אחת הבעיות שגורמת לאי פוריות היא הפרעה בביוץ. תסמונת השחלות...
מתמודדים עם בעיות פוריות? חושבים על הקפאת ביציות, בעיות...
כיצד פועלות בדיקות הביוץ הביתיות? כיצד אפשר לזהות את הביוץ...
המחזור החודשי מעיק על כל אישה, אבל יש נשים שסובלות מדימום...
אי פריון בלתי מוסבר מתרחש בקרב כ-15% מהזוגות אשר מתקשים...
כדאי לעשות מעקב זקיקים לוודא את תקינות הביוץ. השראת ביוץ עם איקקלומין בהחלט יכולה לסייע בזירוז השגת ההיריון.
כן, פרוגסטרון כל כך גבוה לפני הביוץ מורה על ביוץ לא תקין.
לגבי הפרעות קצב הכתובת קרדיולוג. לגבי אנמיה ע"ר דימום מוגבר ושאר התופעות יש לשלול אנדומטריוזיס, התייעצי במומחה בתחום. בהצלחה!
אחת הבעיות שגורמת לאי פוריות היא הפרעה בביוץ. תסמונת השחלות...
מתמודדים עם בעיות פוריות? חושבים על הקפאת ביציות, בעיות...
כיצד פועלות בדיקות הביוץ הביתיות? כיצד אפשר לזהות את הביוץ...
המחזור החודשי מעיק על כל אישה, אבל יש נשים שסובלות מדימום...
אי פריון בלתי מוסבר מתרחש בקרב כ-15% מהזוגות אשר מתקשים...
הליך שימור פוריות, הכולל שאיבת ביציות, מאפשר הריון בגיל...
נשים, שימו לב: מחקר חדש שבדק את ההשפעה של משקל האישה על...
מהו גיל הפוריות הממוצע? מתי יש לחשוד שקיימת בעיה בפוריות...
מחקר חדש מצא קשר בין טיפולי פוריות למומים מסוימים בתינוק....
מדוע עם הגיל, יורד פריון האישה? כיצד מתבטאת תופעת אי פריון?...
מערכת הרבייה של נשים וגברים זקוקה לויטמין D לצורך תפקודה....
האם ניתן לקבל טיפול הומיאופתיה יחד עם טיפולי פיריון? האם זו...
כאשר יש לזוג בעיית פוריות נדרשת התערבות חיצונית. טיפולים...
אחת הבדיקות החשובות בבירור בעיות פוריות היא צילום רחם –...
הם מסוכנים, אסורים ע"פ חוק וגורמים לתופעות לוואי. מולי...
יש ספורטאים שהדחף התחרותי מוביל אותם לצרוך סמים אנבוליים...
צילום רחם מסייע באבחון הסיבה לאי כניסה להריון, אבל נשים...
לכל הגברים שחשבו שהורמון החלב מתייחס רק לנשים ולכל מי...
יש סיבות רבות לקשיי פוריות אצל זוגות, ולמרבה המזל יש כיום...
מחזור, הריון, גלולות וילודה, כל התשובות לכל השאלות השכיחות
התרבות הישראלית מעמידה במרכז משפחה וילדים, אבל זוגות רבים...
טיפולי פוריות מהווים אתגר פיזי ורגשי לא פשוט למטופלות...
האם הזרעה תוך רחמית תגדיל את סיכויי הכניסה להיריון? הזרעה...
דוקטורס בעקבות האולימפיאדה באתונה: על המצב החדש בשוק הסמים...
כדאי לעשות מעקב זקיקים לוודא את תקינות הביוץ. השראת ביוץ עם איקקלומין בהחלט יכולה לסייע בזירוז השגת ההיריון.
כן, פרוגסטרון כל כך גבוה לפני הביוץ מורה על ביוץ לא תקין.
לגבי הפרעות קצב הכתובת קרדיולוג. לגבי אנמיה ע"ר דימום מוגבר ושאר התופעות יש לשלול אנדומטריוזיס, התייעצי במומחה בתחום. בהצלחה!
כנראה ביוץ לא סדיר מאיזו שהיא סיבה לרוב לא מוצאים את הסיבה הטפול הוא כמובן גלולות
מחזור אל סדיר פירושו ביוץ לא סדיר ולכן אין לי אפשרות לדעת מתי בייצת ומה סיכויי ההריון.
