ניתוח קיסרי בשיטה בצרפתית

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

18/02/2019 | 11:22 | מאת: ליאת

שלום אבקש את חוות דעתך על הקיסרי בשיטה הצרפתית. האם הפרסומים המלהיבים אכן תקפים בפועל? ההחלמה יותר קלה? אין סיכונים לעובר? מדוע לא מבוצע בעוד בתי חולים? האם בירוקרטיה או שהניתוח מסוכן מידע? אשמח לכל מידע שתתרום לי בנושא כי בשטח לא מוצאת, מלבד פרסומים שיווקיים.תודה

18/02/2019 | 15:44 | מאת: רופסור אוריאל אלחלל

שלום רב, השיטה היא שיטה ישנה ביותר אשר השתמשו בה בשנות ה-50 וה-60 במאה שעברה. מטרתה העיקרית היתה לנסות למנוע זיהומים בבטן בעידן בו אנטיביוטיקה היתה פחות מגוונת על ידי חדירה לרחם על ידי דחיקת הפריטונאום (קרום הבטן) מבלי לחדור אותו. השיטה ניזנחה על ידי הרוב המכריע של המנתחים בעולם בהיותה קשורה בחילוץ קשה יותר של הילוד ולא נבדקה בצורה מבוקרת כמו מיליוני הניתוחים המבוצעים בשיטה המודרנית. "רשמים" של נשים או של מנתחים לא מהווים תחליף למידע מחקרי מסודר ולכן אישית אני מצדד בשיטת הניתוח המקובלת המודרנית ולא "בשיטה הצרפתית". פרופסור אוריאל אלחלל הדסה עין כרם 026778899

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים