כאבי גב תחתון - האם בדיקת CT הכרחית?

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

12/08/2018 | 09:50 | מאת: ר

שלום רב, בתי בת 20.5 מתלוננת על כאבי גב תחתון שבאים וחולפים במשך כמה שנים. לא קיבלה שום טיפול. בשנה האחרונה תכיפות הופעת הכאבים גדלה (אולי בשל נשיאת נשק ומשאות אחרים בצבא) ולעיתים הכאב מקרין לרגל ימין. האורתופד שבדק כתב כך: "רגישות מותנית ללא חסר נוירולוגי גס, החזרים תקינים ללא החזרים פתולוגיים. אבחנה: mechanical and radicular low back pain " כמו כן המליץ על CT עמוד שדרה מותני. אני חוששת מהבדיקה בגלל הקרינה וסכנותיה. קראתי באינטרנט שאצל מבוגרים-צעירים הסיכון רב יותר מאשר אצל מבוגרים. שאלתי היא האם יש חלופה אחרת ל CT שתוכל לשפוך אור? האם מוצדק לקחת סיכון ולבצע את הבדיקה עכשיו או להמתין מספר שנים לגיל מבוגר יותר? (כרגע הכאבים נסבלים...) האם המתנה כזו תהיה הזנחה מסוכנת? תודה רבה ושבוע טוב.

שלום, מציעה לך לדיין ולהתייעץ עם האורטופד המטפל אשר הפנה את ביתך, לגבי נחיצות הבדיקה. כמו כן, ניתן לברר לגבי בדיקת MRI כחלופה.

מנהלי פורום ראומטולוגיה