קרוהן משקל נמוך מאוד

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

28/01/2021 | 18:20 | מאת: גלעד

שלום אני בן 41. ידוע על קרוהן. היו עכשיו כמה שנים פחות טובות גם בגלל זיהום בבטן שגרר POST INEFECTIOUS IBS ירדתי חזק במשקל ונמצא כבר כשנה ב BMI=15 ועם תזונה דלה מאוד. מנסה פורמולות עד כה ללא הצלחה אבל יש עוד לנסות... עד כה הכימיה תקינה פרט לכולטסרול כללי נמוך כ 100 אלבומין תקין ספירת דם אנמיה קלה המוגלובין כ 13 לעומת 14 בעבר היתר די תקין הומלץ להמשיך לנסות פורמולות ואם לא ייילך אז אולי אצטרך הזנה בפג או הזנה ורידית אבל זה רק מוצא אחרון שיישקל בעוד כ 3-4 חודשים. רציתי לשאול במצב כזה של BMI 15 כל כמה זמן אני צריך לעשות בדיקות דם שגרתיות ספירה כימיה? כל 3 חודשים או אולי צריך כל חודש לראות שאין משהו שהשתנה או התפתח? תודה רבה

שלום רב במידה וניתנו המלצות וביצעת שינוי תזונתי, כדאי להעריך אם חל שינוי בבדיקות המעבדה ובמדדים התזונתיים לאחר כ2-3 חודשים. אין צורך במעקב מעבדתי לעיתים תכופות יותר אלא אם כן חל שינוי מהותי במצבך. תרגיש טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס