שלשול וחריגות בבדיקות דם לתינוק

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

03/11/2008 | 22:11 | מאת: נועה

בני בן 11 חודשים, בחודש האחרון היו לו יציאות מרובות (מעל 5 ביום) ולפני כשבוע שלשל למשך מספר ימים. במספר המקרים היציאות היו בצבע ירקרק-שחור ובעלות ריח חזק מאוד. הרופא שלו המליץ להוסיף אצידופילוס פעמיים ביום למשך שבוע (סיימנו אתמול), והמצב השתפר. בבדיקת דם מהיום היו מספר תוצאות שחרגו מהנורמה, אודה אם תוכלו לציין מה המשמעות של כך (נחזור לרופא רק בעוד יומיים): AST (GOT) - 47.2 [15----34] platelets - 477 [150---450] lymphocytes % - 54 [67----77] atypical lymphocytes % - 9 [0----5] יתר הערכים שנבדקו היו בטווח הנורמה תודה מראש ! נועה נ.ב. בימים האחרונים הוא אכל פחות מבקבוק ועבר מסימילק טופ 2 למטרנה, במקביל לזה פחת השלשול, האם ייתכן שיש לו רגישות ללקטוז??

נעה - בדיקות הדם של בנך מכווות לכך שסבל מזיהום וירלי - בספירת הדם ריבוי לימפוציטים המאפיינים זיהום וירלי , טרומבוציטים המאפיינים זיהום באופן כללי - והפרעה קלה ביותר בתפקודי הכבד מצביעים על אחד הוירוסים העונתיים כגורמי מחלת חום ושילשול - ציינת כי מחלתו במגמת שיפור וזאת ללא קשר להחלפת הכלכלה - גם בסימילק טופ2 וגם במטרנה יש אותה כמות של לקטוז - כך שאין להסיק מכך שיש לו רגישות כלשהי , בהחלט ניתן להוסיף מיקרוביוטיקה ( אצידופילוס ) כטיפול בשילשול חריף אשר יכול לקצר את משך המחלה במעט.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה