור צעיר עם מערכת חיסון המתפקדת באופן תקין, עלול לחוות התפרצות של שלבקת חוגרת. זה בעצם התפרצות של וירוס רדום הגורם מוקדם יותר ל"אבעבועות רוח". לגבי תפקוד מוחלש של מערכת החיסון - לעיתים ניתן לראות בבדיקות דם ולעיתים לא. ממליצה לפנות לאימונולוג באם יש חשש זה.

שמי יהודית מזה מספר חודשים סובלת מכאבים ברגליים דו"צ כאב יורד לאורג רגלים בישיבה ובעמידה לא קשור למאמץ פיזי. הייתי בבדיקת אורטופד שהמליץ לקבוע תור לרופא ראומולוג. האם עלי לעשות בדיקות דם לפני הכל מה יש לי אני בדרכך כלל ברוך השם בחורה בריאה, כיצד זה נגרם מגיל ממה? אודה על תשובתם

שלום יהודית, יש עוד מידע שיש לקבל ובדיקה גופנית שיש להשלים. מה גילך? האם הכאב מופיע בבוקר? האם ישנם עוד כאבים במקומות אחרים? האם יש עלייה במדדי הדלקת?האם עברת בדיקת דימות כלשהי? CT עמוד שדרה לדוגמה? נשמע לי על סמך תיאור זה בלבד כי יתכן והבעיה מקורה בהקרנה מעמוד השדרה אולם קשה לדעת על סמך מידע זה בלבד ויש לפנות להערכה מלאה. בהצלחה

אני בת 46 הייתי אצל אוטופד הוא שלל את העניין כי קיימת בעיה אורטופדית... לפני מס' שנים היתה לי בעיה בגב התחתון טיפלתי בטיפולי כירופרקטיקה... הפנה אותי לראומוטולג היום ביצעתי בדיקת דם לפני הפנייתה של רופאת המשפחה שלי לאחר שהאורטופד שלל בעיות אורטופדיה. אז לאיזה רופא מומחה לקבוע תור בבקשה הכאבים הם באמצע היום, עם הפקסקות, בלילה לפני השינה, תודה על תשובתך

21/08/2018 | 01:13 | מאת: שמעןן

שלום רצעתי לדעת עם arp תקין שולל דלקת מפרקים כלשהי? ראמטולוגית שלחה אותי לבדעקת mri ירך לבדוק את הסקולריטי מזב סקלריטי? תודה

שלום, קשה לי להבין מה הכוונה. CRP (?) תקין לא חייב לשלול מחלה דלקתית, יש להמשיך בירור לפי קליניקה

18/08/2018 | 17:20 | מאת: לילך

שלום רב בשנה האחרונה שלחו אותי למיפוי עצמות סיטי ראש סיטי כליות סי טי ריאות וסיטי בית חזה ובטן עם יוד (בדיקה האחרונה עם יוד) גסטרוסקופיה וקולנסקופיה וכל זה ממש סתם כדי למצוא ולא נמצא וכל זה בשנה אחת....מאז הצילום האחרון אני מרגישה לא טוב שורף לי הגוף ויש לי תופעות הזויות כמו רעידות וחוסר ריכוז האם נחשפתי יתר על המידה ומה עושים ? אני ממש בלחץ.....בסוף כל הכאבים שהיו לי בגוף כנראה הם מפיברומיאלגיה אבל האם הנזק מהקרינה הוא משמעותי ?

שלום, יתכן והתלונות שאת מתארת קשורות לפיברומיאלגיה. באם התלונות ממשיכות, נא לפנות לבדיקה רפואית.

17/08/2018 | 16:13 | מאת: אור

בס"ד שלום רב, בן 41 מאז גיל 22 התקפי כאבי גב חזקים מאד, עד כדי התפתלות מכאב, מתחילים המרכז הגב הכאב מסתיים ואז מתחיל כאב בטן מקביל לאותו האזור. כמו כן כאב בחזה שמאל, כאשר כאב זה מסתיים ישנו כאב מקביל באותו האזור בשכמה שמאל, אציין שהכאב מגיב למגע ידי וניתן להפחיתו ואף להרגיעו בעיסוי החזה. מה מקור הכאבים הללו לדעתך ?

שלום, יש להשלים פרטים ובדיקה גופנית. האם יש חום בנוסף לכאבי הבטן והגב? עלייה במדדי הדלקת? האם נבדקת בעבר על ידי ראומטולוג. יש לפנות להערכה ולבצע בדיקה גופנית מלאה

בס"ד, שלום רב, ראשית תודה על תשובתך. אין עלית חום בזמן הכאב, האם סוג כאב מסוג זה מוכר ?

17/08/2018 | 07:27 | מאת: לימי

סובחת מדלקת פרקים. כמה ימים שגב כף הרגל נפוח אדום כאבים חזקים לא ניתן לדרוך על הרגל. סוחבת את הרגל. נוטלת יומירה. מטוטרקסט. נאמר כי לא ניתן לרבל אתופן או ארקוקסיה להקלה. קיבלתי אופטלגין שכמובן לא עוזר במצב כזה. מה עושים.

שלום, האם הכאב מוכר מהתלקחות קודמת של דלקת המפרקים? מדוע לא ניתן לקבל אתופן או ארקוקסיה? באם עוד לא פנית להערכה, אנא פני בהקדם לראומטולוג המטפל להתאמת טיפול

21/08/2018 | 17:58 | מאת: לימי

אני מטופלת אצל ראומטולוג. ישנה סתירה בין התרןפות. מופיעה התרעה במחשב כי מי שנוטל מטוטרקסט אינו יכול לקבל אתופן או ארקוקסיה לכן הם נותנים מרשם לאקמול.אופטלגין

16/08/2018 | 16:30 | מאת: משה

שלום בן 45 ללא מחלות למעט יל"ד (מאוזן) בעקבות פריחה בפנים (לא ברור עד כמה רגישה לשמש) נשלחה בדיקת ANA שחזרה עם ANA MULTIPLEX POSITIVE ANTI DSDNA 13 בעקבות הבדיקה הזו נשלחו בדיקות מעבדה נוספות העיקריות C3 C4 CPK ESR CRP PT IMUNOGLOBINS URIN GENERAL CBC RF - כולן חזרו במסגרת הנורמה בדיקת ANA חוזרת הראתה שוב ANA MULTIPLEX POSITIVE ו- DSDNA 18 וכן סטיה קטנה ב IgA 420 (כשהנורמה עד 400) יצויין ש ANA-IFA עוד לא חזרה בבדיקה פיזית הן אצל רופא משפחה והן אצל ראומטולוג לא נצפו בעיות במפרקים , אפטות , בעיות בנשימה או בלב (הקשבה דרך סטטוסקופ) וכד' האם ישנה מציאות של ANA חיובי עם DSDNA באנשים שהם בריאים ? (או שזה יכול לנבא על התפתחות מחלה עתידית) (נמצא עדיין בברור ראומטולוגי - אך השאלה היא עקרונית מבחינתי) תודה

שלום, כמובן שמתן טיפול מתבסס על קליניקה וסימפטומים מתאימים. הבדיקה של ANA ו ADSDNA בשיטה של ELISA היא פחות מדוייקת וישנן הרבה תשובות חיוביות ולכן ממליצה להמתין לתשובת ה IF ולפנות עם התשובות המלאות לראומטולוג בשנית. בהצלחה.

אני מאובחנת לופוס כשנה וחצי פלוס, לאחרונה החלה פריחה להתפשט בגופי כשהיא מותירה צלקות וכתמים אדומים כמו שטפי דם כהים. הפריחה מאוד מגרדת.רופאת העור המליצה לי טיפול אנטי TNF אבל הראומטולוג שלי מתנגד... אני צורכת בקביעות פלקווניל ואימוראן מה דעתכם? אני נואשת ולא נעים לי ... אשמח לתשותכם בהקדם

שלום, קשה להעריך את המקרה ללא בדיקתך. באופן כללי, במחלת הלופוס מעדיפים להימנע ממתן נוגדן ל TNF אך כמובן שכל מקרה לגופו.

14/08/2018 | 00:21 | מאת: שמעון

שלום יש לי בשנה אחרונה דברים שלא היו לי מעולם ואני רק בן 27 יש לי כאביפ בבטן תחתונה כול יום כאבים די חזקיפ אני משלשל כבר חודש יש לי כטבי מפרקעם גמישות יתר במפרקעם אין לי תחושה בגפים קשב לי ללכת על הרגלים מאוד יש לי חולשת שרירים כןאב לי קרום הריאות כןל בדעקות הדם תקינוצ בדעקת בדיקות נירגלןגיוצ תקינות פלוס הדמיות של mri של כול הגוף בדירות של הבטן תקינות גם אןלע תןכל לייעזור לי מה יש לי התיאשתי תודה

שלום, לאור מורכבות המקרה, ממליצה לפנות עם כל תשובות הבירור שעברת עד כה, לרופא מטפל על מנת להחליט על המשך הבירור המתאים. בהצלחה

היי! אני סובלת מדלקות בקרסוליים , ברכיים וכתפיים כמעט שנה . הנני חיילת אז לא מטופלת כמיטב הרפואה .. וסובלת מדלקות חוזרות בכל הפרקים הללו . בעבר כשהייתי בביקור אצל המטולוגית עלתה השאלה אם הכאבים מלווים באפטות או פריחות בגוף ועניתי שלא מכיוון שלא שמתי לב לתופעות הללו ולא קישרתי כלל . לאחר הביקור שמתי לב שכמו שאמרה הרופאה הכאבים אכן מלווים האפטות ופריחות , רציתי לשאול מה זה יכול להיות ? לאילו בדיקות עלי לפנות ?

שלום, ממליצה לקבוע תור לראומטולוג לצורך המשך הבירור. בהצלחה

12/08/2018 | 12:18 | מאת: עאמר

שלום ד"ר אני לוקח זריקות metoject של 15מג פעם בשבוע .הרומטולוג אמר לי לקחת כור אחד של חומצה פולית פעם בשבןע האם זה נכון

שלום, יש טווח רחב של מינונים מומלצים ותדירות נטילת חומצה פולית. גישה מקובלת נוספת היא ליטול כדור אחד של חומצה פולית בכל ימות השבוע מלבד יום נטילת המטוטרקסט. ההנחיות ניתנות באופן אישי למטופל ע"י רופא מטפל.

שלום רב, בתי בת 20.5 מתלוננת על כאבי גב תחתון שבאים וחולפים במשך כמה שנים. לא קיבלה שום טיפול. בשנה האחרונה תכיפות הופעת הכאבים גדלה (אולי בשל נשיאת נשק ומשאות אחרים בצבא) ולעיתים הכאב מקרין לרגל ימין. האורתופד שבדק כתב כך: "רגישות מותנית ללא חסר נוירולוגי גס, החזרים תקינים ללא החזרים פתולוגיים. אבחנה: mechanical and radicular low back pain " כמו כן המליץ על CT עמוד שדרה מותני. אני חוששת מהבדיקה בגלל הקרינה וסכנותיה. קראתי באינטרנט שאצל מבוגרים-צעירים הסיכון רב יותר מאשר אצל מבוגרים. שאלתי היא האם יש חלופה אחרת ל CT שתוכל לשפוך אור? האם מוצדק לקחת סיכון ולבצע את הבדיקה עכשיו או להמתין מספר שנים לגיל מבוגר יותר? (כרגע הכאבים נסבלים...) האם המתנה כזו תהיה הזנחה מסוכנת? תודה רבה ושבוע טוב.

שלום, מציעה לך לדיין ולהתייעץ עם האורטופד המטפל אשר הפנה את ביתך, לגבי נחיצות הבדיקה. כמו כן, ניתן לברר לגבי בדיקת MRI כחלופה.

12/08/2018 | 07:21 | מאת: אנונימי

אני סובלת כבר 24 שעות מכאבי בטן נוראיים , הכאבים הם בבטן התחתונה , בצד ימין , כאבים שלא מאפשרים לי לעשות המון פעולות . השאלה שלי מה זב יכול להיות , אפנדציט אולי ?

משערת שפנית לבדיקה רפואית. יש אבחנה מבדלת לכאבי בטן ימנית תחתונה, כמובן לרבות אפנדיציט.

11/08/2018 | 22:49 | מאת: סיגל

נוטלת פלקווניל ובשנה האחרונה גם מטוטרקסאט 15 מג בעקבות התפרצות נוספת של הלופוס (פרקים). בשנה האחרונה איבדתי תחושה בחלק הייצוני של השוק השמאלית ( רדום). האם תופעה זו עשוייה להיות קשורה למטוטרקסאט?

שלום, פחות שכיח כתופעת לוואי של מטוטרקסט.

11/08/2018 | 12:23 | מאת: מאור

בן 19 ידוע על Gout מגיל 14 (סיפור משפחתי זהה) אובחן בבדיקת דם,תמונה קלינית,וסונר בבוהן שבו נתפס ממצא ספיצפי לדברי ד"ר ליזה ראומטולוגית בבני ציון. בהמשך סבלתי מכאבים בגב תחתון עם קשיון ,כאבים שמגיעים בהתקפים וחולפים במאמץ קל, בפענוח של MRi נרשם ספונדליטיס , דר גלב סלובדין התרשם מצילומי MRI שיש אריזיות רק שיכולות לתאים לגאוט. תקופה שבה בנוסף לאלוריל קיבלתי מטוריקסט ועוד כמה תרופות ביולוגיות שקיבלתי הופסקו לאחר מספר שנים שבהם חשתי בטוב מבחינת כאבי גב ונותרתי על אלוריל 300 בלבד ועדיין עם uric asid של 8.9-10. לאחרונה שבו כאבי גב תחתונים המזכירים את כאב שהיה בעבר אך בMRI אחרון שבוצע בעמוד שדרה וגבי ללא ממצא חריג לציין שלא נסרקו מפרקי סקוראלים ששם הודגמו בעבר ארזיות שפעונחו עם דלקת. לא ראיתי ראומטולוג שנה ומעלה מאחר ןאני עסוק בלאזן את שאר מחלות הפרעות קצב לב ויל"ד. הכאב זהה לאז אך שהפעם מגביל אותי בתנועה גפים תחתונות . השאלה האם יש צורך בלבצע mri חוזר עם מפרק סקרואלי או מספיק mri גבי.. Crp-תקין.

שלום, אנא קבע תור מסודר במרפאה ראומטולוגית מטפלת והבא עימך את כל בדיקות המעבדה והדימות שביצעת עד כה.

27/10/2018 | 12:57 | מאת: אופיר

קיבלתי תרופה מאיזה פרופ' מלאך שם הכדור פבואריק ורק אחרי שנתיים של סבל יום יום נתנו לי את התרופה. רמת החומציות מעל 12 כשהייתי מגיע לבית חולים כשאדם נורמלי הרמת חומציות עד 6 . בהצלחה

10/08/2018 | 22:27 | מאת: חני

האם מחלת רקמת החיבור מעורבת גורמת לדלקות ונוזלים במפרקי הברכיים, מרפקים וכתפיים?

שלום, יותר שכיחה מעורבות דלקתית במפרקי כפות הידיים, אולם יש לפנות לראומטולוג מטפל לצורך בדיקה מסודרת

10/08/2018 | 10:49 | מאת: אור

שלום רב,אובחנתי השנה בלופוס עורי.לופוס סיסטמי נשלל .בדיקות המעבדה היו תקינות למעט לויקופניה קלה. הביופסיה הצביעה על לופוס עורי. שאלתי היא האם מותר לי לעבור ניתוח הגדלת חזה עם שתלי סיליקון כיוון שהראומטולוג שביקרתי אצלו אמר שהיות ויש ברקע לופוס אז אני בדרגת סיכון להתלקחות של מחלת סקלרודרמה (טוען שיש מחקר שמוכיח קשר בין נשים שעשו הגדלת חזה להתפרצות המחלה ) האם יש תשובה חד משמעית שניתוח כזה מגביר את הסיכונים הטמונים בו עקב מחלת הלופוס העורי ?

שלום, העבודות שבוצעו עד כה, לא הדגימו תשובה חד משמעית.

07/08/2018 | 22:53 | מאת: מלכה

האם ניתן להסביר את התופעות של פיברו מיאלגיה, כבעייה באיבר החדש.. המזנטריום?

שלום, איני מכירה את התאוריה הזו.

07/08/2018 | 15:19 | מאת: ענת כהן

בת 19 מטופלת במטרוטאקסט , ממדי הדלקת ירדו לחלוטין ,אין כאב, אין קשיון .נותרו ברכיים נפוחות מלאות בנוזל . הראמטולוג טוען הדלקת עדיין פעילה ומבקש להוסיף טיפול ביולוגי , האם הכרחי להוסיף ביולוגי למרות שאני בכלל ללא כאבים?

שלום, הראומטולוג התרשם כי המטוטרקסט אינו יעיל מספיק. במידה ואינך חושבת כי יש צורך בכך, מציעה לך לפנות לחוות דעת נוספת.

07/08/2018 | 13:14 | מאת: אוסנת

שלום, הרופא נתן לי לערוך בדיקות לנוגדים עקב חולשה כללית , עייפות כרונית , התקפי כאבים חזקים בידיים. בבדיקות הנוגנים יצאו כמה ערכים לא תקינים , על מה זה יכול לרמז? להלן התוצאות : <0.2 ANTI PROTEINASE 3 <0.2 ANTINUCLEAR Ab_(ANA) ראה פרוט DNA (ds) Ab <1 RNP 3.3 Index סמן - הערך מחוץ לטווח Sm (anti Smith Ab) <0.2 RNP A 3.3 Index סמן - הערך מחוץ לטווח RNP 68 <0.2 SmRNP <0.2 SSA-60 <0.2 SSA-52 <0.2 CHROMATIN <0.2 Anti Jo-1 Ab <0.2 Scl-70 Ab Borderline 1.1 ANTICENTROMERE Ab <0.2 SSA (Ro) SINGLE <0.2 SSB (La) SINGLE <0.2 RIBOSOMAL P Ab <0.2 ANA PATTERN בעבודה ANA TITER בעבודה הערות לבדיקות ANTINUCLEAR Ab_(ANA) ‎לרופא: הסבר באתר המעבדה DNA (ds) Ab ‎לרופא: הסבר באתר המעבדה

שלום, מצטערת אך באופן בו רשומות הבדיקות, איני מצליחה לראות בבירור את התוצאות החריגות.

08/08/2018 | 21:22 | מאת: אוסנת

שלום דר גינסברג הירכים הלא תקינים הינם RNP3.3 RNP-A3.3 Scl70-1.1 מעבר לכך ANA ו dNAds מופיעים ללא ערך וכתוב שיש הסבר מפורט באתר לרופא בלבד אודה לך על תשובתך

05/08/2018 | 17:41 | מאת: עידן

שלום רציתי לדעת עם בדיקוצ דם ראמטןלוגיות ששלח אןתי רופא משפחה כמו Ana t3t4 תקינות זה שולל בעיה ראמטןלוגית? וsrp תקין?

שלום, אבחנה של מחלה ראומטולוגית מתבססת על קליניקה. בדיקות המעבדה מטרתן לתמוך באבחנה. T3 T4 יותר קשור לתחום האנדוקריני של תפקודי בלוטת התריס. הכל תלוי בהקשר של התלונות הקליניות.

05/08/2018 | 12:10 | מאת: איילת

שלום אני סובלת מסקרואילאיטיס כ15 שנה ומטופלת בזריקות אנברל מזה כ3 שנים. האם יש בעיה בנסיעה לאזורים תיירותים בתאילנד עקב הטיפול?

איני מכירה מניעה מנסיעה תחת טיפול באנברל. יש לברר המלצות למניעת מחלות זיהומיות - תלוי באזור אליו את נוסעת.

05/08/2018 | 08:22 | מאת: הדס

בבדיקת דם שנערכה לי יצא שבאלפא 1 הערך הוא 4.40 כשתווך הנורמה הוא עד 2.90 , ובבדיקת די אן איי יצא ערך 13 כשהנורמה היא עד 5 . לא מצויין לי סוגי הבדיקות , מה אומרים הערכים הגבוהים ? תודה

שלום, קשה לי להבין מהי הבדיקה ולשם מה נשלחה כך שאין באפשרותי לענות

02/08/2018 | 21:40 | מאת: עינת

שלום רב קראתי בעיתון שיש תרופה ניסיונית לסקלרודרמה שניתנת למטופלים בימים אלו בבית חולים בני ציון. האם זה נכון והיכן ניתן לקבל פרטים על התרופה אם קיימת?

שלום, אכן ישנו טיפול חדיש המיועד לחולים עם התקדמות מהירה של מחלתם ב 5 השנים הראשונות מרגע האבחנה. לפרטים נוספים ניתן לקבוע תור למרפאת סקלרודרמה.

06/04/2019 | 17:12 | מאת: אביבית

שלום רב, אשמח לדעת על התרופה הנסיונית לתרשת העור. אנא חיזרו אלי בהקדם תודהץ

שלום, בחשד ל-palindromic rheumatism עקב התקפי כאבים המלווים באודם, נפיחות וחום מקומי במרפק הופניתי ע"י ראומטולוג לביצוע בדיקות ANA. התוצאות שקבלתי הן - Antinuclear Ab (EIA): Negative , בוצע במכשיר BIOPLEX Antinuclear Ab (IFA): Nuclear dense fine speckled Rheumatoid Factor: <10 IU/mL מה זה אומר? (יש לציין שאני מקבלת מרופנם 1 גרם X 3 עקב זיהום). תודה רבה!

שלום, כאשר אבחנה של palindromic rheumatism מלווה בRF או אנטי CCP חיוביים, יש עלייה מסויימת בסבירות לפתח דלקת מפרקים שגרונית. עלי להדגיש כי בדיקות המעבדה תפקידן לתמוך ולחזק אבחנה אך תתכן אבחנה גם עם בדיקות שליליות.

30/07/2018 | 21:56 | מאת: נתי

אני מטופל בתרופה ביולוגית (אורנסיה),ומדד הדלקת אומנם יציב יחסית אך מאז התחלת הטיפול בתרופה (פעם חמישית בעירוי)מדד הראומטואיד פקטור הולך ועולה (300> 450>וכעת 583. השאלה היא מדוע והאם יכולות להיות סיבות סמויות אחרות כגון גידולים כפי שמציין כאן:https://www.wikirefua.org.il/w/index.php/%D7%92%D7%95%D7%A8%D7%9D_%D7%A9%D7%92%D7%A8%D7%95%D7%A0%D7%99_-_Rheumatoid_factor בתודה-נתי

שלום, בדיקת RF עוזרת לנו באבחון דלקת מפרקים שגרונית. המעקב אחר פעילות המחלה הוא בעיקר על פי מצב קליני ולפי בדיקת מדדי הדלקת בדם. ערכי RF אינם משמשים למעקב אחר פעילות המחלה ואין צורך לעקוב אחר רמתם לצורך זה.

ביצעתי בדיקת סיטי בעקבות כאבי בטן ממושכים בצד ימין לאחר כריתת מוקצולה ואפנדציט. כאבי הבטן המשיכו, בבדיקת הסיטי מופיע: הסננה של משטחי השומן בשורש המזנטריום - האם צריך להמשיך עם זה הלאה? מה זה אומר? אני חולת סרקואידוטיס. תודה

שלום, יש לפנות לכירורג שהפנה אותך לבדיקת הסיטי על מנת להמשיך בבירור באם נדרש. בהצלחה

25/07/2018 | 21:58 | מאת: אביב

אני חולה בדלקת מפרקים מזה שש עשרה שנים עם כל התרופות הביולוגית האפשריות. כל פעם שאני חוטף זיהום כגון קלקול קיבה סטרפ שפעת ועוד הגוף שלי משחרר אותי מהנפיחות בברכיים ובשאר הגוף וכשהמחלה מסתיימת עם האנטיביוטיקה המחלה פורצת שוב בשיא הכוח ואז לרוב צריך גם להחליף לי תרופה. האם זו תופעה שגרתית או שיש לזה הסבר כלשהו?

שלום אביב, מחלות ראומטולוגיות כרוניות, מושפעות משינויים כגון מחלות זיהומיות, עונות השנה, החלפת תרופות, הורמונים, הריון ועוד - השינוי משפיע על כל אחד באופן אינדבידואלי.

האם יש קשר בין אצבע הדק שקיים ב-3 אצבעות היד לבין ממצא של אוסטיאוארתריטיס בכפות הידיים ואם כן לאיזה רופא עלי לפנות לאורטופד או לראומטולוג בברכה ובתודה

תואר קשר כלשהו של אצבע הדק עם סוכרת, דלקת מפרקים שגרונית, גאוט ועוד. פחות בהקשר של OA אולם אפשרי. ראומטולוגים בהחלט מטפלים באצבע הדק. גם אורטופדים. בהצלחה

