דלקת? מה יכולה להיות הבעיה?

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

24/08/2018 | 17:27 | מאת: נועה

שלום, בת 21. בעקבות כאבי גב תחתון לאחר שינה כמעט שנה הופניתי על ידי אורטופד לראומטולוג (הרופא היה פנימאי זה משנה?) ששלח ל MRI אגן מכוון למפרקים הסקרואיליאקים. הרופא הסתכל על הפענוח ולא על הדיסק וסיכם בכך שמדובר בכאבי גב לא דלקתיים והפנה שוב לאורתופד. האורתופד אמר שזה כן כאבי גב דלקתיים ואין שום בעיה אורתופדית וללכת שוב לראומטולוג לחוות דעת שנייה. מצרפת חלק מהסיכום FABER חיובי משמאל, SCHOBER - 3 ס"מ, התפשטות בית חזה 2 ס"מ. מדדי דלקת תקינים, HLA - B27 תקין. מציינת שיפור ניכר תחת שימוש בארקוקסיה ונורופן לסירוגין. MRI פוענח ללא סימני דלקת בסקרואיליאק. האם יתכן שיש דלקת ללא ממצא כלשהו? מה יכולה להיות הבעיה? אם זה משנה עשיתי את הבדיקה לאחר שימוש בארקוקסיה ולכן הייתה הפוגה בכאב בזמן הבדיקה, הרופא אמר שלא קשור. זה ממש מוזר שאני סובלת ככה מהגב בגיל צעיר ואין שום דבר.. לא קיבלתי מכה או ביצעתי פעילות חריגה כלשהי לפני התחלת הכאבים. לא סובלת מכאבים במקומות אחרים. הכאב לא מקרין לרגליים. מרגיש כמו כאב עמום. יש ימים שהכאב מעיר אותי בלילה, שמתי לב שזה קורה בדר"כ כאשר הלכתי לישון בשעה מוקדמת. הכאב עובר כ20 דק - חצי שעה בהדרגה לאחר שאני קמה מהמיטה, אם ממשיכה לשכב הכאב לא עובר ולכן גם לא יכולה לחזור לישון. הכאב לא מופיע בשינה בצהריים של כשעה-שעה וחצי. משתדלת לבצע הליכות אבל ללא שיפור, פיזיותרפיה במשך 3 חודשים לא עזרה. היו תקופות קצרות של הפוגה בכאבים. מה דעתכם? לפנות שוב לראומטולוג?אני ממש מיואשת ולא יודעת כבר מה לעשות.. מפנים אותי מרופא לרופא ואף אחד לא יודע מה הבעיה ואני ממש סובלת. סליחה על האורך ותודה מראש.

שלום, לפי תיאורך פה, רושם שאכן מדובר בכאב דלקתי. אולם, הפורום כמובן אינו מחליף בדיקת רופא והתרשמות שלו. יתכן שהבדיקה אצל הראומטולוג הראתה דברים שונים ולכן ממליצה לחזור לבדיקת ראומטולוג עם דיסק ה MRI לצורך הערכה מחודשת. בהצלחה

מנהלי פורום ראומטולוגיה