שחלות פוליציסטיות מוגדרות אם מתקיימים שניים משלושת הקריטריונים הבאים: הפרעות בביוץ. מראה של שחלות פוליציסטיות ב-US והפרשת יתר של הורמונים מגוון זכרי. נראה שאצלך מתקימים לפחות שניים. כך שאין דאגה מכך שהוסת לא מגיעה. הטיפול להשגת הריון מודרג ואם אין הצלחה באיקאכלומין, עוברים לטיפול בזריקות משרות ביוץ. כל זאת בהשגחה קפדנית של מומחה פיריון.
הסיבה השכיחה ביותר היא תסמונת השחלות הפוליציסטיות. זו תופעה נפוצה שמבוססת על ביוץ לא סדיר ולעיתים תופעות כגון אקנה או שיעור יתר. רצוי ליטול גלולות כל עוד לא מתכננים הריון כיוון שמחזורים ללא ביוץ לאורך זמן אינם מוסיפים בריאות לרירית הרחם והגלולות מגנות עליה.
תעשי בדיקת דם לאסטרדיול ותדעי אם זה זקיק. בד"כ תוך 4-6 שבועות תגיע ווסת ואז המערכת "תתאפס". עד אז הפרשות חומות ודמיות לא נדירות.
קשה לדעת בלי בדיקת דם לפרוגסטרון אם היה ביוץ. לעתים זקיק הופך לציסטה צלולה לאחר הביוץ.
שלום רב, תודה על הפניה החשובה הנוגעת לנשים רבות. נשמע כי בוצע בירור יחסית נרחב ונשלל מקור רחמי וצווארי לדימומים. מעבר לדימומים בין וסתיים, נשמע שיש גם דימומים לא סדירים / איחורים בוסת. בגיל הפריון, כאשר יש איחורים בוסת ואין מדובר בהריון, יש להתייחס למספר מדורים היכולים להוות מקור לתסמינים : 1. מח (לחץ נפשי, תזונה לא נכונה, איבוד משקל, ספורט עצים, הפרעות אוטואימוניות של בלוטת יותרת המח, או הצטברות תאים או חומרים במח) 2. שחלות ובלוטות אדרנל (שחלות פוליציסטיות, ציסטות ספציפיות למיניהן, היפרפלזיה של בלוטת האדרנל, הפרעות אוטואימוניות, חסר אנזימטי). חשוב להשלים אולטרסאונד אגן (כפי שאת מתועדת לעשות) ולוודא שבדיקות הדם שבצעת כללו גם בדיקות תפקוד בלוטת התיירואיד, פרולקטין, הורמון גדילה, פרופיל אנדרוגני (הפרופיל של ההורמונים הזכריים), 17OH-PROGESTERONE, ספירת דם, כימיה. הפרעת ביוץ הינה שכיחה (כ 7% הארעות) ובאם אכן מדובר בהפרעת ביוץ, הטיפול יחוייט לפי תלונותייך וצרכייך. שיהיה בהצלחה.
1. כן 2. כן 3. 18-20 4. לא
סביב התחלת טיפול הורמונלי יכול להיות ביוץ לא סדיר. עם זאת לא ברור האם עשית ביקורת לאחר לידה והייתה תקינה? בכל מקרה אם הדימום רב או ממושך יש לפנות לבדיקה
היי לא ניתן לפי הנתונים (ובטח לא דרך האינטרנט) לאבחן הריון תקין או לא תקין אך יש הגדרות ברורות לתקינות הריון שאני בטוחה שהרופאה פועלת לפיהן. אם לא בטוחים תמיד ניתן לגשת לדעה נוספת, בהצלחה
אני לא יכולה לדעת. כדאי להיבדק יכול להיות חלק מגיל או דברים אחריפ גשי להיבדק
לנשים עם שחלות פוליציסטיות יש לעתים הפרעה בסדירות הביוץ. תוצאות החזרת עוברים פחות טובות כאשר רמות האסטרדיול נותרות נמוכות.
תחת טיפול בגלולות לא ניתן להיכנס להריון. הגלולות הן אמצעי למניעת הריון. באם תחליטי שהינך מעוניינת להיכנס להריון - התחילי ליטול חומצה פולית 400 מק"ג בכל יום, הפסיקי טיפול בגלולות. במידה ולאחר 6 חודשים וסת לא סדיר וללא כניסה להריון - גשי לרופא נשים בקופה והנ"ל יפנה אותך לבירור/טיפול כנדרש. אל תדאגי יש תרופות מצויינות שעוזרות להשרות ביוץ במקרים בהן יש הפרעת ביוץ כמו שחלות פוליציסטיות לדוגמא. בהצלחה!
נראה שהתזמון טוב. הסיכוי 10-15%.
1. קשה לדעת מבלי לבדוק אותך. 2. קשה לדעת מבלי לבדוק אותך. בד"כ הפרעה בביוץ. 2. לגרום לך לבייץ.
שלום לא סביר שקשור להפסקת הגלולות יתכן ביוץ לא סדיר ולכן מחזור לא סדיר
1. שילוב של הפרעת ביוץ על רקע שחלות פוליציסטייות, הידבקויות תוך רחמיות/אגניות, ופוליפ תוך רחמי - בהחלט יכולים לפגוע בפוריות. עוד פקטור חשוב לבדוק הינו - בדיקת זרע. 2. קשה לבודד את עניין הפוליפ משאר הדברים ולאמר אם הוא גורם משמעותי שמפריע להריון להיקלט אך לאור קושי בכניסה להריון בהחלט מסכימה עם ההמלצה להסירו. 3. הידבקויות אחרי קיסרי שמובילות לבעיות פוריות הינן די שכיחות, אין בספרות הערכה מדוייקת של השכיחות.ניתן להשלים הערכה של היסטרוסקופיה לבדיקת הידבקויות תוך רחמיות וצילום רחם/אולטראסאונד עם EX-FOAM להערכת הידבקויות אגניות. 4. הפרשות חומות בין המחזורים יכולות לנבוע הן מהפולים והן מהנישה. המשיכי עם הבירור של ההסיטרוסקופיה וקבעי תור מסודר למרפאת פוריות. בהצלחה!!
הי, 1. א"ס גופיף צהוב - הינה תופעה שבה הגופיף הצהוב שבשחלה שאמור לספק תמיכה הורמונלית להריון בצעיר בתחילת דרכו מפסיק לעבוד / עובד פחות טוב מהרצוי. בנשים מסויימות התופעה עלולה לקרות כל חודש ובאחרות כמו במטופלות IVF זה עלול לקרות בעקבות הטיפול עצמו. יבוא לידי ביטוי בהכתמות דמיות עוד לפני המחזור או במרווח בין וסתי קצר או בכשלושנות השרשה של ההריון. מדובר בתופעה קשה לאבחון. 2. אין קשר בין אוביטרל לסרטן, שימוש באוביטרל רק על פי הוראת רופא ולאחר שביצע אולטראסאונד וראה את השחלות (ואם יש או אין בהן ציסטות/זקיקים), לא גורם להריון להיות הריון בסיכון. 3. הסיכוי להריון בהזרעה עם או בלי אוביטרל דומה. האוביטרל יעזור לתזמון הביות ובהתאמה תזמון ההזרעה וכן לתמיכה בגופיף הצהוב במידה ויד חשד לאי ספיקה שלו. 4. לפי התיאור שלך לא מדובר בציסטה אלא בזקיק. ציסטה לרוב אינה גדלה וחולפת בכל חודש. בכל אופן - לגבי טיפולי הפריה אין מניעה, יש לנהל כל מקרה לגופו - ממליצה להיוועץ עם רופא הפוריות המטפל. 5. יש ירידה בכמות ברזרבה השחלתית והן באיכול הביציות ככל שהגיל מתקדם, החל מגיל 35 הירידה הינה מעט חדשה יותר לעומת לפי גיל 35. ובכל זאת רוב הנשים גם אחרי גיל 35 מבייצות בכל חודש. 6. אם אין ביוץ גם לא יהיה הריון. הפרעות ביוץ יכולות להיות ממגוון סיבות. הסיבה השכיחה ביותר הינה שחלות פוליציסטיות. כדי להעריך מה הסיבה אצלך להפרעת הביוץ יש להשלים תשאול מלא, בדיקה גופנית ואולטראסאונד - ממליצה לפנות למרפאת פוריות לתור מסודר. בהצלחה!!
שלום כנראה ביוץ לא סדיר או העדר ביוץ בחודש מסוים כדאי לפנות לברור
היי מירי, אי פיריון מוגדר כאי הצלחה להשיג היריון לאחר שנה של קיום יחסי מין לא מוגנים, כך שמספר חודשים נחשב לתקין לחלוטין. אם את רוצה אפשר לנסות להשתמש במקלות ביוץ בכדי לוודא שקיום יחסי המין מבוצע בתזמון הנכון סביב הביוץ. במקרים מסוימים (גיל מעל 35, אנדומטריוזיס, הפרעות ביוץ, חשד לבעיית זרע) ניתן לשקול להתחיל בירור לאחר חצי שנה של ניסיונות ללא הצלחה. אני בטוחה שתכנסי להיריון במהרה, בהצלחה!
נראה שהביוץ סדיר, כך שספק אם זה מצביע על בעיה בביוץ.