25/07/2018 | 11:10 | מאת: מישהי

שלום רב אני בת 47 לפניי כמה שנים אובחנתי בפיברומיאלגיה יש לציין שאני לא מטופלת תרופתית , אבל מטופלת בהידרוטרפיה פעמיים בשבוע מקבלת נוגדי כאבים לפי הצורך בהתאם להתקף. יש לי חודשים שאני בסדר גמור פעילה עובדת 100 אחוז משרה אבל כשזה מגיע זה מגיע בגדול בדכ אחריי טראומה או מחלה או מצב נפשי כבר מעל לחודש יש לי כאבים בשריריי הגב בכתפיים אני נתפסת במהלך השינה בבוקר מתקשה להתיישר ולקום מהמיטה הכתפיים כאילו ננעלות הטיפול ההידרוטרפי לא עוזר זריקת וולטרן לא עזרה ניסיתי מסג' ניסיתי רפלקסולוגיה מה שעזר זה שילוב של אתופן עם רקוסט אבל בישיבה ממושכת או בשינה שוב אני נתפסת אפילו כשאני מייבשת את השיער אני נתפסת אני נורא מיואשת עייפה בצורה שלא ניתן לתאר עם כל המצב זה גורם לי להיות עצבנית וחסרת סובלנות וממש קשה לי להיות 9 שעות בעבודה אשמח לקבל את עצתכם תודה

שלום, ממליצה לך לפנות בהקדם האפשרי לרופא שעוקב אחרייך . ראשית, על מנת לבדוק שאכן מדובר בהחמרה של פיברומיאלגיה ולא במשהו אחר. במידה ואכן זה, יותאם לך טיפול תוך מעקב אחר תגובה והפנייה למומחים נוספים בהתאם. בהצלחה

23/07/2018 | 22:49 | מאת: יונתן

הי שלום , לאחר חצי שנה של כאבי צוואר וגב אובחנתי עם דלקת חוליה מקשחת . 1. האם כאבי ראוש בעיקר בצידי הראוש הם תחושות שאופייניות למחלה הזו ? 2. האם הדלקת יכולה להשפיע גם על הגרון והסחוסים והגידים שבגרון ? בתודה מראוש

שלום, התופעות שציינת הן פחות אופייניות. ממליצה לפנות להמשך בירור כאבי ראש וגרון.

23/07/2018 | 00:01 | מאת: שיר

שלום, אני בת 32. מיזה כשנה אני סובלת מכאבים בגב תחתון ושני העכוזים, ומקרין לירכיים ורגליים. כאבים בעת הליכה, שינה, ישיבה- לא יכולה לשבת יותר מרבע שעה. בוצע CT אגן. וכתוב שינויים ניווניים במפרקים הסקרואיליאקלים עם איחוי חלקי. האם זה מסביר את הכאבים? האם מדובר בדלקת? יש טיפול לבעיה? אשמך לדעתך

שלום, ממליצה לפנות לבירור ראומטולוג עם דיסק הסיטי וכל הבירורים שעברת עד כה. במידת הצורך, תופני להשלמת בדיקות נוספות כמו MRI.

20/07/2018 | 23:23 | מאת: שמעןן

שלום האם בדלקת פרקים יש עליה במדדי דלקת בדם האם חייב להיות? האם במחלה ראןמוטית הטיפול זה רק בנןגדי דלקת? תודה

שלום, באופן "קלאסי", בדלקת מפרקים פעילה יש עלייה במדדי הדלקת - אולם תלוי מאוד בסוג דלקת המפרקים ובמטופל. גם הטיפול מותאם למטופל, בהתאם לסוג דלקת המפרקים.

שלום, יש לי כאבי גב בלילה (כבר שנתיים), אחרי כמה שעות שינה, ונוקשות בבוקר. הייתי אצל אורתופד ולא נמצא כלום ברנטגן וגם לא במיפוי עצמות, לאחר מכן אצל ראומטלוג, וגם שם לא נמצא כלום בMRI (חששתי מדלקת חוליות מקשחת אבל גם זה נשלל), והראומטולוג אמר שלפי הMRI אין דלקת ושאחזור לאורתופד. השאלה היא כללית אבל מה זה יכול להיות???

שלום רועי, מקורות רבים לכאבי גב. תיאור הכאב נשמע ממקור דלקתי אולם קשה לי לענות על השאלה מבלי לבדוק אותך ולראות את הממצאים ב MRI.

14/07/2018 | 14:20 | מאת: עידן שמעון

שלום רציתי לדעת עם בדיקת דם של פאנל ראומטי תקינה שולל בעיה רמטןלוגית? אוטאונימית?

שלום עידן פאנל תקין לא שולל בעיה ראומטולוגית. בדיקות המעבדה תפקידן לתמוך באבחנה הקלינית.

1 ... < 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 > ... 99