לאחרונה הולך וגדל מספר האנשים המוכנים לוותר על מעדנים...
ליפנים באמת "אין" פסוריאזיס.... ;-))
שלום לך לא נראה שקיים קשר לאנטיביותיקה אליך לעבור בדיקת רופא, כולל רופא משפחה ובירור מלא בהצלחה
יכול להיות קלוסטרידיום דיפיצילה - מגיע עם שלשול - סיבוך של אנטיביוטיקה בכלל נראה שצריך הערכה של רופא גסטרו בסיפור הזה מוזמנים להמשיך לקבל עדכונים רפואיים בעמוד הפייסבוק : ד"ר מיכאל ויינפאס
לאחרונה הולך וגדל מספר האנשים המוכנים לוותר על מעדנים...
ליפנים באמת "אין" פסוריאזיס.... ;-))
שלום לך לא נראה שקיים קשר לאנטיביותיקה אליך לעבור בדיקת רופא, כולל רופא משפחה ובירור מלא בהצלחה
יכול להיות קלוסטרידיום דיפיצילה - מגיע עם שלשול - סיבוך של אנטיביוטיקה בכלל נראה שצריך הערכה של רופא גסטרו בסיפור הזה מוזמנים להמשיך לקבל עדכונים רפואיים בעמוד הפייסבוק : ד"ר מיכאל ויינפאס
דנה שלום בשתי השיטות התזונה היא צמחונים בעיקרה. בתשישות הכרונית חשוב ביותר לאכל את המזונו כמה שפחות מעובדים להוריד את המזונות האלרגנים ,ללא חומרים משמרים. ולאכול מזונות העשירים באנזימים. ההיתי משלבת בין מקרטביוטיקה לרו פוד בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום רינה, לצערי בעייתך מורכבת מדי בשביל טיפול במסגרת פורום זה. עליך לפנות לדיאטנית, רצוי כזו המתמחה בתחום הכירורגיה להמשך טיפול. ישנן אפשרויות כגון מיצוק המזון ע"י סולת, קורנפלור, אורז, אך חלק ניכר מהתופעה הינה בעית שריר ולאו דווקא קשורה למזון. אפשר להתחיל הכל מהתחלה ולהחשף למזונות מחדש ולראות מה מועיל יותר ומה פחות, אך זה יעשה אך ורק במסגרת ייעוץ אישי. מציעה בין היתר לפנות לטיפול בשיטת פאולה ופילאטיס לחיזוק שרירי אגן. בברכה,דנה
שלום רינה, לצערי בעייתך מורכבת מדי בשביל טיפול במסגרת פורום זה. עליך לפנות לדיאטנית, רצוי כזו המתמחה בתחום הכירורגיה להמשך טיפול. ישנן אפשרויות כגון מיצוק המזון ע"י סולת, קורנפלור, אורז, אך חלק ניכר מהתופעה הינה בעית שריר ולאו דווקא קשורה למזון. אפשר להתחיל הכל מהתחלה ולהחשף למזונות מחדש ולראות מה מועיל יותר ומה פחות, אך זה יעשה אך ורק במסגרת ייעוץ אישי. מציעה בין היתר לפנות לטיפול בשיטת פאולה ופילאטיס לחיזוק שרירי אגן. בברכה,דנה
שלום דוד, כל אופן האכילה והחיים של אביך מוטלים בספק מבחינה מדעית. איני אומרת שהם רעים או טובים, אך אין להם כל הוכחה שעוזרים. לצערי תעשיית המזונות הטבעיים רוכבת על גל של אופנה ומנצלת באופן ציני את רצונם של אנשים להבריא בכל מחיר. אני מניחה שישנה אינטראקציה בין כל התוספים והמזון שהוא צורך. מה משמעותה לאורך זמן, רק הזמן יגיד. אני לא רוצה להשמיץ את הדרך שבה הוא בוחר, שכן לאמונה חלק חשוב בתהליך ריפוי. להבריא אותו, זה לא, אבל אולי ישמר אותו במצב סביר לארוך זמן. הדבר היחיד שהייתי מציעה לבצע בדיקות רוטיניות ולוודא שאין חסרים ולא נוצר נזק שניתן לראות. בברכה,דנה
