RF (גורם שיגרוני) הולך ועולה

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

30/07/2018 | 21:56 | מאת: נתי

אני מטופל בתרופה ביולוגית (אורנסיה),ומדד הדלקת אומנם יציב יחסית אך מאז התחלת הטיפול בתרופה (פעם חמישית בעירוי)מדד הראומטואיד פקטור הולך ועולה (300> 450>וכעת 583. השאלה היא מדוע והאם יכולות להיות סיבות סמויות אחרות כגון גידולים כפי שמציין כאן:https://www.wikirefua.org.il/w/index.php/%D7%92%D7%95%D7%A8%D7%9D_%D7%A9%D7%92%D7%A8%D7%95%D7%A0%D7%99_-_Rheumatoid_factor בתודה-נתי

שלום, בדיקת RF עוזרת לנו באבחון דלקת מפרקים שגרונית. המעקב אחר פעילות המחלה הוא בעיקר על פי מצב קליני ולפי בדיקת מדדי הדלקת בדם. ערכי RF אינם משמשים למעקב אחר פעילות המחלה ואין צורך לעקוב אחר רמתם לצורך זה.

מנהלי פורום ראומטולוגיה