dsdna in healthy patiant

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

16/08/2018 | 16:30 | מאת: משה

שלום בן 45 ללא מחלות למעט יל"ד (מאוזן) בעקבות פריחה בפנים (לא ברור עד כמה רגישה לשמש) נשלחה בדיקת ANA שחזרה עם ANA MULTIPLEX POSITIVE ANTI DSDNA 13 בעקבות הבדיקה הזו נשלחו בדיקות מעבדה נוספות העיקריות C3 C4 CPK ESR CRP PT IMUNOGLOBINS URIN GENERAL CBC RF - כולן חזרו במסגרת הנורמה בדיקת ANA חוזרת הראתה שוב ANA MULTIPLEX POSITIVE ו- DSDNA 18 וכן סטיה קטנה ב IgA 420 (כשהנורמה עד 400) יצויין ש ANA-IFA עוד לא חזרה בבדיקה פיזית הן אצל רופא משפחה והן אצל ראומטולוג לא נצפו בעיות במפרקים , אפטות , בעיות בנשימה או בלב (הקשבה דרך סטטוסקופ) וכד' האם ישנה מציאות של ANA חיובי עם DSDNA באנשים שהם בריאים ? (או שזה יכול לנבא על התפתחות מחלה עתידית) (נמצא עדיין בברור ראומטולוגי - אך השאלה היא עקרונית מבחינתי) תודה

שלום, כמובן שמתן טיפול מתבסס על קליניקה וסימפטומים מתאימים. הבדיקה של ANA ו ADSDNA בשיטה של ELISA היא פחות מדוייקת וישנן הרבה תשובות חיוביות ולכן ממליצה להמתין לתשובת ה IF ולפנות עם התשובות המלאות לראומטולוג בשנית. בהצלחה.

מנהלי פורום ראומטולוגיה