שלום דוד, כל אופן האכילה והחיים של אביך מוטלים בספק מבחינה מדעית. איני אומרת שהם רעים או טובים, אך אין להם כל הוכחה שעוזרים. לצערי תעשיית המזונות הטבעיים רוכבת על גל של אופנה ומנצלת באופן ציני את רצונם של אנשים להבריא בכל מחיר. אני מניחה שישנה אינטראקציה בין כל התוספים והמזון שהוא צורך. מה משמעותה לאורך זמן, רק הזמן יגיד. אני לא רוצה להשמיץ את הדרך שבה הוא בוחר, שכן לאמונה חלק חשוב בתהליך ריפוי. להבריא אותו, זה לא, אבל אולי ישמר אותו במצב סביר לארוך זמן. הדבר היחיד שהייתי מציעה לבצע בדיקות רוטיניות ולוודא שאין חסרים ולא נוצר נזק שניתן לראות. בברכה,דנה
ציפי שלום, ראשית, בנושא המקרוביוטיקה, אני מציע שתנסי למצוא מטפל ותיק ומנוסה ברפואה סינית שמתמחה גם בסוג התזונה הזאת. שנית, אין לי ניסיון רב בטיפול במחלה הזאת ולצערי היא בעייתית מאד. עם זאת, הקפדה על תזונה טבעית, איכותית ונטלת רעלים יכולה לעזור בתופעות שציינת ואחרות ולמנוע הידרדרות. בהצלחה צביקה קורן
היי, בהחלט ניתן לעזור. משתמשים במחטים עדינות במספר מקומות בגוף-בדר"כ בבטן, ידיים ורגלים. פני למטפל מומחה בקרבת אזור מגורייך. בהצלחה מוטי
אביך צריך, במקביל לטיפולים בבית החולים, לפנות לגורם מקצועי ברפואה המשלימה ולקבל תוכנית של שינוי הרגלי תזונה, תהליכים של ניקוי הגוף מרעלים, פעילויות גוף נפש ותוספי מזון. בנוסף קיימות דרכי טיפול יחודיות כמו צמחי מרפא סיניים, דיאטות יחודיות כמו דיאטת גרסון או מקרוביוטיקה, טיפולים אנרגטיים, היפרתרמיה ועוד. ברור שכל אלה צריכים להתבצע רק בהסכמה ובשיתוף פעולה מלא מאביך ד"ר יוסף ברנר
לדעתי לא ניתן להתרפא מסרטן בעזרת דיאטה בלבד אך לא ניתן להתרפא מסרטן ללא שמירת הרגלי תזונה נכונים. לכן אינני חושב שניתן להתרפא מסרטן מדיאטת בדוויק, גרסון מקרוביוטיקה, קלי ואחרים אך ללא דיאטה נכונה הכוללת מזון דל שומן, ללא חד סוכרים וכו' לא ניתן להתרפא לחלוטין מסרטן. ד"ר יוסף ברנר
יש תאוריות רבות לגבי הגורמים להיווצרות התהליך הסרטני. עד היום אין מידע מדויק וחד משמעי כיצד זה קורה. גם ברפואה הקונבנציונלית אין מידע מדויק מדוע תא סרטני מתחיל את התהליכים המביאים את הפיכתו לתא סרטני ד"ר יוסף ברנר
נעה - בדיקות הדם של בנך מכווות לכך שסבל מזיהום וירלי - בספירת הדם ריבוי לימפוציטים המאפיינים זיהום וירלי , טרומבוציטים המאפיינים זיהום באופן כללי - והפרעה קלה ביותר בתפקודי הכבד מצביעים על אחד הוירוסים העונתיים כגורמי מחלת חום ושילשול - ציינת כי מחלתו במגמת שיפור וזאת ללא קשר להחלפת הכלכלה - גם בסימילק טופ2 וגם במטרנה יש אותה כמות של לקטוז - כך שאין להסיק מכך שיש לו רגישות כלשהי , בהחלט ניתן להוסיף מיקרוביוטיקה ( אצידופילוס ) כטיפול בשילשול חריף אשר יכול לקצר את משך המחלה במעט.
שלום רב, אכן אלו תופעות לוואי אפשריות. עליך לחזור לרופא שהמליץ על התרופה כדי לקבל פתרון אחר. בהצלחה, ד"ר מ. למפיט
שלום רב, במחלה רצינית כמו קרוהן (או כל מחלה אחרת) כדאי מאד לקבל יעוץ אישי בתזונה המתאים לצרכים שלך ולא להסתפק בתשובות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. גם אם את לא בארץ, אני בטוח שבמקום מגורייך תוכלי למצוא מישהו שיתן לך יעוץ בתזונה טבעית. גם תזונה מקרוביוטית בשילוב דיקור וצמחי מרפא עשויה להועיל. כאשר את בהתקף (גם אם הוא קטן) חשוב מאד לעצור אותו כדי למנוע החמרה וכדי להקטין את הנזקים השונים שהשילשול הממושך גורם. כדאי למצות את הטיפול התרופתי ובמקביל לבצע שינויים בתזונה. בעיני הטיפול האמיתי במחלה מבוצע בהפוגות (רמיסיות) שבין ההתקפים. המטרה היא להאריך את ההפוגות ככל שניתן ולמנוע הישנות ההתקפים. מבחינת התזונה, באופן כללי מאוד אני יכול לומר שצריך להימנע מרוב הירקות והפירות החיים. אפשר לאכול תפוח מרוסק, או אפוי, או כמות קטנה של אגס בשל, פפיה בשלה ובננה בשלה. (חשוב לבדוק שאין תגובה שלילית) ירקות כדאי לאכול במיץ המכיל לדוגמה: מלפפון, קישוא, סלרי, פטרוזיליה וגזר. מיץ עשב חיטה ומיץ רימונים מומלצים! אפשר לאכול ירקות מבושלים ומאודים. הכתומים טובים מאד (גזר, דלעת, דלורית, בטטה). בנוסף, קישואים, פולי שעועית ואפונה, תפוח אדמה. דגנים: אורז מלא, דוחן, כוסמת, קינואה, קוסקוס, שיבולת שועל. אפשר לאכול גם שקדים שהושרו במים, ביצה קשה, דגים. כדאי להימנע מאבטיח, מלון, תאנים, פירות יבשים, בצל, שום, חצילים, כרוביים, סלק עגבנייה, פלפל ועוד. תקראי באתר שלי על "חומרים מזיקים בתזונתנו" ותנסי להימנע מהם. בהצלחה צביקה קורן
ורדה שלום, יש מספר שיטות תזונתיות חלופיות בנוסף לשתי השיטות שהזכרת (אן-ויגמור, מאייר, גרסון, מקרוביוטיקה, ג'נסן, היי, ועוד). לכל אחת מהשיטות יתרונות וחסרונות. חשוב להתאים את השיטה התזונתית לאדם ולא את האדם לשיטה. שיטת שלטון לא מתאימה לכל אחד וכך גם שיטת קינגסטון, אבל הן בהחלט לא מסוכנות אם מיישמים בצורה נכונה. כדאי לפנות ליעוץ אישי לפני שמאמצים שיטה תזונתים שונה מהמקובל ולא כדאי להסתמך על ספר, תוכנית טלביזיה או "חברה טובה" ששמעה או ניסתה. בהצלחה צביקה
חווה שלום, הגישה שלי מבוססת על התאמת התזונה לאדם ולא התאמת האדם לשיטה תזונתית זו או אחרת. לא לכל אחד מתאים רק מזון חי (raw food ) ולא לכל אחד מתאימה תזונה מקרוביוטית (מבושל בלבד). זה חשוב במיוחד כשמדובר במחלות או בתופעות אחרות. העקרון החשוב בעיני הוא להימנע ממזונות ומחומרים מזיקים בתזונה ולאכול מזונות מועילים ומבריאים. זה עקרון שמתאים לכל שיטה תזונתית. בפרק המאמרים באתר שלי תוכלי לקרוא בהרחבה על "חומרים מזיקים בתזונתנו" ועל "מזונות מועילים ומבריאים". אני מותן גם יעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה
מקרוביוטיקה היא שיטת תזונה טובה לחולי סרטן אך דורשת השקעה רבה בזמן לשם הכנה וגם אינני בטוח לגבי טיב הטעם של האוכל. ד"ר יוסף ברנר
תזונה מקרוביוטית עשויה לסייע בתהליך ההתמודדות עם מחלת הסרטן. זאת מאחר וזו תזונה בסיסית ופשוטה, שאינה מגרה את הגוף. אין בה מאכלים הידועים כאלרגנים, או כאלה המעמיסים על מערכות הגוף. רוב התפריט מבושל, מה שתורם להקלה על הגוף ועל מערכת העיכול וכמובן שזהו גם תפריט צמחוני לעילא, הנחשב למתאים במיוחד למטופלים במחלת הסרטן. עם זאת, תפריט זה שנוי במחלוקת מאחר ואין בו מזונות חיים טריים שגם חשיבותם גדולה, כמו נבטים, מיצי ירקות טריים, ופירות וירקות טריים. כמו בכל מקרה, כדאי להעריך באופן אישי את התאמת התפריט לאדם האוכל אותו. יש לקחת בחשבון את מצבו הבריאותי, הגופני, את הטיפולים אותם הוא עובר ואת מידת יכולתו לעכל בעת הטיפולים מזונות שונים. מקווה שעזרתי במעט,
מיה שלום, לנושא הבדיקות הרפואיות לאיתור הסיבה לעייפות אני מציע שתפני לרופא המשפחה. אני הייתי בודק רמות ברזל, B12, B6 וחומצה פולית. בנוסף, תפקודי בלוטת התריס ובלוטת יותרת הכיליה (אדרנל). יש בדיקות נוספות שרופאך ימליץ עליהן במידת הצורך. את ודאי מודעת לעובדה שיש סיבות רבות לעייפות (נפשיות, מנטליות, רפואיות וכד') מלבד חוסרים תזונתיים. לנושא התזונה המקרוביוטית - את חייבת לקבל הדרכה מממוחה בשיטה התזונתית הזאת ולוודא שלא יהיה חוסר בחלבון ובמזון חי (ירקות ופירות) על בסיס יומי. בהצלחה צביקה
אורית שלום, אני לא מכיר "דיאטת הרזייה מקרוביוטית". אני מכיר תזונה מקרוביוטית המבוססת על עקרונות הרפואה הסינית. הבעיה העיקרית בתזונה הזאת שהיא מבוססת על אכילה רבה של דגנים, קטניות, שמן שומשום והרבה מלח. כמעט לא אוכלים ירקות ופירות טריים (עקב התכונה "המקררת" שלהם). שקדים וזרעים אוכלים קלוי ובכך יש הפסד בריאותי בעיני. יש תזונאי מקרוביוטיקה שלא משלבים חלבון מהחי בתפריט ואז עלולים להיות חוסרים תזונתיים. יש אנשים שהתזונה הזאת מתאימה להם, אבל צריך לקבל יעוץ אישי ממוחחה לשיטה. יש כמה ספרים בנושא שתוכלי למצוא בכל חנות ספרים גדולה. אני בעד תזונה טבעית....! בהצלחה צביקה
הי ריקי, זה בלתי אפשרי עבורי להתייחס בפורום לנושא כזה מורכב. אם אני רוצה להתייחס לכך לעומק אצטרך לכתוב דפים רבים וארוכים. יחד עם, על מנת שלא לפטור אותך ללא כלום אעיר מספר הערות קצרות: לפי הדיאטה הפליאוליטית (שאגב אינה דיאטה של מזון טרי בלבד) נמנעים ממזונות אשר לא אכילים במצבם הטרי, לא רק משום רעלנותם. הסיבה הנוספת היא התיאוריה, כי אנשים התוודעו למזונות הדורשים בישול יחסית מאוחר בהיסטוריה האנושית, ומשום כך ההסתגלות הגנטית אל מזונות אלה אינה מושלמת עדיין, ללא כל קשר לבעיות של בישול/רעלנות שהינם גורמים מינוריים. לא מומלץ להיות מודאג מדי בקשר להמנעות מוחלטת ממזון המכיל רעלנים. הסיבה לכך היא כי אם נרצה להמנע לחלוטין ממזון, רק בגלל שהוא מכיל רמות מסוימות של רעלנים. הדיאטה שלנו תהיה כה מצומצמת, עד כי נסבול מחוסרים תזונתיים. הסיבות לכך הן כי רעלנות במזון היא תופעה כה שכיחה והרשימה של פריטי מזון המכילים רעלנים היא ארוכה ובלתי נדלית. שנית בגופנו יש מנגנונים רבים של דה-טוקסיפיקציה העוזרים לו לנטרל ולהסתדר היטב עם כמויות סבירות של רעלנים ללא השלכות שליליות מיוחדות. אני אתן רק דוגמא אחת: הדיאטה המקרוביוטית דוגלת באכילה של כמויות נדיבות של דגנים (הדגש על אורז מלא, דוחן ושעורה) המכילים פיטטים ורעלנים אחרים, אשר מחלקם לא מצליחים להיפטר בתהליך הבישול, מיעוט באכילת פירות, והיתר להשתמש בכמויות נדיבות יחסית של מלח. למרות הנ"ל (שאני באופן כללי די מתנגד לו) לא ניתן להתעלם מהעובדה כי לדיאטה המאקרוביוטית יש הצלחה אנקדוטית לא מבוטלת בריפוי של סרטנים מסוימים בעיקר לימפומות אולם לא רק. יותר מכך, היא עושה זאת תוך ללא שימוש כלל בתוספי מזון או טיפולים משלימים אחרים. בנושא אחר, אני לחלוטין לא מסכים עם כותב המאמר כי חיות נמנעות מלאכול את גרעיני המישמיש, שזיפים, תפוחי עץ וכו' בגלל רעלנותם. זה פשוט לא נכון. חיות בטבע, בעיקר קופים ודובים אוכלים הרבה נטרילוצידים, המכילים ויטמין B17. הם אפילו טורחים לפצח את הגלעין הקשה כדי להגיע לאגוז המר. דובים בטבע לא סובלים מסרטן, בין היתר כי התזונה שלהם כוללת כמות נדיבה יחסית של נטרילוצידים. הציאניד בגרעינים המרים אינו מזיק להם. בגרעינים מרים אלה, בכמויות קטנות יחסית, משתמשים גם לרפוי סרטן בבני אדם. בעיקרון אני גורס שדיאטה צריכה להיות מותאמת אישית. לדוגמא: מי שחי 10-15 שנים על דיאטה מאקרוביוטית למשל, וחלה בלימפומה, סביר יהיה להניח כי הדיאטה האנטי-סרטנית שיצטרך לאמץ צריכה להיות שונה מזו שהיתה לו עד למחלתו. זהו מספיק להפעם. אני מקווה שלפחות בחלקו זה עונה על שאלתך. גובי זהו מספיק להפעם
צר לי אך אין לי מענה לשאלתך. לפי מיטב ידיעתי אין טיפול נטורופתי לשיפור המצב שבו את נמצאת. אולי למישהו אחר בפורום יש עיצה. כדאי שתנסי פורום רפואה סינית. בהצלחה!